Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه روسیه به رادیو اسپوتنیک گفت تلاش پاریس برای تحریف جزئیات مکالمه تلفنی میان وزرای خارجه روسیه و فرانسه درخصوص نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا جزو کارهای "خاص" کمپین اطلاعاتی غربی است.

به گزارش ایران اکونومیست، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه سه‌شنبه در تماسی تلفنی با کاترین کولونا، همتای فرانسوی خود درخصوص احتمال اعزام هئیتی از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جهت بازدید از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین از پاریس خواست تا کی‌یف را تشویق کند که از حملات علیه این نیروگاه هسته‌ای دست بردارد. با این حال،‌ فرانسه و رسانه غربی طوری نشان دادند که به نظر برسد وزیر خارجه فرانسه همچنان لاوروف را تشویق می‌کند تا اجازه بازرسی را به آژانس بدهد، گرچه مسکو در تاریخ ۳ ژوئن رضایت خود را نسبت به این بازدید اعلام کرده بود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: «یک مکالمه تلفنی میان وزرای خارجه روسیه و فرانسه شکل گرفت. این ابتکار فرانسه بود. دو طرف بیانیه‌های مطبوعاتی و گزارش‌هایی را در راستای این مکالمه منتشر کردند. اما ما مجبور شدیم دومین بیانیه را منتشر کنیم زیرا طرف فرانسوی اساس و ماهیت این مکالمه تلفنی را تحریف کرد. این طور به نظر رسید که طرف فرانسوی تقریبا می‌خواهد روسیه را تحت فشار بگذارد تا به زور با چیزی موافقت کند. البته این ادامه همان عادت و سنت قدیمی است که ما بیش از یک بار شاهد آن بوده‌ایم.»

وی یادآور شد که مسکو بارها از جامعه جهانی خواسته تا از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا بازدید کند. به گفته زاخارووا، روسیه آماده است که خودش این سفر را بدون هرگونه کمک خارجی سازماندهی کند.

مقام‌های روس، اوکراینی‌ها را متهم می‌کنند به اینکه از زمانی که این نیروگاه هسته‌ای تحت کنترل روس‌ها درآمده، آنها حملاتی را علیه این نیروگاه انجام داده‌اند. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توسط سازمان ملل متحد حمایت می‌شود، به دنبال اعزام تیمی جهت بازدید از این نیروگاه است. با این حال،‌ رسیدن به توافقی درخصوص اینکه این تیم چگونه به آن منطقه خواهد رسید – از طریق منطقه تحت کنترل کی‌یف یا از طریق کریمه – برای دو طرف دشوار است.

براساس گزارش اسپوتنیک، این اولین باری نیست که موضع لاوروف توسط همکاران غربی "تحریف" می‌شود. در سال ۲۰۲۱، نشست وزیران با حضور فرانسه، آلمان، روسیه و اوکراین در فرمت نرماندی برگزار شد. پس از گفت‌وگوها، در خصوص انتشار اطلاعاتی و گمانه‌زنی‌های پاریس و برلین، وزارت امور خارجه روسیه مجبور شد تا مکاتبات لاوروف با همکاران فرانسوی و آلمانی را منتشر کند تا موضوع "روشن" شود.

سرگئی لاوروف در تماس با همتای فرانسوی خود خاطرنشان کرد که "کی‌یف به بمباران بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا و منطقه با همدستی حامیان غربی ادامه می‌دهد و با این کار مردم اروپا در معرض خطر فاجعه هسته‌ای قرار می‌گیرند." وزیر خارجه فرانسه هم بر روی آنچه "خطرات ناشی از اشغال این سایت توسط نیروهای مسلح روسیه برای ایمنی و امنیت هسته‌ای" نامید، تاکید کرد. بر اساس گزارش‌ها، وزیر خارجه فرانسه همچنین عزم کشورش برای ادامه حمایت از اوکراین در مواجهه با آنچه "ماهیت غیرقانونی و غیرقابل توجیه تجاوز روسیه به اوکراین" خواند، یادآور شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ماریا زاخارووا ، زاپوریژیا ، حمله روسیه به اوکراین ، فرانسه ، روسیه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ماریا زاخارووا زاپوریژیا حمله روسیه به اوکراین فرانسه روسیه نیروگاه هسته ای خارجه روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۲۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد در شرایط حاضر هیچ بستری برای آغاز گفت‌وگوهای صلح بین اوکراین و روسیه وجود ندارد.

وی با اشاره به شکست گفت‌وگوهای مقامات اوکراینی و روس در ماه‌های اولیه جنگ در استانبول ترکیه گفت: دلیل امتناع اوکراین از ادامه مذاکرات در استانبول فشار مستقیم از سوی لندن بود، باقی همه حدس و گمان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خردادماه پارسال در نشست با رهبران آفریقایی که با هدف میانجی‌گری مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف، به روسیه سفر کرده بودند، برای نخستین بار اسنادی محرمانه را افشا کرد!

پوتین در این نشست فاش کرد که پس از «توافق صلح پارسال بین مسکو و کی‌یف در ترکیه»، نیروهای روسیه از کی‌یف و مناطق تحت کنترل اوکراین خارج شده بودند. وی اضافه کرد که «پس از خروج داوطلبانه نیروهای روسیه به عنوان بخشی از این توافق، کی‌یف از امضای توافق خودداری کرده است.»

به گفته پوتین، مسکو و کی‌یف در بهار ۲۰۲۲ در استانبول به طور ضمنی با پیش‌نویس این توافق که «پیمان بی‌طرفی دائمی و ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین» نام داشته، موافقت کرده بودند و پس از آنکه روسیه به تعهدات خود ذیل این توافق عمل کرده و از کی‌یف خارج می‌شود، اوکراین بدعهدی کرده و از امضای توافق خودداری می‌کند.

براساس این سند، انگلیس، چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و ترکیه به عنوان ضمانت‌دهندگان ایفای نقش می‌کردند. به باور پوتین، عدم تعهد کی‌یف به این توافق ناشی از «اقدامات و تلاش‌های مخرب غرب» بوده است. رئیس جمهور روسیه به نقل از گزارش نشریه «فارین اِفرز»، خاطرنشان کرد که این تحولات (بدعهدی اوکراین) با سفر بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس به کی‌یف تلاقی داشته و جانسون، طلایه‌دار تلاش‌های غرب برای مانع‌تراشی در مسیر اجرای این توافق بوده است.

به نوشته این نشریه، چند منبع آگاه پیش‌تر درباره تأثیر تلاش‌های جانسون برای متوقف کردن مذاکرات، روشنگری و تأیید کرده بودند که در جریان سفر به کی‌یف، جانسون، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را ترغیب کرده تا مذاکرات با روسیه را به دو دلیل اصلی متوقف کند؛ نخست آنکه «مذاکره با پوتین ممکن نیست» و دوم اینکه «غرب در حال حاضر (در آن برهه) آمادگی پایان جنگ را ندارد.»

کد خبر 6089884

دیگر خبرها

  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • سخنگوی وزارت خارجه روسیه: مانورهای ناتو را از نزدیک رصد می‌کنیم
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟