Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-03@02:45:32 GMT

باورنکردنی؛ تست دوپینگ با دستگاه دروغ سنج!

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۲۳۱۵

باورنکردنی؛ تست دوپینگ با دستگاه دروغ سنج!

به گزارش "ورزش سه"، اخیرا مسابقه ای تحت عنوان مسابقات جهانی بدنسازی نچرال در کشور ارمنستان برگزار شد؛ رقابتی که حاشیه های زیادی را با حضور حدود 50 ورزشکار ایرانی تجربه کرد. در حالی که فدراسیون بدنسازی ایران اصلا فدراسیونی تحت عنوان "نچرال" را به رسمیت نمی شناسد و حتی چند باری در این خصوص اطلاعیه صادر کرده، اما افرادی در داخل کشور با درج اطلاعیه هایی، ورزشکارانی را برای حضور در مسابقات ارمنستان ترغیب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در روزهای اخیر اما ویدیوهایی در فضای مجازی از تعدادی از ورزشکارانی که به قصد حضور در مسابقات نچرال راهی ارمنستان شده بودند، منتشر شد که آن ها را معترض نشان می داد. در این ویدیوها ورزشکاران اعلام کردند تست ورود آن ها به عنوان یک ورزشکار نچرال(طبیعی) و کسی که دارو مصرف نکرده، با یک دستگاه دروغ سنج انجام شده؛ دستگاهی که گویا تعدادی از ورزشکاران ایرانی را رد کرده است!
این تعداد ورزشکار که تعدادشان بین 10 تا 20 نفر بوده، با وجود سفر به ارمنستان و پرداخت مبلغی بین 200 تا 300 دلار اجازه حضور در مسابقه را به خاطر رد شدن در تست دروغ سنج یا همان دستگاه پلی گراف به دست نیاوردند!

با آبرو و زندگی ما بازی کردند!
ماجد فروزنده دوست، ورزشکاری که در ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی به شدت به نتیجه دستگاه دروغ سنج اعتراض داشت، در گفتگو با "ورزش سه" در خصوص اتفاقات ارمنستان می گوید: «شاید برخی از آن هایی که در این تست رد شدند، به خودشان شک داشتند که اعتراضی نکردند، اما من هیچ شکی به خودم ندارم. حتی یک ورزشکار دیگر هم بود که بدون مکمل ورزشی کار کرده و به او اتهام زدند که سوما مصرف کرده است! متاسفانه این اتفاقات هر سال توسط یکسری افراد خاص در حال رخ دادن است و کسی هم جلوی آن ها را نمی گیرد. من حتی رفتم و بعد از این اتفاقات درباره دستگاه دروغ سنج مقاله ترجمه کردم و خواندم. بهترین برند این دستگاه هم که در پلیس FBI آمریکا استفاده می شود، بین 10 تا 20 درصد خطا دارد. پس چطور با چنین دستگاهی معیار حضور ورزشکاران در مسابقات نچرال مشخص می شود؟ 
وی افزود: واقعا حرف های عجیبی شنیدم و اتفاقات عجیبی را دیدم. باید کیت ادرار یا گلبول سنج معیار باشد، اما این تست ها فقط از سه نفر برتر گرفته می شود. به من می گفتند تا می خواهی یک چیز را پنهان کنی! از میان 50 نفری که از ایران به این مسابقه رفته بودند، حدودا 18 تا 20 نفر در این تست رد شدند که من شهادت می دهم حداقل 4 نفر از رد شده ها، نچرال واقعی بودند. 

این ورزشکار معترض در خصوص مبالغ اخذ شده و هزینه های سفر هم گفت: من بیش از 12 میلیون هزینه سفر کردم و 300 دلار هم از من برای ورود به مسابقه گرفتند و آن را هم پس ندادند. طبق قرارداد حتی اگر من در این تست پلی گراف هم رد می شدم، باید 100 دلار پس می گرفتم که به من ندادند. وقتی این اتفاقات را دیدم، گفتم بی جهت نیست که فدراسیون بدنسازی ایران، این فدراسیون نچرال را قبول ندارد. من نمی توانم آرام بنشینم چون هم یک سال تمرین و رژیم داشتم و زحماتم بر باد رفت و هم با آبروی من بازی شده است. جالب اینکه این تست فقط از ایرانی ها گرفته می شد و ما ندیدیم که یک ارمنی، لبنانی یا انگلیسی که در مسابقه بودند، تست پلی گراف بدهند.

40 سال است مسابقات به همین شکل برگزار می شود
اما آرمین کشمیری، فردی که مسئولیت اعزام این تیم را داشته و رابط ایرانی ها در فدراسیون جهانی نچرال بوده، در گفتگو با "ورزش سه" پاسخ اعتراضات را داد. او درباره اعتراضات مطرح شده، می گوید: «40 سال است که فدراسیون جهانی نچرال با این سیستم کار می کند و تنها معترضان آن ورزشکاران ایرانی هستند. این دستگاهها را من که تولید نکردم. جزو قوانین فدراسیون جهانی است که ورزشکار باید در این تست شرکت کند و هر ورزشکاری که روی استیج رفته، قطعا باید در این تست قبول شود. تمامی ورزشکاران ایرانی با ما قرارداد امضا کردند و می دانستند شرایط چیست و الان نمی توانند به چیزی که خودشان امضا کردند، اعتراض کنند. متاسفانه ایرانی ها خیلی این دستگاه را جدی نمی گیرند، در حالی که کشورهای پیشرفته دنیا الان از دستگاه پلی گراف استفاده می کنند. حتی در نروژ و آمریکا از این دستگاه سیستم قضایی شان بهره می برند.»

این بخشی از قرارداد امضا شده میان مسئول تیم اعزامی کننده و ورزشکاران است که نشان می دهد شرط حضور در مسابقات در این قرارداد هم حضور در تست پلی گراف(دروغ سنج) عنوان شده است!

وی افزود: «ما 200 دلار هزینه تست پلی گراف را از ورزشکاران گرفتیم و پولی خارج از آن بابت کسانی که رد شده اند، دریافت نکردیم. تعریف فدراسیون جهانی از نچرال این است که ورزشکار در 10 سال اخیر دارویی مصرف نکرده باشد. این دستگاه 9 سنسور دارد که در بخش های مختلف بدن قرار می گیرد و اول از همه اطلاعات فرد از او سوال می شود تا صحت و سقم کار دست چک شود. برخی از این ورزشکاران برای اینکه استرس نداشته باشند، آرامبخش مصرف کرده بودند و آنجا چرت می زدند! مشکل از خود آقایان است و نمی توان به سیستم این فدراسیون ایرادی وارد کرد.»

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: دوپینگ بدنسازی دستگاه دروغ سنج فدراسیون جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۲۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناف هاشمی: مجلس ردیف بودجه رویداد‌های بین المللی را حذف کرد/ بالای ۳۵ سهیمه المپیک خواهیم داشت

سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک پس از نشست هیات اجرایی در جمع خبرنگاران گفت: دلیل تاخیر کوتاه مدت در برگزاری جلسات هیات اجرایی این بود که بودجه کمیته ملی المپیک در پایان اسفند نهایی و ابلاغ نشد و با توجه به اینکه در سال جاری سه رویداد بزرگ پیش رو داریم، منتظر اعلام اعداد و ارقام بودیم تا نحوه توزیع بودجه، بسته‌های حمایتی و پاداش‌ها را تعیین کنیم.

وی ادامه داد: در نشست امروز هیات اجرایی سه دستور جلسه داشتیم که ابتدا گزارشی از امور مربوطه به بازی‌های المپیک پاریس توسط مرکز نظارت و حوزه سرپرستی ارائه و مقرر شد بسته‌های حمایتی از فدراسیون‌ها ادامه داشته باشد. همچنین تصمیم بر آن شد تا از رشته‌هایی همچون دوومیدانی، تیروکمان، تنیس روی میز و سنگ نوردی که دنبال سهمیه هستند، حمایت بیشتری شود.

هاشمی تاکید کرد: تاکنون ۱+۳۱ (۳۲ ورزشکار) سهمیه کسب کردیم، تیم‌های والیبال ساحلی و والیبال سالنی هم دنبال سهمیه و رشته‌های جودو، شنا و بدمینتون هم دنبال سهمیه جهانی هستند و امیدواریم بیش از۳۵ سهمیه برای المپیک پاریس کسب کنیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک ادامه داد: از دیگر مباحث امروز هیات اجرایی موضوع بازی‌های داخل سالن آسیا بود که ۳۸ رشته در جلسه کمیته برگزاری به فدراسیون‌ها اعلام شد و ما هم ۳۲ رشته را هدف گذاری کردیم. رشته‌هایی که احتمال کسب مدال طلا، نقره و برنز هستند در یک گروه و بقیه در گروه‌های بعدی هستند البته ملاک اصلی در بازی‌های داخل سالن آسیا کسب مدال طلا است و اولویت اعزام از دید هیات اجرایی و کمیته کسب سکو است چراکه حفظ جایگاه دور قبل، آسان نیست البته ما تا تعیین تکلیف قطعی بودجه به فدراسیون‌ها اعلام کردیم مضاف بر اینکه بخشی از بودجه را خودشان باید تامین کنند.

هاشمی در مورد بودجه کمیته ملی المپیک گفت: در مورد بودجه رایزنی خوبی با سازمان برنامه و بودجه داشتیم، اما در لایحه بودجه‌ای که به مجلس رفت، ردیف اصلی بودجه ما که مربوط به رویداد‌های بین المللی بود حذف شد و سازمان برنامه و بودجه تلاش کرد و قسمتی از آن عدد برگشت تا برای سه رویداد سال جاری مشکلی نداشته باشیم، اما اگر آن عدد تغییر نمی‌کرد بودجه خوبی داشتیم. شاید الان بودجه رشد زیادی نداشته باشد، اما بازهم در مجلس در حال بررسی است و اصلاحات اولیه صورت گرفته و منتظر رقم نهایی هستیم، اما در کل تعامل خوبی با سازمان برنامه و بودجه و مجلس داشته و جا دارد از آنها تشکر کنم که تمام تلاششان اینست که بتوانند از لحاظ بودجه به ما کمک کنند.

سرپرست کاروان اعزامی به المپیک پاریس خاطر نشان کرد: در نشست امروز مقرر شد درخصوص نام و شعار کاروان و سهمیه بودجه فدراسیون‌ها طی جلسه فوق‌العاده‌ای که دو هفته آینده داریم تصمیم گیری شود. البته درباره بودجه بحث بسیار مفصلی داشتیم، اما برای نهایی شدنش موکول به نشست آتی شد. با این حال پرداختی علی الحساب خوبی به فدراسیون‌ها داشتیم و بسته‌های حمایتی و حقوق ورزشکاران هم پرداخت شد. 

دبیر کل کمیته ملی المپیک برخی شائبه‌های در حقوق پرداختی کسب کنندگان سهمیه گفت: ورزشکاران طبق مصوبه ابلاغی به فدراسیون‌ها از زمانی که سهمیه را می‌گیرند حقوق خود را دریافت می‌کنند و پرداخت حقوقشان نیز بر اساس شش شاخص ابلاغی است در جلسه امروز هیات اجرایی به صورت جدی در مورد این دو نکته بحث شد. در بسته‌های حمایتی از ورزشکاران سه نکته حقوق ورزشکاران، فعالیت ورزشکاران و سرانه اردویی ورزشکاران قرار دارد. در مصوبه ۱۶ آبان ۱۴۰۲ شاخص را برای پرداخت حقوق به ورزشکاران لحاظ کردیم مرکز نظارت در تیم‌های ملی هم با همکاری فدراسیون‌ها به صورت جدی این شش شاخص را نظارت می‌کند. کف پرداخت حقوق به ورزشکارانی که سهمیه المپیک گرفته‌اند ۱۵ میلیون تومان است و ۵۰ میلیون تومان هم برای پاداش گرفتن سهمیه المپیک است. ارقام دیگر در صورتی به آنها پرداخت می‌شود که با گزارش فدراسیون و تایید مرکز نظارت بر تیم‌های ملی همراه باشد. برای نمونه اگر یک ورزشکار دو شاخص دیگر دریافت کند، دو مبلغ ۲۵ میلیون تومان دیگر به حقوقش اضافه می‌شود.

سرپرست کاروان اعزامی به المپیک پاریس در مورد پیش بینی خود از تعداد سهمیه‌ها گفت: بالای ۳۵ سهمیه خواهیم داشت و احتمال می‌دهیم بین یک تا سه سهمیه دیگر کسب کنیم، همین تعداد هم کادر فنی داریم. به تعداد محدود هم کادر سرپرستی و پزشک همراه کاروان خواهیم داشت. جمع کاروان ما بعید می‌دانم از ۸۵ تا ۹۰ نفر عبور کند، اما امیدوارم نتایج خوبی به دست آوریم.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی سایر حوزه ها

دیگر خبرها

  • چرا در استقلال کودتا به پا شد؟ / دست رد به سینه پرسپولیس!
  • فراخواندن ورزشکار دختر کردستانی به اولین مرحله اردوی امادگی تیم ملی کبدی بانوان کشور
  • نفرات جدید کمیسیون ورزشکاران دوومیدانی با برگزاری مجدد انتخابات مشخص شدند
  • برگزاری مجدد انتخابات کمیسیون ورزشکاران فدراسیون دوومیدانی
  • آشپز‌های فرانسوی در خدمت ورزشکاران المپیک!
  • همایش پهلوانان و باستانی کاران شهرضا
  • شرایط برای حضور دانشجویان توانمند ورزشکار در مسابقات آسیایی و جهانی فراهم می‌شود
  • به پرورش ورزشکار المپیکی بی‌توجهی کرده‌اند/ روال برگزاری مجامع انتخاباتی قطع شدنی نیست
  • مناف هاشمی: مجلس ردیف بودجه رویداد‌های بین المللی را حذف کرد/ بالای ۳۵ سهیمه المپیک خواهیم داشت
  • ۵۵۰ وزنه‌بردار در مسابقات قهرمانی کشور حضور پیدا می‌کنند