Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیمار مبتلا به صرع مقاوم به درمان دارویی، در بیمارستان امام حسین (ع) و با همکاری تیم جراحی و بیهوشی، در حالت بیداری مورد عمل جراحی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، دکتر محسن کوشا متخصص جراحی مغز و اعصاب از جراحی ضایعه مغزی عامل تشنج در بیمار مبتلا به صرع مقاوم به درمان دارویی در حالت بیدار خبر داد و عنوان کرد: بیمار آقای ۲۹ ساله ای است که به علت تشنج های مداوم مورد بررسی تیم فلوشیپ صرع و تیم فوق تخصصی بیماری های تشنج بیمارستان امام حسین(ع) قرار گرفت و کاندید جراحی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: در این مورد ضایعه ای جنینی در لوب پیشانی (frontal cortex) مغز وجود داشت که بر اثر اختلال در شکل گیری قشر (کورتکس) مغز ایجاد شده و عاملی برای بروز تشنج و رشد سلولی خارج از حد معمول کانونی قشر مخچه (Focal cortical dysplasia, FCD) بوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه بیمار در حالت بیدار مورد عمل جراحی قرار گرفت، گفت: به علت قرار گیری محل ضایعه در نزدیکی منطقه حرکتی صورت و دست‌ها، بیمار در حالت بیدار جراحی شد و همکاری کامل با تیم بیهوشی و جراحی را داشت.

دکتر کوشا ضمن تاکید بر بهره گیری از تجهیزات بومی در انجام این جراحی، اظهار کرد: دستگاه ناوبری (Navigation) که تولید داخل است در این جراحی نقش مهمی در تشخیص محل دقیق ضایعه داشته است. همچنین از طریق MRI و ایکاگ (Electrocorticography) حین عمل، عامل تشنج بررسی و با جراحی به صورت کامل برداشته شد.

تفاوت انجام عمل جراحی مغز به صورت معمول و در حالت بیدار

دکتر سهراب سلیمی - فلوشیپ بیهوشی جراحی مغز و اعصاب نیز با اشاره به اهمیت بررسی شرایط و وضعیت بیمار توسط تیم متخصص و فوق تخصص برای انجام جراحی به صورت معمول یا بیدار، تصریح کرد: طبق ارزیابی‌های انجام شده اگر کانون تشنج‌زا در نزدیکی بخش های کنترل کننده عملکردی فرد در مغز باشد، بیمار شانس بیشتری برای جراحی به صورت بیدار دارد تا حین عمل عملکرد این مراکز کنترل شود و هیچ گونه اختلال، ضعف یا نقصانی به مراکز حیاتی که حرکتی، تکلمی و بینایی است، وارد نشود. در این نوع جراحی بیمار پس از عمل به سرعت به شرایط عملکردی قبلی خود بازمی گردد.

وی در خصوص تفاوت این نوع جراحی با جراحی های معمول، بیان کرد: در جراحی‌هایی که به صورت بیدار انجام می شود، حین عمل بیمار با آمادگی هایی که از پیش به او داده شده، همکاری های لازم را با تیم جراحی و تیم بیهوشی دارد، تصاویر و رنگ‌ها را می‌بیند، حرف می زند و می تواند اندام‌های خود را حرکت دهد.

وی ادامه داد: در سایر جراحی‌ها، انتخاب دومی وجود دارد؛ به این معنا که در صورت تشخیص امکان بی حسی محل جراحی، اگر این اقدام موفقیت آمیز صورت نگیرد، همان لحظه امکان بیهوشی عمومی فرد وجود دارد، اما در این عمل، انجام بیهوشی عمومی ممکن است به مرکز تکلم، بینایی یا اندام‌های حرکتی بیمار ضربه عمده‌ای وارد کند. از همین رو تیم در این نوع جراحی انتخاب دومی ندارد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به گفته وی، انجام نوار مغزی حین عمل نیز از دیگر تفاوت های عمده جراحی مغز به صورت بیدار است.

این دانشیار دانشگاه تصریح کرد: پس از رسیدن جراح به نقطه‌ای که باید مداخله صورت گیرد، همراهی تیم با بیمار افزایش می‌یابد و بنا به محل قرار گیری ضایعه درخواست‌هایی برای حرف زدن یا حرکت دادن اندام‌ها از وی صورت می‌گیرد تا مرکز تکلم، بینایی و حرکت فرد ارزیابی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه با تاکید بر اهمیت همراهی بیمار با تیم جراحی و بیهوشی، افزود: پیش از انجام جراحی باید با بیمار صحبت شود تا آمادگی کامل را داشته باشد و درصد موفقیت جراحی افزایش یابد.

وی در پایان بیان کرد: انجام عمل جراحی مغز به صورت بیدار برای بیماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان، در خارج از کشور هزینه بالایی دارد، بنابراین اگر خدمتی در کشور ارایه می‌شود، باید اطلاع‌رسانی صورت گیرد تا بیماران به مراکز ارایه دهنده مراجعه کنند.

تماشاخانه ببینید| گربه ماهی غول‌پیکر چطور مثل تمساح، کبوترها را شکار می‌کند ببینید| فیلم رنگی شده از استانبول در سال ۱۹۰۵ میلادی فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حالت بیدار صورت بیدار مبتلا به صرع عمل جراحی جراحی مغز حین عمل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۱۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشیاری رئیس دورتموند: اشتباه مجری را اصلاح کرد

به گزارش "ورزش سه"، پیش از دیدار حساس دورتموند و پاری سن ژرمن در دور رفت مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا، واتسکه با لورا وونتورا، مجری شبکه دازن، در مورد بازی صحبت کرد.

در قسمتی از مصاحبه مجری از واتسکه پرسید: «این یک موفقیت برای بروسیا دورتموند است که در لیگ قهرمانان اروپا در بین ۴ تیم برتر باشد و شانس خوبی برای رسیدن به فینال داشته باشد. ادین ترزیچ، سرمربی تیم، سومین نفر در تاریخ دورتموند است که این تیم را به نیمه‌نهایی رسانده است.
قبل از او فقط کلوپ و هیتسفلد به این موفقیت رسیده‌اند. چقدر برای او خوشحالی؟»


واتسکه که به دقت به صحبت‌های وونتورا گوش می‌کرد متوجه اشکالی در اطلاعات این مجری شد و قبل از پاسخ دادن به سوالش تصمیم گرفت این اشتباه را اصلاح کند.

واتسکه گفت: «این حرف تو کاملا درست نیست.»
مجری پاسخ داد: «اوه، توضیح بده.»
سپس رئیس دورتموند اشتباه مجری را به او گفت: «نویو اسکالا هم این کار را کرده است. در سال ۱۹۹۸ ما در نیمه نهایی مقابل رئال مادرید بازی کردیم.»

مجری که به اشتباهش پی برده بود عذرخواهی کرد: «اوه بله، این یکی را یادم رفته بود.»

در ادامه واتسکه گفت: «مشکلی نیست، البته برای سوال اصلی هم پاسخی وجود دارد. این عالی است که اینجا هستیم. اگر به فینال برویم سهمیه پنجم چمپیونزلیگ را خواهیم گرفت و در فصل بعد هم حضور داریم. برای همین یک فرصت عالی داریم.»

دیگر خبرها

  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • هوشیاری رئیس دورتموند: اشتباه مجری را اصلاح کرد
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • وزیر کشور : تقسیم استان تهران به ۲ استان شرقی و غربی
  • علت فرود اضطراری پرواز استانبول-تهران در ارومیه
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران