Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری «یورک‌الرت»، یک مطالعه تحقیقی جدید پژوهشگران در دانشگاه کالج لندن (UCL) حاکی از آن است که تقاضای جهانی برای اسید سولفوریک از ۲۴۶ میلیون تن تا سال ۲۰۴۰ میلادی به ۴۰۰ میلیون تن افزایش خواهد داشت. گسترش کشاورزی فشرده (یا کشاورزی صنعتی /  intensive agriculture) و دور شدن جهان از سوخت‌های فسیلی علت این افزایش تقاضا عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران برآورد می‌کنند که این مساله موجب کمبود عرضه سالانه بین ۱۰۰ و ۳۲۰ میلیون تن اسید سولفوریک (بین ۴۰ تا ۱۳۰ درصد از عرضه کنونی) خواهد شد و میزان دقیق این کمبود بستگی به این دارد که کربن‌زدایی با چه سرعتی روی بدهد.

اسید سولفوریک بخشی مهم از تولیدات مدرن به شمار می‌رود و برای تولید کودهای فسفری مورد نیاز در کشاورزی و خارج کردن فلزات کمیاب از سنگ‌های معدنی مورد نیاز است. این فلزات کمیاب مانند کبالت و نیکل نیز در باتری‌های با عملکرد بالای لیتیوم-یونی مورد استفاده قرار می‌گیرند و برای گذار به اقتصاد سبز اهمیت دارند.

در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از عرضه جهانی سولفور (گوگرد) به شکل پسماند سولفور حاصل از گوگردزدایی از نفت خام و گاز طبیعی به دست می‌آید. اما کربن‌زدایی از اقتصاد جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی موجب کاهش شدید تولید سوخت‌های فسیلی می‌شود و این به نوبه خود کاهش عرضه سولفور را به دنبال خواهد داشت.

این مطالعه تحقیقی در دانشگاه UCL لندن اولین تحقیقی است که این مساله مهم را شناسایی کرده است. این محققان خاطرنشان می‌کنند که چنانچه اقدام لازم برای کاهش نیاز به این ماده شیمیایی انجام نشود،‌ استخراج معدنی گسترده‌ای با خسارت به محیط زیست برای تامین این ماده مورد نیاز خواهد بود.

پروفسور «مارک ماسلین» از دانشگاه یو سی ال لندن گفت: در گذشته نیز کاهش سولفور اتفاق افتاده است اما چیزی که کمبود این بار را با اهمیت می‌سازد، این است که منبع تامین این عنصر در حال تغییر است و شاهد افزایش شدید استخراج معدنی سولفور خواهیم بود که اقدامی آلوده‌کننده، سمی، ویرانگر و پرهزینه است.

این محققان تاکید می‌کنند که اکنون باید وجود بحران کمبود گوگرد به رسمیت شناخته شود و سیاست‌های ملی و بین‌المللی با هدف تامین تقاضای آینده و افزایش بازیابی منابع و ایجاد منابع جایگزین برای تامین آن مشخص شود.

برچسب‌ها طبیعت شیمی کشاورزی برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طبیعت شیمی کشاورزی طبیعت شیمی کشاورزی برگزیدگان علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۹۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو

به گزارش خبرآنلاین، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

تاثیر ویتامین B بر خلق و خو

به گزاش ایلنا، رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902665

دیگر خبرها

  • اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو