Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، روش ساده و کم‌هزینه‌ای را برای آزمایش چشم کودکان و تشخیص سریع اوتیسم در آنها ارائه داده‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از نوروساینس نیوز، پژوهش جدیدی که در "دانشگاه ایالتی واشنگتن"(WSU) انجام شده است، نشان می‌دهد که بررسی چگونگی تغییر مردمک چشم در واکنش به نور که با نام "رفلکس مردمک به نور"(Pupillary light reflex) شناخته می‌شود، می‌تواند برای غربالگری اوتیسم در خردسالان استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"جورجینا لینچ"(Georgina Lynch)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این پژوهش، اثبات مفهوم پژوهش‌های پیشین برای حمایت از توسعه یک فناوری قابل حمل است که می‌تواند روشی سریع و آسان را برای غربالگری اوتیسم در کودکان ارائه دهد. اوتیسم، اختلالی است که بر ارتباطات و تعامل اجتماعی با دیگران تأثیر می‌گذارد.

چنین ابزاری به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی امکان می‌دهد تا کودکان مبتلا به اوتیسم را زودتر از موعد پیشروی بیماری و زمانی شناسایی کنند که مداخلات بیشتر به نفع آنها است.

لینچ ادامه داد: ما می‌دانیم که مداخله در ۱۸ تا ۲۴ ماهگی، تأثیر بلندمدتی بر نتایج درمان دارد. مداخله در این سن بحرانی می‌تواند تفاوتی را بین یادگیری گفتار کلامی و بی‌کلام ماندن کودک ایجاد کند. پس از ۲۰ سال تلاش، ما هنوز نتوانسته‌ایم میانگین سن تشخیص را که چهار سال است، در آمریکا تغییر دهیم.

در این پژوهش، ۳۶ شرکت‌کننده بین شش تا ۱۷ سال که قبلا مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شده بودند و گروهی متشکل از ۲۴ کودک در حال رشد مورد آزمایش قرار گرفتند. رفلکس مردمک به نور در این کودکان، توسط پرسنل آموزش‌دیده مراقبت‌های بالینی و با استفاده از دستگاه مردمک‌سنج تک‌چشمی دستی که یک چشم را بررسی می‌کند، آزمایش شد.

پژوهشگران با تجزیه و تحلیل نتایج دریافتند که کودکان مبتلا به اوتیسم، تفاوت‌های قابل توجهی را هنگام منقبض شدن مردمک چشم در واکنش به نور نشان می‌دهند. مردمک‌ چشم آنها پس از حذف نور، زمان بیشتری را صرف کرد تا به اندازه اولیه خود بازگردد.

لینچ گفت: ما در این پژوهش، پارامترهایی مانند سرعت انقباض و بازگشت به نقطه آغاز را بررسی کردیم. ما این تغییرات را با فناوری تک‌چشمی نشان دادیم زیرا می‌دانستیم که تفاوت معنی‌داری بین چشم‌ها از نظر واکنش مردمک در اوتیسم وجود ندارد؛ بر خلاف آسیب سر یا ضربه مغزی که در آنها معمولا اندازه نابرابر مردمک‌ها دیده می‌شود.

پژوهشی که پیشتر به سرپرستی لینچ انجام شد، کودکان را در یک محیط آزمایشگاهی با استفاده از مردمک‌سنجی دوچشمی آزمایش کرد. در این پژوهش، از یک دستگاه گران‌قیمت و ثابت استفاده شد که هر دو چشم را به طور همزمان بررسی کرد.

هزینه کمتر و قابلیت حمل فناوری تک‌چشمی، امکان انتقال آزمایش به تنظیمات بالینی را فراهم می‌کند و ممکن است پس از تجاری‌سازی، در دسترس قرار بگیرد.

لینچ اکنون در تلاش است تا آزمایش را گسترش دهد و گروهی متشکل از ۳۰۰ کودک بین دو تا چهار سال یا بالاتر را در نواحی بیشتری بررسی کند. داده‌های این پژوهش برای تأیید یافته‌های پیشین مورد استفاده قرار می‌گیرند و با دستگاه غربالگری نهایی ادغام می‌شوند تا معیاری را ارائه دهند که می‌توان از آن برای تصمیم‌گیری درباره ارجاع یا عدم ارجاع کودک به ارزیابی بیشتر استفاده کرد.

در عین حال، لینچ در حال آماده شدن برای ثبت این دستگاه غربالگری است تا پیش از ورود به بازار فروش، توسط "سازمان غذا و داروی آمریکا"(FDA) تایید شود. لینچ، شرکتی به نام "Appiture Biotechnologies" را تاسیس کرده است تا به انتقال این فناوری از یک محیط تحقیقاتی آکادمیک به مراکز درمانی کودکان کمک کند.

تمایل لینچ برای بهبود غربالگری اوتیسم، از تجربیات او نشات می‌گیرد. لینچ شاهد تلاش والدین در فرآیند دشوار پیگیری تشخیص رسمی برای فرزندشان بود.

اگرچه تخمین زده می‌شود که از هر ۴۴ کودک در آمریکا، یک کودک در هشت سالگی به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شود اما بسیاری از کودکان به دلیل ماهیت ذهنی فرآیند تشخیص، اشتباه تشخیص داده می‌شوند یا به کلی فراموش می‌شوند. داشتن یک روش غربالگری سریع و عینی برای تقویت بررسی رفتار می‌تواند به بهبود دقت و سرعت تشخیص کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کند.

با توجه به مشاهدات لینچ و پژوهش‌های پیشین که ناهنجاری‌هایی را در رفلکس مردمک به نور در کودکان مبتلا به اوتیسم نشان داده‌اند، بررسی رفلکس مردمک به نور، یک نشانگر زیستی بالقوه و منطقی برای لینچ است. لینچ ادامه داد: من به عنوان یک پزشک، متوجه این حالت در کودکان مبتلا به اوتیسم شدم و دریافتم که مردمک چشم آنها حتی در حضور نور شدید، بسیار گشاد شده است.

وی افزود: رفلکس مردمک به نور، یکپارچگی این سیستم را آزمایش می‌کند. بنابراین، منطقی به نظر می‌رسد که این اقدام بسیار ساده و غیرتهاجمی را امتحان کنیم تا بدانیم که آیا تفاوت‌هایی بین رشد کودکان معمولی و کودکان مبتلا به اوتیسم وجود دارد یا خیر.

این پژوهش، در مجله "Neurological Sciences" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: اوتیسم ، کودکان مبتلا به اوتیسم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوتیسم کودکان مبتلا به اوتیسم کودکان مبتلا به اوتیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۶۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی + طرز تهیه

بر اساس برخی شواهد، تاریخچه بستنی به قرن چهارم قبل از میلاد برمی‌گردد؛ به زمانی که اسکندر مقدونی و اطرافیان او علاقه داشتند که نوشیدنی‌های خود را با یخ کوهستان ترکیب کنند و بنوشند. در اصل آن‌ها اولین بستنی ساده‌ای را می‌خوردند بدون اینکه حتی اسم آن را بدانند.

به گزارش همشهری آنلاین، شواهد دیگری هم وجود دارد که می‌گوید اولین بستنی ساده را آشپز‌های امپراتوری روم ۶۲ سال قبل از میلاد مسیح ابداع کردند. البته داستان‌هایی هم درباره ابداع بستنی در چین و ایتالیا وجود دارد و این داستان‌ها هر چه که باشد، واقعیت این است که بستنی یکی از محبوب‌ترین دسر‌ها در گوشه گوشه جهان است. همین کافی است تا ما طرز تهیه بستنی ساده وانیلی که یکی از پرطرفدارترین بستنی‌هاست را با شما درمیان بگذاریم. پس اگر این روز‌ها وقت رفتن به کافه‌ها و بستنی فروشی‌ها را ندارید، خودتان دست بکار شوید و این بستنی خوشمزه را در خانه آماده کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه بستنی ساده

تخم مرغ شش عدد

شکر یک‌سوم پیمانه

وانیل یک‌چهارم قاشق چای‌خوری سرپر

خامه قنادی ۲۵۰ گرم

طرز تهیه بستنی ساده وانیلی مرحله اول

قبل از هر کاری، خامه قنادی را که باید در فریزر نگه‌داری شود، از فریزر درآورده و به دمای محیط برسانید تا غلظت آن به اندازه غلظت بستنی شود و از حالت یخ زده در آید. حال ظرف شیشه‌ای گودی تهیه کنید. سفیده تخم‌مرغ‌ها را جدا کرده و به ظرف شیشه‌ای اضافه کنید. سپس با هم‌زن برقی شروع به هم زدن کنید.

مرحله دوم

هم زمان با هم‌زدن سفیده تخم‌مرغ، آرام آرام شکر را به ظرف اضافه کنید. دقت کنید در هنگام اضافه کردن شکر، هم زدن را متوقف نکنید. چون این کار باعث آب انداختن سفیده تخم‌مرغ می‌شود و بستنی ساده شما را خراب می‌کند. حدود پنج دقیقه هم زدن را بی‌وقفه ادامه دهید.

مرحله سوم

سفیده فرم گرفته را داخل یخچال بگذارید. بعد در ظرف شیشه‌ای گود جداگانه، خامه را که قبلا به غلظت بستنی رسیده، با استفاده از هم‌زن برقی هم بزنید تا جایی که خط همزن روی خامه بماند و محو نشود.

مرحله چهارم

بعد از رسیدن خامه به حالت گفته شده، وانیل را به آن اضافه کنید و با لیسک، خامه بستنی ساده را هم بزنید تا وانیل خوب به خورد آن برود.

مرحله پنجم

بعد از مخلوط شدن خامه و وانیل، سفیده فرم گرفته را از یخچال بیرون بیاورید و با استفاده از لیسک، به خامه اضافه کنید. توجه کنید در این مرحله دیگر نمی‌توانید از هم‌زن برقی استفاده کنید؛ چراکه باعث از بین رفتن فرم خامه و سفیده می‌شود. بنابراین، مایع بستنی ساده را به مدت پنج دقیقه با استفاده از لیسک به صورت دورانی هم بزنید. در این مرحله در صورت تمایل می‌توانید مغز بادام یا پسته تست شده را به بستنی ساده وانیلی‌تان اضافه کنید.

مرحله ششم

حالا مایه را به مدت ۲۴ ساعت داخل فریزر قرار دهید. قبل از این کار حتما روی مایه بستنی را بپوشانید تا بوی نامطبوع فریزر را به خود نگیرد. بعد از گذشت این زمان بستنی قابل استفاده است و می‌توانید روی آن را با سس شکلات یا انواع مربا مثل مربای توت فرنگی، کدو حلوایی، مربای لیموشیرین و مربای تمشک تزیین کنید.

۷ نکته مربوط به تهیه بستنی ساده وانیلی

در این روش تهیه بستنی، فقط می‌توانید از وانیل و کمی پودر کاکائو مخلوط شده با آب‌جوش برای طعم‌دهی استفاده کنید. اگر از میوه‌های مختلف داخل آن استفاده کنید بستنی نمی‌بندد.

ظرفی که سفیده تخم‌مرغ را در آن فرم می‌دهید، نباید چرب یا خیس باشد. طرف کاملا عاری از حتی یک قطره زرده تخم‌مرغ باشد. بهتر است قبل از استفاده از ظرف، آن را ۱۵ دقیقه در فریزر بگذارید. این کار باعث بهتر فرم گرفتن سفیده‌ها می‌شود.

در هنگام هم‌زدن سفیده، حتما هم‌زن برقی را در یک جهت و با دور زیاد تنظیم کنید و بی‌وقفه هم بزنید.

اگر شکر را یک دفعه یا مقدار زیاد از حد به سفیده‌ها اضافه کنید، باعث آب انداختن سفیده تخم‌مرغ می‌شود و سفیده فرم نمی‌گیرد.

حتما دقت شود خامه دانه‌های یخ نداشته باشد. اگر حین هم زدن متوجه دانه یخ شدید، خامه را ۵ دقیقه به حال خود رها کنید تا دانه‌های یخ آب شوند، سپس دوباره شروع به هم زدن کنید.

تا جایی که امکان دارد از وانیل شکری استفاده نشود. چراکه باعث کم شدن مزه و بوی وانیل می‌شود.

مدت ماندگاری این بستنی ساده در داخل فریزر، حداکثر یک ماه است.

فواید بستنی کم نیست! پس بی‌دلیل نیست که این دسر تا این اندازه پرطرفدار است. اگر بستنی خانگی و سالم را خودتان تهیه کنید، می‌توانید با خیال راحت آن را به میان وعده ثابت برای کودکتان تبدیل کنید.

دیگر خبرها

  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی + طرز تهیه
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • افزایش دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • هوش مصنوعی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • آرزوی ساده یک معلم+ فیلم
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند