Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر‌ها و روستا‌های ایران یکی پس از دیگری وارد تنش و سپس بحران آبی می‌شوند، یک روز شهرکرد، امروز همدان و شاید فردا مردمان نقطه‌ای دیگر از ایران دچار بحران کم‌آبی شوند و هموطنانمان را با دبه‌های آب در صف آبرسانی سیار با تانکر ببینیم.

به گزارش ایسنا، چهارمحال و بختیاری از بیش از یک دهه گذشته به‌علت خشکسالی‌های متعدد، دچار بحران در حوزه تامین آب مورد نیاز برای شرب، کشاورزی و صنعت شده است، این بحران هر روز نمود عینی‌تری پیدا می‌کند و به متولیان گوشزد می‌کند که اگر فکری به حال تامین آب شرب پایدار برای شهروندان نکنند، قطعا در آینده‌ای نه چندان دور با بحران‌های جدی‌تر روبرو خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیریت صحیح منابع آبی در حوزه تامین و برداشت از حوضه‌های آبخیز چهارمحال و بختیاری از مهم‌ترین مطالبات مردم این استان محسوب می‌شود، رهاورد مدیریت ناصحیح در برداشت از منابع آب سطحی و زیرزمینی در طی سالیان اخیر موجب شده است تا شاهد بحران کنونی در استان برای تامین آب شرب مرکز استان و تعدادی از شهر‌ها و روستا‌ها باشیم.

اگر میزان برداشت از حوضه‌های آبخیز چهارمحال و بختیاری از جمله حوضه پرتنش زاینده‌رود کاملا شفاف بود با قطعیت بیش‌تری می‌گفتم که مردمان بام ایران در سرچشمه تشنه هستند و آبی که باید نیاز اصلی آن‌ها را تامین کند، امروز از استان خارج می‌شود و شفافیت چندانی نیز در این حوزه وجود ندارد.

داشتن منبع تامین آب شرب پایدار برای شهر‌ها و روستا‌های چهارمحال و بختیاری که روزگاری تامین کننده ۱۱ درصد آب شرب کشور بودند، امروز به یک رویا تبدیل شده است، قطعا اگر از هم‌اکنون نظارت بر برداشت‌های غیرمجاز از حوضه‌های آبخیز استان در دستور کار وزارت نیرو و متولیان قرار نگیرد، شاید در آینده حفظ منابع آبی امکانپذیر نباشد.

نباید به یک منبع برای تامین آب شرب متکی باشیم

رسول میرعباسی- عضو هیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد  با اشاره به اینکه منبع آبی پایدار است که بتواند از نظر کمی و کیفی ۲۰ تا ۵۰ سال آینده نیاز آبی آن منطقه را تامین کند، اظهار کرد: در بحران اخیر آبی در شهرکرد، کیفیت آب دچار مشکل شد و این یعنی منبع چشمه کوهرنگ منبع آب پایداری محسوب نمی‌شود.

وی افزود: در نقاط مختلف دنیا سعی می‌شود خودشان را متکی به یک منبع آبی نکنند، چند منبع آبی برای یک منطقه در نظر گرفته می‌شود تا زمانی‌که یک منبع از نظر کمی و کیفی دچار مشکل شد، سریعا سایر منابع وارد مدار شوند و کمبود آب را جبران کنند.

میرعباسی با بیان اینکه در کشور ایران برای کاهش هزینه‌ها از چند منبع آبی مختلف برای تامین نیاز آبی استفاده نمی‌شود، گفت: برای مثال ۴۰۰ لیتر از نیاز آبی شهرکرد از چشمه کوهرنگ تامین می‌شد و یا نیاز آبی اصفهان به زاینده‌رود وابسته است.

عضو هیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد افزود: اگر در شهر شهرکرد برای تامین نیاز آب شرب، چند منبع مانند چشمه دیمه، حوزه زاینده‌رود و کارون پیش‌بینی می‌شد و از آب زیرزمینی برای موارد ضروری استفاده می‌کردیم، شاهد بحران با این شدت نبودیم.

وی با تاکید بر اینکه شفافیت چندانی در برداشت از آب‌های سطحی و زیرزمینی در کشور وجود ندارد، توضیح داد: در یک دهه اخیر وزارت نیرو تلاش کرد تا با نصب کنتور هوشمند میزان برداشت از چاه‌ها را کنترل کند، متاسفانه میزان چاه‌های غیرمجاز در کشور زیاد است و میزان برداشت از چاه‌های مجاز نیز شفاف نیست و کشاورزان این راهکار‌های کنترلی را دور می‌زنند.

میرعباسی بیان کرد: برای برداشت از آب‌های سطحی نیز تعدادی مجوز صادر شده است و تعدادی نیز بدون مجوز برداشت می‌کنند و حسابرسی دقیقی وجود ندارد، اگر حسابرسی دقیقی وجود داشت، می‌توانستیم برنامه‌ریزی دقیقی در مدیریت منابع آب داشته باشیم.

عضو هیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد با تاکید بر اینکه شفافیت در تمامی حوضه‌های آبخیز ضروری است، تصریح کرد: در شرق چهارمحال و بختیاری بحران آب نمود بیش‌تری دارد و ساکنان در این بخش برای تامین آب شرب نیز با مشکل حادتری مواجه هستند و باید مدیریت تامین و مصرف آب در این حوزه جدی‌تر باشد.

وی افزود: باید توسعه کشاورزی از سمت شرق به غرب چهارمحال و بختیاری سوق داده شود و یا منبع پایداری برای قسمت‌های شرقی متناسب در نظر گرفته شود، همچنین توسعه جمعیت را به سمت غرب ببرند، افت آب‌های زیرزمینی در قیمت شرق مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است که در سال‌های آینده نمود عینی پیدا خواهد کرد.

اگر صنایع آب‌بر اصفهان به نزدیکی دریا منتقل شود، مشکلی برای تامین آب نداریم

علی حیدری- سرپرست معاونت عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری  با اشاره به اینکه تابلوی منابع و مصارف در استان در حوزه زاینده‌رود وجود دارد، اظهار کرد: طبق این تابلو یک مجوز برداشت ۲۳۷ میلیون مترمکعب از این حوزه را داریم که در هیچ زمانی این میزان آب را زاینده‌رود برداشت نکرده‌ایم.

وی بیان کرد: میزان برداشت از زاینده‌رود باتوجه به میزان کمبود بارش، تعدیل می‌شود، این کار انجام شده است، تاکنون بر اساس میزان مجاز برداشت، از این حوزه برداشت نکرده‌ایم، حتی اگر پروژه آبرسانی بن به بروجن به‌طور کامل به بهره‌برداری برسد، باز هم به این عدد مجاز برداشت نخواهیم رسید.

حیدری در خصوص مدیریت صحیح برداشت از حوضه زاینده‌رود توسط وزارت نیرو، یادآور شد: یکی از موارد اصلی در حوضه زاینده‌رود، برداشت آب برای کار‌های جنبی است، برای مثال نیاز آبی صنایع فولادی و پتروشیمی از همین محل تامین می‌شود، پیشنهاد شده است تا این صنایع به لب دریا منتقل شود که اگر این اتفاق رخ دهد، مشکلی برای تامین آب شرب و کشاورزی نخواهیم داشت.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: امیدواریم که سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان در حوزه آب از جمله وزارت نیرو، صمت و. آمایش در حوزه آب را برای توسعه صنایع در نظر بگیرند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کم آبی چهارمحال و بختیاری برای تامین آب شرب میزان برداشت حوضه های آبخیز وزارت نیرو زاینده رود نیاز آبی منبع آبی منابع آب نیاز آب منبع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۰۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد

ایسنا/لرستان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: حدود۱۸۴ میلیون متر مکعب آب شرب پارسال در استان تولید شد.

یاسر اکبریان امروز هشتم اردیبهشت‌ماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: براساس آخرین گزارشاتی که در سامانه معاونت بهره‌برداری و توسعه آب شرکت ثبت شده سال ماقبل نیز رقمی حدود ۱۸۰ میلیون متر مکعب تولید داشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: علت افزایش تولید آب پارسال ناشی از توسعه شهرنشینی و افزایش مشترکان شرکت و همچنین اجرای پروژه‌هایی که تامین آب آن‌ها می‌بایست از طریق تاسیسات و منابع آبی شرکت آب و فاضلاب باشد بوده است.

اکبریان درخصوص سرانه مصرف آب لرستانی‌ها بیان کرد: سرانه مصرف آب در استان بین حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه روز برای هر شهروند و در سطح کشور بین ۱۸۰ الی تا ۱۹۰ لیتر و مطابق استاندارد کشور کمتر از ۱۵۰ لیتر به ازای هر نفر است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان تصریح کرد: یکی از برنامه‌های در دست اجرای شرکت کاهش هدررفت و محاسبه آب بدون درآمد با استفاده از شبکه‌های هوشمند و به روز کردن تجهیزات است.

اکبریان ادامه داد: همچنین با استفاده از آگاهی و اطلاع رسانی به مردم از طریق برنامه‌های فرهنگی تلاش شده مصرف آب هم‌استانی‌ها به سمت نرم کشور و استانداردهای بین المللی نزدیک شود.

وی درخصوص تاثیر بارندگی‌های اخیر بر منابع آبی استان افزود: در استان تا اواسط دی ماه شاهد بارندگی‌های آنچنانی نبودیم و همین امر باعث شد منابع آبی کاهشی شود اما در بازه زمانی بهمن تاکنون و به‌خصوص در اسفندماه بارندگی‌ها مناسب‌تری را شاهد بودیم که در برخی شهرها همچون ازنا و الیگودرز روند تولید منابع آبی منفی نسبت به بازه زمانی بلندمدت کاهشی بوده و لازم است که در این شهرها تمهیدات لازم بکار گیرد.

اکبریان اضافه کرد: در لرستان هیچ‌گونه سدی برای تامین آب شرب پایدار وجود ندارد و بایستی برای تامین آب در فصل گرما تمهیداتی از سوی شرکت و همچنین مردم با استفاده از تمامی ظرفیت‌های استان صورت گیرد تا در فصل گرما از نظر تامین آب شرب با مشکل مواجه نشویم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد
  • موتور پمپ‌های غیرمجاز روی رود قره آغاج قیر و کارزین جمع‌آوری شدند
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • پایداری تامین و توزیع آب شرب شهر‌ستانها و روستا‌های استان یزد
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب