Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@00:29:01 GMT

تحریک مغز، حافظه را حداقل به مدت یک ماه بهبود می‌بخشد

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۶۰۹۹

تحریک مغز، حافظه را حداقل به مدت یک ماه بهبود می‌بخشد

با توجه به سرعت افزایش سن جمعیت جهان و گسترش بیماری‌هایی همچون زوال عقل، حفظ و بهبود حافظه اهمیتی دوچندان یافته است. عصب‌شناسان در تلاش‌اند با تحریک الکتریکی مغز، حافظه افراد را بهبود بخشند.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه خبری نیچِر آسیا (Nature Asia)، براساس مقاله چاپ‌شده در مجله علوم اعصاب نِیچِر (Nature Neuroscience) تحریک الکتریکی مغز به مدت ۲۰ دقیقه در چهار روز متوالی احتمالاً دو نوع حافظه را در افراد ۶۵ ساله و مسن‌تر، به مدت حداقل یک ماه بهبود می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش غیرتهاجمی برای افزایش حافظه ممکن است به افزایش کیفیت فعالیت‌های روزانه منجر شود که با توجه به سرعت افزایش سن جمعیت جهان حائز اهمیت است.

به‌یادآوردن چیزی برای مدتی کوتاه مانند به یادآوردن شماره سکو در هنگام سوارشدن قطار، نیازمند حافظه کاری است؛ اما اینکه بعد از تعطیلات به یاد آورید ماشینتان را در کجای پارکینگ فرودگاه پارک کرده‌اید نمونه‌ای از حافظه بلندمدت است. عملکرد این انواع حافظه، از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است؛ ضمن اینکه این عملکرد با افزایش سن کاهش می‌یابد.

رابرت رِینهارت (Robert Reinhart) و همکارانش تصمیم گرفتند هردو نوع حافظه را در ۱۵۰ نفر، که سنشان بین ۶۵ تا ۸۸ سال بود، بهبود بخشند.

آن‌ها امواج الکتریکی را از الکترودهای تعبیه‌شده در کلاهی عبور دادند که شرکت‌کنندگان آن‌ها را بر سر گذاشته بودند.

شرکت‌کنندگان ۵ لیست ۲۰ کلمه‌ای را شنیدند و به‌سرعت به یاد آوردند. براساس پژوهش‌های قبلی، دانشمندان دو ناحیه خاص مغز را با دو فرکانس تحریک مجزا هدف قرار دادند. نتیجه حاصل حاکی از این بود که هدف‌گرفتن لوبول آهیانه تحتانی (inferior parietal lobule) با فرکانس چهار هرتز، یادآوری کلمات از انتهای لیست را، که نشانه انباشته‌شدن کلمات در حافظه کاری (حافظه فعال، مسئول حفظ اطلاعات آنی) است، بهبود می‌بخشد.

در حالی که هدف‌گرفتن قشر خلفی‌جانبی پیش‌پیشانی (dorsolateral prefrontal cortex) با ۶۰ هرتز باعث بهبود یادآوری کلمات از آغاز لیست شد که حاکی از ذخیره آن‌ها در حافظه بلندمدت بود. شرکت‌کنندگانی که در ابتدای پژوهش، کمترین عملکرد شناختی را داشتند، بیشترین سود را از تحریک مغزی بردند.

دانشمندان معتقدند به پژوهش‌های بیشتری نیاز دارند تا مطمئن شوند آیا این تأثیرات می‌تواند بیش از یک ماه به طول انجامد یا خیر و اینکه آیا این روش‌های خاص می‌تواند عملکرد حافظه را در افرادی با شناخت مختل‌شده در اثر اختلالات مغزی و افراد دچار زوال عقل، افزایش دهد یا خیر.

کد خبر 599118

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زوال عقل فناوری بهبود حافظه عملکرد حافظه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۶۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن

جشنواره فروش بیمه میهن، که به مدت سه ماه از اول فروردین تا پایان خرداد ماه ادامه دارد، به نمایندگان و بیمه‌گزاران فرصت می‌دهد تا با صدور حداقل ۱۵ بیمه‌نامه، در رقابت برای کسب جوایز ویژه شرکت کنند.

برگزیدگان، ۵ نماینده و شعبه۳ خواهند بود که بهترین عملکرد را داشته باشند. همچنین، ۵ بیمه‌گزار که بیشترین امتیاز را کسب کنند و ۵ بیمه‌گزار به قید قرعه. حدنصاب شرکت در جشنواره برای نمایندگان هم صدور حداقل ۱۵ بیمه‌نامه طی ۳ ماه است. برندگان، ۲۰ روز پس از پایان جشنواره اعلام خواهند شد.

دیگر خبرها

  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • فیلم| دیمه، چشمه‌ای که زاینده رود را زندگی می‌بخشد
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • فقط ۱۰ ثانیه فرصت دارید تا کاکتوس پنهان را پیدا کنید+ پاسخ
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل