Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@20:13:03 GMT

انحصارشکنی از ساخت تجهیز راهبردی صنعت نفت

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۲۹۵۹۸

انحصارشکنی از ساخت تجهیز راهبردی صنعت نفت

روز گذشته وزیر نفت از تجهیزات سرچاهی (Well Head) با فشار کاری ۱۵هزار پوند بر اینچ مربع (PSI) در شهرک صنعتی شمس‌آباد تهران رونمایی کرد.

روزنامه ایران: طراحی، تولید، آزمون و مونتاژ تجهیزات سرچاهی (Well Head) که همواره یکی از دغدغه‌های صنعت نفت ایران بود با تلاش متخصصان داخلی کشور و حمایت شرکت ملی نفت ایران به واسطه شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب و گروه اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت رقم خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص اهمیت ساخت داخل این تجهیز سرچاهی به «ایران» می‌گوید: «اکنون یکی از تجهیزات سرچاهی مهم صنعت نفت در داخل کشور تولید شده که نه تنها اهمیت داخلی دارد بلکه از نظر بین‌المللی نیز مهم است. ما برای اولین بار Well Head سرچاهی را به طور کامل و تماماً ایرانی ساخته‌ایم. این تجهیز که کلاس 15هزار پوند بر اینچ‌ مربع است، برای مخازن بسیار عمیق ایران و دمای بسیار بالا کارایی دارد.»


خجسته‌مهر ادامه می‌دهد: «این نوع تجهیزات برای مخازن بسیار عمیق که کار عملیاتی آن بسیار سخت است، استفاده می‌شود؛ مانند تولید و توسعه از مخازن عمیق موسوم به فهلیانی‌ و خامی‌. این یک اقدام دانش‌بنیان و فناورانه است و در این زمینه 4 مورد سفارش داده‌ایم که در میدان‌هایی مانند مارون خامی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. تاکنون دو مورد ساخته شده که از یکی رونمایی شد و یک مورد دیگر نیز تحویل مناطق نفت‌خیز جنوب شده است. شرکت وتکو در ساخت این تجهیز ریسک نکرده و با دقیق‌ترین محاسبات کار را انجام داده است.»
خجسته‌مهر تولید از سازند فهلیان و خامی را نیازمند برنامه‌ریزی جدی می‌داند و می‌گوید: «امروز برای رسیدن به چشم‌انداز تولید باید به توسعه این مخازن ورود کنیم؛ مخازنی که سه ویژگی دارند: نخست آنکه بسیار عمیق هستند و عمیق‌ترین آنها حدود ۱۵هزار فوت یا 5200 متر عمق دارد. دوم اینکه فشار بالا دارند و سوم اینکه دمایشان بالا است. وقتی مخزنی دمای بالا دارد، یعنی توسعه و تولید از آن نیازمند مواد فلزی و غیرفلزی خاص است، بنابراین باید تجهیزاتی تولید کنیم تا بر پیچیدگی‌ها و سختی‌ها غلبه کنیم و به‌منظور رسیدن به این هدف بهترین راهکار، استفاده از فناوری دانش‌بنیان و محصولات فناورمحور است.»


مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به انحصارشکنی در این زمینه عنوان می‌کند: «ساخت این کالا در انحصار 2 یا 3 شرکت امریکایی است و ما در خاورمیانه چنین شرکتی را سراغ نداریم که بتوان از آن Well Head سرچاهی با فشار کاری ۱۵هزار پوند بر اینچ مربع خریداری کرد. ضمن آنکه اعلام کردیم که شرکت‌های ما می‌توانند برای پرکردن ظرفیت ساخت داخل سفارش 5 ساله بگذارند.»
خجسته‌مهر می‌گوید: «بزودی 14 قلم کالای استراتژیک با کارفرمایی شرکت ملی نفت ایران ساخته و معرفی می‌شود. وقتی از اقدام جهادی صحبت می‌کنیم معنایش همین است، یعنی کارها خوب و با سرعت انجام شود.»


ذخایر نفت ایران، 1200 میلیارد بشکه نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران منابع هیدروکربوری درجای کشور را معادل 1200 میلیارد بشکه نفت برمی‌شمارد و می‌گوید: «این منابع شامل نفت‌خام، گاز و میعانات می‌شود که بر‌اساس کتاب آمار ذخایر از این مقدار ۱۵۹ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال است که با ضریب بازیافت معمولی و توانی که داریم می‌توان تولید کرد و حدود ۳۴ تریلیون مترمکعب گاز نیز قابل استحصال است. تا رسیدن به آن 1200 میلیارد بشکه معادل نفت درجا خیلی فاصله داریم و معنایش این است که باید برای صد سال آینده برنامه بریزیم و تجهیز پیشرفته تولید کنیم.»
در همین حال وزیر نفت در مراسم بهره‌برداری از این کالای مهم صنعت نفت، از تجهیزات سرچاهی (Well Head) با فشار کاری ۱۵ هزارپوند به‌عنوان یک تجهیز مهم و تأثیرگذار نام برد و گفت: «باید نگاه سازندگان داخلی افزون بر تأمین نیازهای داخلی، صادرات هم باشد.»

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شرکت ملی نفت ایران تجهیزات سرچاهی میلیارد بشکه خجسته مهر صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۹۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، صمد بهزاد در بازدید شاهین رستم‌پور مشاور معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: مذاکرات و پیگیری‌های لازم از طریق وزارت جهاد کشاورزی برای تولید بذور سبزی و صیفی‌جات در این شرکت انجام شده است.
وی تاکید بر لزوم فراهم شدن فضای مناسب و بستر علمی در تولیدات زراعی شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان افزود: این مجتمع اقتصادی به دنبال تحقق تولید محصولات کشاورزی پول‌ساز با راندمان بالا بوده و این امر را در دستور کار قرار داده است.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با بیان این که در کنفرانس کشاورزی اوراسیا مقرر شد که ایران بذر مورد نیاز کشور‌های منطقه را تامین کند و مقدمات آن در وزارت جهاد کشاورزی فراهم شده است، اظهار کرد: برای تحقق این هدف، با دعوت از کارشناسان و تولیدکنندگان اوراسیا، توان مجتمع عظیم ملی کشت و صنعت مغان را در زمنیه تولید بذر به صورت شایسته معرفی خواهیم کرد.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی نیز در این بازدید با تاکید بر بهره‌برداری از ظرفیت‌های کشت و صنعت مغان در زمینه‌های مختلف گفت: باید با برنامه‌ریزی دقیق در حوزه تولید بذر، ارقام جدیدی را معرفی کرده و با جایگزینی ارقام پربازده و اقتصادی، عملکرد تولیدی این شرکت را افزایش دهیم.
شاهین رستم‌پور آینده کشاورزی ایران را منوط به فراهم شدن بستر تولیدات پایه، علمی و فعالیت تحقیقاتی مجتمع‌‎هایی مانند کشت و صنعت مغان دانست و افزود: با استفاده از ظرفیت موجود در این بنگاه اقتصادی بزرگ استان اردبیل، می‌توان نهال‌های خوبی را در این شرکت تولید و به باغات کل کشور معرفی کرد.
وی با اشاره به آینده درخشان شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در حوزه تولید بذر و نهال اظهار کرد: کشت و صنعت مغان با همکاری متخصصان بین‌المللی بذر به زودی تولید بذر محصولاتی همچون خیار، گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان، کدو، هندوانه، ملون و لوبیا را شروع خواهد کرد.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی بیان کرد: پس از آزمایش اولیه و تایید لاین برای سال آتی و معرفی برند مشترک می‌توان بازار خوبی را در زمینه تولید بذر برای شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان فراهم و از واردات بذور مختلف جلوگیری کرده و بازار داخلی را با بذور تولیدی برند مغانه تامین کرد.
رستم‌پور سرمایه‌گذاری در بخش تولید بذر را دارای سود کلان عنوان و تاکید کرد: شرکت کشت و صنعت مغان می‌تواند با برنامه‌ریزی پنج ساله در امر تولید بذور صیفی و نهال، چند برابر تولیدات فعلی خود سود کسب کند.

دیگر خبرها

  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ارائه ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • امیدی که در «هفت‌تپه» زنده شد
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی