Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@03:30:31 GMT

(ویدئو) سال تحصیلی جدید در یمن زیر سایه جنگ و فقر

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۲۶۸۷

(ویدئو) سال تحصیلی جدید در یمن زیر سایه جنگ و فقر

مدین عوض کودک یمنی امسال کلاس هفتم را از دست خواهد داد، زیرا برای کمک به خانواده فقیر خود مجبور است در یک کارواش کار کند.

به گزارش فرارو، شرایط بد اقتصادی بسیاری از کودکان را مجبور می‌کند تا در آغاز سال تحصیلی جدید به جای پیوستن به همسالان خود در مدرسه، برای کمک به خانواده‌های خود در کشوری که در معرض قحطی است، کار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدین که تی‌شرت پاره‌ای به تن داشت غم خود را از غیبتش در مدرسه بیان کرد و گفت: دوستانم درس می‌خوانند و من درس نمی‌خوانم، آن‌ها کلاس هفتم هستند و برای کمک به پدر و مادرم و کمک به خانواده ام مدرسه را ترک کردم.

پس از اتمام کار در کارواش، این کودک به کمک پدرش می‌رود که به عنوان تعمیرکار کفش در گوشه خیابان شهر تعز کار می‌کند.

عدنان (۵۰ ساله) پدر مدین می‌گوید آنچه که او را بر آن داشت تا هشت فرزندش را به جای تحصیل به کار هدایت کند، بار مالی و هزینه‌های وسایل مدرسه بود که توانایی پرداخت آن را نداشت.

او به خبرگزاری فرانسه گفت: تصور کنید من از این کار دو یا سه هزار ریال (دو دلار) درآمد دارم! این برای ناهار، شام، صبحانه یا هزینه مدرسه کافی نیست.

وی ادامه می‌دهد: درس خواندن به طور مداوم در طول سال به یک کتاب، یک دفتر و یک خودکار نیاز دارد.

پدر با آه می‌گوید: من درس نمی‌خواندم و آرزو می‌کنم بچه هایم از من بهتر باشند، من و فرزندانم بی سواد شدیم، من مردی هستم که خواندن و نوشتن بلد نیستم و دوست داشتم پسرم از من بهتر باشد. اما حالا مثل من تعمیرکار کفش می‌شود، آیا این یک وضعیت انسانی است؟

درگیری در یمن از سال ۲۰۱۴ بین حوثی‌ها و نیرو‌های دولتی تحت حمایت ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در جریان است. به گفته سازمان ملل، این جنگ باعث مرگ صد‌ها هزار نفر به طور مستقیم یا به دلیل عواقب آن شد.

اما از ۲ آوریل، آتش بس تحت حمایت سازمان ملل، توقف خصومت‌ها و اقداماتی را با هدف کاهش شرایط دشوار زندگی مردم، در مواجهه با یکی از بدترین بحران‌های بشردوستانه در جهان، مجاز دانسته است.

با آغاز سال تحصیلی جدید، یونیسف می‌گوید که یمن با یک بحران آموزشی حاد مواجه است و خاطرنشان کرد که درگیری و وقفه‌های مکرر در آموزش در سراسر این کشور و چندپارگی سیستم آموزشی عمیقا بر یادگیری و به طور کلی بر روی آموزش و پرورش تاثیر گذاشته است.

این سازمان خاطرنشان می‌کند که آوارگی‌های متعدد، دورافتاده بودن مدارس، نگرانی‌های ایمنی و امنیتی، از جمله خطرات انفجار و کمبود معلمان زن و تاسیسات آب و فاضلاب، بحران آموزش را تشدید می‌کند.

بیش از هفت سال پس از درگیری، از هر چهار مدرسه حداقل یک مدرسه به دلیل درگیری غیرقابل استفاده است.

سال تحصیلی از هفته گذشته در شهر تعز آغاز شد و بیش از ۵۰۰ هزار دانش آموز دختر و پسر در شرایط سخت به کلاس‌های درس رفتند.

عبدالواسع شداد، مدیر دفتر آموزش و پرورش در استان تعز گفت که محاصره بسیاری از دانش آموزان و ورود وسایل اصلی مدرسه از جمله کتاب درسی را با مشکل مواجه کرده است.

دانش آموزان دختر و پسر با خطرات دیگری از جمله شلیک تک تیرانداز مواجه هستند. در منطقه تعزیه، موانع خاکی وجود دارد تا دانش آموزان را از هدف قرار گرفتن در حالی که در راه مدرسه هستند محافظت کند.

اشراق یحیی، معلم یک مدرسه دخترانه گفت دانش آموزان همچنان در حال رفتن و بازگشت از مدرسه هستند. چند دانش آموز پس از ترک مدرسه مورد تیراندازی قرار گرفته اند و دانش آموزان دختر در حین سوار شدن به اتوبوس مورد تیراندازی قرار گرفتند.

تعز یکی از شهر‌هایی است که از آغاز درگیری در اواسط سال ۲۰۱۴ تحت تأثیر جنگ قرار گرفته است. این شهر که توسط کوه‌ها احاطه شده و حدود ۶۰۰ هزار نفر در آن زندگی می‌کنند، تحت کنترل نیرو‌های دولتی است. با وجود برگزاری دور مذاکرات زیر نظر سازمان ملل، تاکنون هیچ پیشرفتی در زمینه بازگشایی راه‌های تعز حاصل نشده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: فرارو

کلیدواژه: جنگ یمن مدارس دانش آموزان سال تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۲۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند

معلم فردی که وقتی وارد کلاس درس می‌شود٬ تمام مشغله‌های زندگی را پشت در گذاشته و از ذهنش اخراج می‌کند.

از آغازین روزهای  بزرگ شدن٬ معلمان همچون یک والد کنارمان هستند و با مهر و عطوفت الفبا و رنگ آمیزی زندگی را به ما می‌آموزند.

معلمی شغل و حرفه نیست، بلکه عشق است. معلمان جهادگرانی هستند که در سرما و گرما با جان فشانی‌های خود به ما درس زندگی می‌دهند.

 در قرآن کریم به مقام معلم اشاره شده است. در نخستین آیات قرآن که بر رسول اکرم (ص) نازل شد، خداوند به این ویژگی خارق‌العاده اشاره می‌کند و همین امر دال بر اهمیت خواندن و نوشتن است.

اقرا باسم ربک الذی خلق، خلق الانسان من علق، اقرأ و ربک الاکرم، الذی علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم. (علق: ۱ ۵)

بخوان به نام پروردگارت که جهانیان را آفرید. انسان را از خون بسته سرشت. بخوان! و پروردگارت کریم‌ترین است همان که آموخت با قلم، آموخت به انسان آنچه را که نمی‌دانست.

مقام معلم همیشه در دین اسلام ستایش شده به طوری که حضرت محمد (ص) فرموده‌اند: معلمی شغل انبیا است و امام علی (ع) نیز در این باره می‌فرماید: به احترام پدر و معلمت از جای برخیز؛ هرچند فرمان روا باشی.

از همین رو  در تقویم کشورمان ۱۲ اردیبهشت که سالروز شهادت معلم بزرگ استاد شهید مطهری است٬ به عنوان روز معلم پاس داشته می‌شود.

به همین مناسبت با یکی از معلمان نمونه کشور به گفت و گو پرداختیم.

معلمی که نوزاد ۲۰ روزه خود را به مدرسه می‌برد

فاطمه زارع، آموزگار نمونه متوسطه دوم سال استان فارس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: معلمی همچون شغل‌های دیگر سختی‌هایی دارد اما در کنار تمام سختی‌ها شیرینی‌ها و خاطرات زیبایی دارد که قابل چشم پوشی نیست.

وی در خصوص سختی‌های معلمی افزود: من در سال‌های اول خدمتم معلمی مناطق محروم و روستاها را انتخاب کرده بودم؛ به همین علت در رفت و آمد بسیار سختی می‌کشیدم. در آن سال‌ها اتومبیل‌ها تا لبه جاده بیشتر نمی رفتند و من مجبور بودم مسافت طولانی را تا مدرسه پیاده رفته و یا به دلیل کمبود خودرو در این مناطق با ماشین‌های نظامی یا گشتی در روستا رفت و آمد کنم که این امر بسیار برایم سخت بود.

 او ادامه داد: ‌زمانی که فرزند من ۲۰ روز بیشتر نداشت به دلیل نبود کودکستان او را به مدرسه برده و بر روی میز قرار می‌دادم تا به دانش آموزان درس بدهم.

فرهنگ سازی برای احترام به معلمان

زارع با بیان این که یکی از مشکلات معلمان بی احترامی و نادیده گرفتن توسط دیگر اقشار جامعه است؛ تصریح کرد: تمام اقشار جامعه مدیون معلمان هستند؛ چرا که اگر آموزگاران نبودند افراد نمی‌توانستند دکتر، مهندس و... شوند؛ به همین علت باید مقام معلم در میان جامعه فرهنگ‌سازی شود.

درس زندگی را به ما آموزش دادید

این معلم نمونه درباره یکی از خاطرات خود با دانش‌آموزان گفت: روزی در حال درس دادن به دانش آموزان بودم که متوجه شدم یکی  از آن‌ها در حال خوردن غذا است. چندباری به آن دانش آموز تذکر دادم اما گوش نداد در آخر به او گفتم بیرون برود و بعد از خوردن به کلاس بازگردد.

وی ادامه داد: این دانش آموز به همراه ۱۰ دوست دیگر خود از کلاس خارج شدند و به مدیر مدرسه گزارش دادند که من به آن‌ها بی احترامی کرده‌ام.

زارع افزود: بعد از این گزارش من  ماجرا را  به مسئولین مدرسه توضیح دادم و از آن‌ها خواستم دانش‌آموزان را به کلاس درس بفرستند. بعد از ورود دانش آموزان با آن‌ها عادی رفتار کردم به طوری که باعث تعجب آن‌ها شد.

او در پایان تصریح کرد: این کار من باعث شد دانش‌آموزان از من عذر خواهی کرده و به من شیرین‌ترین جمله را بگویند.

دانش آموزان به این معلم فداکار گفتند: شما درس زندگی، بزرگی و بخشندگی را به ما آموزش دادید. 

به گفته فرهادی٬ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، معلمی ردایی است مقدس که خداوند آن را بر دوش هر کسی قرار نمی‌دهد و اگر بر دوش کسی قرار گرفت٬ مسئولیتی سنگین است. معلمی شغل نیست؛ بلکه ایثار است و وظیفه.

معلمان باید در راس قله باشند

سید عظیم طاهری اطاقسرا یکی از معلمان بازنشسته روستاهای مازندران نیز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: معلمی علاوه بر شغل یک هنر است. هنر معلم باعث می‌شود مشکلات جامعه  حل شوند.

وی افزود: ما برای جامعه بهتر باید به معیشت معلمان چه مشغول به کار و چه بازنشسته توجه کنیم تا در تمام عرصه‌ها موفق شویم. معلمان باید در راس قله باشند و به آن‌ها احترام گذاشته شود.

او ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مشکلات معلمان بازنشسته دلتنگی برای دانش آموزان، کلاس درس و مدرسه است. اقشار جامعه به خصوص مسئولین نباید معلمان خود را فراموش کنند. 

شایان ذکر است که مرجعیت عمومی و اعتماد عمومی به معلمان و مدرسه سرمایه‌ای گران‌قیمت است که باید آن را حفظ کنیم و برای کشور عزیزمان دانش، امنیت و آگاهی بیافرینیم. 

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • دبستان شهر تاریخی ماسوله با کمتر از ۱۰ دانش آموز
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • وضعیت قرمز در مدارس با افت شدید تحصیلی؛ معدل دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است
  • پرداخت ۵۰ میلیارد ریال کمک‌هزینه تحصیلی به دانش‌آموزان مددجوی سراوان
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • (ویدئو) روش خطرناک دانش آموزان یک روستا برای رفتن به مدرسه