Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحاد ایران و روسیه طبق یادداشت تفاهمی که بین شرکت‌های گازپروم و شرکت ملی نفت ایران بسته‌شده با هدف ایجاد یک اوپک گازی جهت هماهنگی بخش بزرگی از ذخایر گاز دنیا و کنترل قیمت گاز در سال‌های آینده صورت گرفته است.

 به نقل از اویل پرایس، یادداشت تفاهم 40 میلیارد دلاری که در ماه گذشته میلادی بین شرکت گازپروم روسیه و شرکت ملی نفت ایران بسته شد، زیربنای اجرایی شدن طرح طولانی‌مدت روسیه و ایران برای ایجاد یک کارتل جهانی برای عرضه‌کنندگان گاز مشابه اوپک برای عرضه‌کنندگان نفت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اوپک گازی باعث هماهنگی بخش بزرگی از ذخایر گاز دنیا و کنترل قیمت گاز در سال‌های آینده می‌شود. روسیه و ایران به ترتیب با 48 تریلیون مترمکعب و 34 تریلیون مترمکعب ذخایر گازی، در جایگاه اول و دوم از نظر ذخایر گازی در دنیا قرار گرفته‌اند. بنابراین این دو کشور موقعیتی ایده‌آل برای ایجاد این کارتل در اختیار دارند.
اتحاد ایران و روسیه طبق یادداشت تفاهمی که بین شرکت‌های گازپروم و شرکت ملی نفت ایران بسته‌شده با هدف کنترل دو عامل کلیدی در شبکه جهانی عرضه صورت‌گرفته است: عرضه گاز به‌صورت زمینی و از طریق خط لوله‌ها و عرضه گاز طبیعی مایع از طریق کشتی‌ها. حمید حسینی، رئیس هیأت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران پس‌از امضای این یادداشت تفاهم طی بیانیه‌ای اعلام کرد:«حالا روسیه به این نتیجه رسیده که مصرف گاز و تمایل به مصرف گاز طبیعی مایع در دنیا افزایش می‌یابد و آنها به‌تنهایی نمی‌توانند نیاز دنیا را تامین کنند و هیچ جایی هم برای رقابت گازی بین ایران و روسیه وجود ندارد. برنده جنگ بین روسیه و اوکراین آمریکاست که بازار اروپا را در دست می‌گیرد. بنابراین اگر ایران و روسیه بتوانند نفوذ آمریکا در بازارهای نفت و گاز و محصولات نفتی را با کمک هم پایین بیاورند، به نفع هر دو کشور خواهد بود».

 

یادداشت تفاهم بین گازپروم و شرکت ملی نفت ایران چهار عامل اصلی را در بر می‌گیرد که باعث ایجاد اوپک گازی می‌شود. اولین عامل این است که شرکت گازپروم قول همکاری کامل با شرکت ملی نفت ایران را در طرح توسعه 10 میلیارد دلاری میادین گازی کیش و پارس شمالی با تخمین تولید بیش‌از 10 میلیون مترمکعب گاز را داده‌است. عامل دوم همکاری کامل شرکت گازپروم با پروژه 15 میلیارد دلاری افزایش فشار در میدان گازی پارس جنوبی در مرز دریایی بین ایران و قطر است. عامل سوم همکاری شرکت گازپروم در تکمیل چندین پروژه گاز طبیعی مایع و ساخت خط لوله‌های صادرات گاز است و عامل آخر بررسی فرصت‌های تشویق سایر قدرت‌های بزرگ گازی در خاورمیانه توسط روسیه برای ایجاد تدریجی اوپک گازی است.

تمرکز اتحاد روسیه و ایران بر جذب حمایت از سوی سایر تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه برای ایجاد این اوپک گازی است.قطر که با 24 تریلیون مترمکعب سومین ذخایر بزرگ گاز دنیا را در اختیار دارد و بزرگ‌ترین عرضه‌کننده گاز طبیعی مایع در دنیاست، اصلی‌ترین کاندیدا برای این اوپک گازی به حساب می‌آید. قطر اصلی‌ترین منبع گازی خود را در یک میدان 9700 کیلومتر مربعی با ایران شریک است. این میدان حداقل 51 تریلیون مترمکعب گاز و 50 میلیارد بشکه میعانات گازی دارد. ایران مالک 3700 کیلومتر مربع از این ذخایر گازی در میدان پارس جنوبی است که 14 تریلیون مترمکعب گاز دارد. 6000 کیلومترمربع در بخش شمالی در اختیار قطر است که 37 تریلیون مترمکعب گاز را در خود جای داده‌است.

علاوه‌بر لزوم همکاری بین قطر و ایران برای اطمینان از عملکرد بهینه این ذخایر گازی مشترک، روسیه و ایران از فرصت دیگری در این زمینه سود می‌برند که نفرت قطر نسبت‌به همسایه‌اش عربستان به‌خاطر تحریم این کشور از 2017 تا 2021 است. قطر در آن زمان از حمایت ایران و روسیه از طریق ترکیه برخوردار بود.

روسیه ایران و قطر روی‌هم‌رفته 60 درصد از ذخایر گاز دنیا را در اختیار دارند و کشورهای اصلی برای ایجاد مجمع کشورهای صادرکننده گاز بودند. 11 عضو این مجمع بیش‌از 71 درصد از ذخایر جهانی گاز، 53 درصد از خط لوله‌های گاز و 57 درصد از صادرات گاز طبیعی مایع دنیا را در اختیار دارند.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شرکت ملی نفت ایران تریلیون مترمکعب گاز طبیعی مایع روسیه و ایران ایران و روسیه شرکت گازپروم مترمکعب گاز ذخایر گازی برای ایجاد ذخایر گاز اوپک گازی گاز دنیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۸۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

 امید رضایی‌فر، مدیرکل سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم درباره ظرفیت های نظام دانشگاهی کشور در حوزه فناوری گفت: نظام دانشگاهی ایران به‌عنوان یک حلقه متصل به حوزه صنعت و فناوری، موفق به تربیت نیروی انسانی متخصص بسیاری در جهان فناوری شده است.

وی ادامه داد: درحال حاضر، حدود بیش از ۳ میلیون دانشجو، در‌حوزه‌های مختلف درحال تحصیل هستند. از این میان حدود ۱۰۰ هزار نفر دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف جهان در‌ ایران تحصیل می‌کنند.

رضایی‌فر به اهمیت پارک‌های علم و فناوری در کشور اشاره کرد ‌و گفت: حدود ۶۰ پارک علم و فناوری در کشور درحال فعالیت هستند که در این پارک‌ها، ۱۲ هزار شرکت فناور در این فضا مستقر شده شده‌اند.

وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای اکوسیستم فناوری در ایران توضیح داد: در حال حاضر به دنبال آن هستیم که بتوانیم تاثیرگذاری دانش در اقتصاد را در فضاهای فناورانه ایران توسعه بدهیم.

وی ادامه داد: منظور از توسعه دانش در حوزه اقتصادی، اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی به بازار و اقتصاد داخلی و بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: به‌طور حتم، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در کشورهای مختلف با اهداف مشترک بسیار مثمرثمر خواهد بود.

رضایی‌فر در پایان گفت: درحال حاضر به‌دنبال تشکیل اتاق مشترک بازرگانی و دبیرخانه‌ای برای اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به بازار کشور های آسیای میانه از جمله کشور ازبکستان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • ایمنی هوانوردی در ایران در حد استاندارهای جهانی است
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو