Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنگ قبر‌های روستای متروک داژگان خبر می‌دهند این روستا ارامنه زیادی داشته که خودخواسته از روستا مهاجرت کرده و حالا بخش کمی از بنا‌های خشتی آن باقی مانده است.

به گزارش مهر، روستای داژگان از جمله روستا‌های شهرستان بویین میاندشت استان اصفهان است که برای دیدنش باید به شهر افوس رفت. مردم روستای داژگان قبل از انقلاب از این روستا یا مهاجرت کردند و یا ناچار به ترک روستا شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها زمین‌های کشاورزی خود را فروختند. هنوز هم خریداران روی این زمین‌ها کار می‌کنند، چون مرغوب‌ترین زمین‌ها در این محدوده برای کشاورزی در اختیار ارامنه بوده و هست.

اکنون از بنا‌های خشتی روستا جز تلی از خاک باقی نمانده و تقریباً ۹۰ درصد روستا تخریب شده است حالا بخش‌های کوچکی از دیواره‌های آن باقی است. با این وجود هیچ مطالعه تاریخی درباره آن انجام نشده درحالی که می‌تواند حداقل به عنوان روستای ارمنی نشین این شهرستان معرفی و به جاذبه‌ها بویین میاندشت اضافه شود.

با این وجود افراد کمی به یاد دارند که بقایای به جا مانده از روستا چه کاربری داشته است. از طرفی در کنار این روستا، قبرستان بزرگی واقع شده که شامل سنگ‌های حجاری شده بزرگ است. سنگ‌های قبری که روی آن‌ها به زبان ارمنی نوشته شده و تاریخی در حدود سال‌های قبل از ۱۸۹۰ و در بازه تا سال ۱۹۰۰ را نشان می‌دهد.

هنوز می‌توان روی سنگ قبر‌های تاریخی آن نقش مرد و زنی خوشحال را دید که در همه قبور تکرار شده اند شاید زنی اینجا آرامیده که برایش طلب مغفرت کرده اند یا مردی. حتی کودکانی خوشحال که تصاویری نمادین از یک کودک روی سنگ‌ها حجاری شده است.

این روستای تاریخی اگرچه مانند خیلی از روستا‌ها متروک شده است، اما هنوز هم می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری شناخته شود، چون هم قدمت داشته و هم خاطرات زیادی که مردم از آن در ذهن دارند. ضمن اینکه قبرستان قدیمی آن نیز به جاذبه‌هایش افزوده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۳۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان

معاون فرماندار همدان گفت: مهاجرت از روستاها به شهر و کم شدن جمعیت روستایی طی چند دهه اخیر باعث گسترش بی‌رویه جمعیت شهری و کاهش جمعیت تولید کننده روستایی شده است و باید با حمایت از اشتغال روستایی تلاش کرد تا مهاجرت معکوس از شهر به روستا اتفاق بیفتد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، اسدالله ربانی‌مهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی، توسعه زیرساخت‌ها و اختصاص امتیازات ویژه باعث مهاجرت به روستاها، کاهش جمعیت شهری و رونق روستا خواهد شد.

وی افزود: شغل‌هایی همچون کشاورزی، مشاغل خانگی، خیاطی و قالی‌بافی، صنایع‌دستی، نان‌های خانه‌پز و زنبورداری از کسب و کارهای موفق در روستاها است و روستاهای ابرو و چشین در کنار گردشگری، ظرفیت خوبی برای توسعه اقتصادی دارند.

معاون فرماندار همدان با تقدیر از برادران بختیاری در توسعه کسب‌وکار در این روستا، ادامه داد: از کسب‌وکارهای بانوان این روستا حمایت و به برگزاری نمایشگاه‌ها و تسهیلات کمک خواهیم کرد.

ربانی‌مهر تصریح کرد: دفتر کارآفرینی با مشارکت خوب بانوان و مدیریت برادران بختیاری، اقدامات خوبی را با هدف اشتغال‌زایی و رونق تولید در رشته‌های قالیبافی، خیاطی، کشاورزی، نان خانه‌پز در حوزه اشتغال‌زایی و برنامه‌های فرهنگی و مناسبتی انجام داده است.

وی گفت: مهاجرت از روستاها به شهر و کم شدن جمعیت روستایی طی چند دهه اخیر باعث گسترش بی‌رویه جمعیت شهری و کاهش جمعیت تولید کننده روستایی شده است و باید با حمایت از اشتغال روستایی تلاش کرد تا مهاجرت معکوس از شهر به روستا اتفاق بیفتد.

کد خبر 748674

دیگر خبرها

  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان