Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گلستان یک فوق تخصص روماتولوژی با بیان اینکه حدود یک الی دو درصد افراد مبتلا به روماتیسم در درون خانواده و نزدیکان خود سابقه ابتلا به این بیماری را دارند، گفت: جنبه ارثی در بیماری روماتیسم مفصلی بسیار مهم است.

دکتر سیما صدیقی در گفتگو با خبرنگار ایسنا گفت: آرتریت روماتوئید یکی از شایع ترین بیماری های روماتیسمی مفصل است که حدود نیم تا یک درصد جامعه را درگیر می کند، این بیماری بیشتر در بانوان دیده می شود به طوری که دو تا سه برابر در بانوان شایع تر از آقایان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سن شایع ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید را از ۲۵ سال تا سن ۵۵ سالگی اعلام کرد و گفت: پس از این سن دیگر شیوع این بیماری کاهش پیدا می کند، آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی مفصل است که می تواند مفاصل متعدد بدن را درگیر کند و علاوه بر درگیری مفصلی می تواند درگیری خارج مفصلی هم داشته باشد.

فوق تخصص روماتولوژی تأکید کرد:  گرچه آرتریت روماتوئید یک بیماری شایع است اما نمی توان هر درد مفصلی را به روماتیسم مفصلی نسبت داد آن دسته از دردها جزو بیماری های روماتیسم مفصلی قرار می گیرد که با تورم مفصل، محدودیت حرکت مفاصل و خشکی صبحگاهی در بیمار همراه باشد.

صدیقی با بیان اینکه دردهای موقتی و گذرا که با فعالیت بیشتر تشدید می شود جزو علائم روماتیسم مفصلی قرار نمی گیرند، بیان کرد: دردهای این بیماری معمولاً در حالت استراحت بیشتر است و وقتی بیمار شروع به تحرک و کار می کند به دلیل جریان گرفتن خون، درد مفصل در بیمار کمتر می شود.

تفاوت روماتیسم مفصلی با آرتروز

وی با اشاره به اینکه روماتیسم دقیقاً بر خلاف بیماری آرتروز است، تصریح کرد: در دردهای آرتروزی بیمار در حالت استراحت کاملاً آسوده و بدون درد است اما به محض فعالیت درد بیشتری را تجربه می کند و نکته مهم تر آنکه در دردهای غیرروماتیسمی خشکی صبحگاهی مفاصل وجود ندارد.

این فوق تخصص روماتولوژی مدت بیماری را شاخصه دیگر بیماری روماتیسم مفصلی دانست و یادآور شد: معمولاً بیماری که به روماتیسم مفصلی مبتلا می شود یک دوره چهار تا ۶ هفته ای زمان لازم است تا بیماری خود را نشان دهد لذا هر دردی، روماتیسم مفصلی نیست.

صدیقی علت تورم مفصل در بیماران مبتلا به روماتیسم را تجمع مایع درون مفصل دانست و متذکر شد: حدود یک الی دو درصد افراد مبتلا به روماتیسم در درون خانواده و نزدیکان خود سابقه ابتلا به این بیماری را دارند، در واقع جنبه ارثی در بیماری روماتیسم مفصلی بسیار مهم است.

در بیماری روماتوئید آرتریت ابتدا مفاصل کوچک، مچ دست ها، مفاصل بین انگشتی میانی، مفاصل آرنج شانه، مچ پا، انگشتان پا یا زانو درگیر می شوند ولی اکثریت دردها به صورت قرینه رخ می دهد به عنوان مثال با درگیری دست راست، دست چپ نیز به طور قرینه دچار درد می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روماتیسم مفصلی آرتريت روماتوئيد صديقي روماتولوژی درد استخوان آرتریت روماتوئید روماتیسم مفصلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۶۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود سپاهان به یک‌چهارم بعد از سه سال

به گزارش ورزش سه، پیروزی سپاهان هرچند سخت و نفس گیر اما مسبب صعود سپاهان به یک چهارم نهایی جام حذفی بعد از سه سال شد.

سپاهانی‌ها آخرین بار در جام حذفی فصل ۰۰-۱۳۹۹ با شکست  خوشه طلایی ساوه موفق به صعود به جمع هشت تیم برتر شده بودند که در نهایت در بازی مقابل فولاد نکونام با شکست در ضربات پنالتی از جام کنار رفتند.

شاگردان مورایس با توجه به اختلاف زیادی‌که با استقلال در صدر جدول دارند، طبیعتا جام حذفی را هدف اول خود در فصل جاری می‌دانند.

جامی که به دست آوردن آن می‌تواند منجر به اشتی دوباره سکوها با کادر فنی این تیم شود و شرایط را برای سومین فصل فعالیت سرمربی پرتغالی طلایی پوشان در این تیم مهیا کند.

دیگر خبرها

  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • واکنش عرب‌ها به وانت طلایی ایرانی
  • راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • صعود سپاهان به یک‌چهارم بعد از سه سال
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان