Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان گفت: همکاری های اقتصادی مشترک بین دو کشور رشد ۴ و نیم برابری داشته است اما باید افزایش یابد.

به گزارش ایران اکونومیست، جلیل رحیمی جهان آبادی رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان در دیدار با صادق امامی قائم مقام وزیر امورخارجه تاجیکستان با اشاره به سفر روسای جمهور دو کشور ایران و تاجیکستان گفت: در حوزه همکاری های اقتصادی شاهد رشد ۴ و نیم برابری حجم مبادلات اقتصادی می باشیم و با توجه به ماهیت مکمل اقتصاد دو کشور ظرفیت مبادلات بیش از این می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار رحیمی جهان آبادی با اشاره به اشتراکات ایران و تاجیکستان و سابقه روابط دوستانه دو کشور، اظهار داشت: ایران از نخستین کشورهایی بود که استقلال تاجیکستان را به رسمیت شناخت و اولین کشوری بود که سفارت خانه خود را در شهر دوشنبه افتتاح کرد.

وی افزود: از زمان برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور تاکنون نزدیک به ۲۰۰ سند همکاری به امضاء رسیده است که ظرفیت حقوقی خوبی برای توسعه همکاری های فیمابین می باشد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه با اشاره به وضعیت کشور افغانستان گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران تشکیل حکومت فراگیر متشکل از تمامی نمایندگان اقوام و گروههای مورد قبول مردم این کشور می باشد.

صادق امامی قائم مقام وزیر امور خارجه تاجیکستان با ابراز خرسندی از سفر گروه دوستی به تاجیکستان گفت: بعد از سفر شما قطعاً روابط ایران و تاجیکستان جان تازه ای خواهد گرفت.

وی با اشاره به تحولات مثبت در روابط دو کشور هم زبان و هم فرهنگ ایران و تاجیکستان در طی سه سال اخیر گفت: سفر سران دو کشور جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان طی هشت ماه گذشته نقطه عطفی در تاریخ روابط فیمابین می باشد و امیدواریم که روز به روز شاهد گسترش روابط باشیم.

وی درخصوص موضوع افغانستان گفت: ما با شما هم فکر و هم رأی هستیم. باید با همکاری هم تلاش کنیم که توجه جامعه جهانی از افغانستان دور نشود و دولت فراگیر در افغانستان تشکیل شود.

رحیمی جهان آبادی در پایان این دیدار دیپلماسی پارلمانی را جهت رفع موانع احتمالی برای گسترش همکاری های فیمابین مهم دانست و بر آمادگی پارلمان ایران بخصوص گروه دوستی پارلمانی ایران و تاجیکستان برای تقویت و تحکیم مناسبات دو کشور در زمینه های مختلف بویژه در عرصه های فرهنگی، علمی، اقتصادی و پارلمانی تأکید کرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ایران و تاجیکستان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران و تاجیکستان جمهوری اسلامی ایران ایران و تاجیکستان رحیمی جهان آبادی گروه دوستی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۷۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم در توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران با کشور‌های همسایه، دیپلماسی انرژی دولت را به عنوان راهبردی مهم در راستای تحقق آن هدف معرفی کرد.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «سید جواد حسینی کیا» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم اظهار کرد: در حال حاضر نگاه این دولت، افزایش تعاملات با کشور‌های همسایه و منطقه است. دولت سیزدهم در طول چند سال گذشته سعی داشته به جای دست پا زدن برای افزایش همکاری‌های اقتصادی ایران با چند کشور اروپایی، روابط خود با کشور‌های همسایه را توسعه و تعمیق دهد. این دولت سعی کرده با اتخاذ چنین رویکردی منافع ملی ایران را به بهترین نحو ممکن محقق سازد.


این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: افزایش تعاملات ایران با کشور‌های همسایه در حوزه انرژی یقیناً منفعت بسیار زیادی را برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد. تداوم دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم می‌تواند به افزایش ثبات سیاسی در منطقه و همینطور تامین منافع تمامی کشور‌های همسایه منتج شود؛ لذا، این سیاست دولت به نفع ایران و همه کشور‌های مجاور خواهد بود.


وی تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی دولت سیزدهم این است که به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات، به فکر سیاست گذاری‌های فعال در راستای فروش نفت و گاز و استفاده از درآمد‌های حاصله برای رشد اقتصادی کشور است. بر اثر همین سیاست گذاری‌ها بود که ما توانستیم زمینه را برای فروش منابع نفت و گاز را فراهم کنیم و به رشد اقتصادی مطلوب سال گذشته برسیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی و فروش نفت و گاز کشور بر اثر سیاست گذاری‌های درست و تلاش مسئولان به دست آمد. تجربه ثابت کرده است، هر جا به داشته هایمان اتکا کرده‌ایم و به توان داخلی اعتماد داشتیم، نتیجه خوبی برای اقتصاد ایران حاصل شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت خام ، گاز ، صادرات نفت ، دیپلماسی انرژی ، وزارت نفت ، دولت سیزدهم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9z

دیگر خبرها

  • امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد