Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از اولویت‌های این دولت رفع موانع تولید، ثبات اشتغال موجود و ایجاد اشتغال است در همین راستا استقرار نرم‌افزاری زیست‌بوم ملی اشتغال کشور با حضور رئیس‌جمهور رونمایی شد.

بازیگران زیست‌بوم ملی اشتغال کشور در سامانه رصد اشتغال مشخص و وظایف آنها تعیین شد و برای ثبت تعهد اشتغال دستگاه‌ها «سامانه رصد اشتغال کشور» با مشخصات امکان گزارش‌گیری از مشخصات کامل اشتغال یافتگان جدید در کشور و محل کار آنها، امکان گزارش‌گیری میزان اشتغال‌های ایجاد شده در سطوح ملی، استانی، شهرستانی به تفکیک منطقه و امکان گزارش‌گیری عملکرد دستگاه‌های اجرایی کشور در ایجاد اشتغال‌های جدید به تفکیک دستگاه مسئول طراحی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین میان سامانه جستجوی شغل باهدف کاهش هزینه‌های جستجوی شغلی، اتصال سریع کارجویان و کارفرمایان، رضایت‌مندی مخاطبان و در نهایت ایجاد پویایی در بازار کار، راه‌اندازی شد و در دی‌ماه سال ۱۴۰۰ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. سامانه جستجوی شغل در بستر فضای مجازی، فرصتی است تا رضایت‌مندی استفاده‌کنندگان از خدمات کاریابی افزایش‌یافته و موجبات کاهش بروکراسی اداری، هزینه‌های جستجوی شغلی، بهبود عملکرد دفاتر کاریابی و ... را فراهم نماید.

در حوزه مشاغل خانگی اقداماتی در این دولت صورت گرفت که به تسهیل در مجوزها انجامید، در راستای مانع‌زدایی، تسهیلگری و تسریع در مجوزهای مشاغل خانگی و در اجرای مصوبه هشتم دی‌ماه سال ۱۴۰۰ ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، فعالیت در رشته‌های آزاد ثبت محور صرفاً با تکمیل فرم ثبت‌نام و ارائه تعهدنامه به‌صورت خوداظهاری توسط متقاضیان صورت‌گرفته و متقاضی با تعهد به رعایت شرایط درج شده برای هر رشته ثبت محور، فعالیت خود را آغاز کند.

در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، مجوزهای مشاغل خانگی برای رشته‌های مجوز محور ظرف مدت ۳ روز کاری صادر می‌شود در صورت عدم اعلام نظر در موعد مقرر، درخواست از طریق سامانه به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها ارسال و مجوز به‌صورت الکترونیکی و خودکار صادر خواهد شد. با پیگیری‌های عمل‌آمده در خصوص رشته‌های ثبت محور و مجوز محور، در حال حاضر رشته‌های مشاغل خانگی به ۵۰۸ رشته شغلی افزایش‌یافته است.

صدور نزدیک به ۹۳ هزار فقره مجوز مشاغل خانگی، ایجاد اشتغال برای بیش از ۷۱ هزار نفر از متقاضیان مشاغل خانگی و پرداخت تسهیلات به بیش از ۳۸ هزار نفر از متقاضیان مشاغل خانگی از مهم‌ترین اقدامات در این حوزه بوده است.

برنامه پایش و نظارت بر مشاغل خانگی از طریق تلفنی، میدانی و نظارت‌های بالادستی طی ۳ گام انجام می‌شود تا آمار اشتغال واقعی دستگاه‌های اجرایی به دست آید. آمار مورد بررسی به بیش از ۲ میلیون و ۴۲ هزار کد ملی و شامل آمار اشتغال ثبت شده در سامانه رصد شد که پس از اعمال صحت‌سنجی‌های میدانی و نظارت‌های بالادستی، آمار اشتغال نهایی در سال ۱۴۰۰، معادل ۷۸۳ هزار و ۵۰۹ کد ملی و در شش‌ماهه دوم سال ۱۴۰۰، معادل ۵۴۸ هزار و ۴۵۶ کد ملی است.

تدوین اطلس الگوهای اشتغال‌زایی کشور از دیگر اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم بود که براین‌اساس ۲۳۷ الگو در ۵۱ دستگاه شناسایی شد.

استمرار اجرای طرح‌های کارورزی، مشوق بیمه کارفرمایی، یارانه دستمزد و مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی بر اساس تکالیف قانونی برنامه ششم و به مقدار منابع تخصیص‌یافته از سازمان برنامه‌وبودجه از دیگر سیاست‌های بازار کار فعال بود که در این دولت موردتوجه قرار گرفت.

در راستای رفع موانع تولید، ۶ هزار بنگاه مشکل‌دار و نیمه‌فعال، ۲۷۶ بنگاه با ظرفیت ایجاد اشتغال بالا و تأیید ۲۴۱ بنگاه قابل حمایت  شناسایی شد.

همچنین باهدف رسیدگی و پاسخگوئی مناسب به درخواست‌های متقاضیان حوزه اشتغال و کارآفرینی، میز خدمت ارتباطات مردمی معاونت در سفرهای استانی ریاست‌جمهوری و مقام عالی وزارت تشکیل می‌شود تا ضمن ارائه راهنمایی و مشاوره شغلی به متقاضیان حوزه اشتغال و کارآفرینی، زمینه رفع مسائل و مشکلات متقاضیان فراهم شود.

اقداماتی از جمله شناسایی کارآفرینان برتر، آموزش نیروی انسانی، توانمندسازی مددجویان نهادهای حمایتی در راه‌اندازی کسب‌وکار، ایجاد بستر مناسب برای توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، شناسایی شاغلان خارجی غیرمجاز، بسترسازی لازم ازطریق دفتر امور بین‌الملل برای اعزام نیروی کار مازاد به خارج از کشور از دیگر برنامه‌ها در حوزه اشتغال است که در این دولت از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رقم خورد.

برچسب‌ها سازمان برنامه و بودجه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم سازمان برنامه و بودجه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم کار و رفاه اجتماعی ایجاد اشتغال مشاغل خانگی اشتغال کشور سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۰۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از  مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری محوری‌ترین موضوع این همکاری، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

 حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری ازدیگر بخش های این توافق نامه است .

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

در قالب این همکاری مشترک، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، از زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از طرح‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر طرح تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، حمایت از طرحهای پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها به دست معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از طرح های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری «بوت کمپ‌»های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این همکاری محقق خواهد شد.

این همکاری با هدف پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

دیگر خبرها

  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • صدور ۱۲ هزار پروانه مشاغل خانگی طی سال گذشته در هرمزگان
  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • فیلم/ تحقق وعده یک میلیون اشتغال در دولت سیزدهم
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه