Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین به سوالاتی درباره مواضع ایران در قبال مسائل باقی‌مانده در مذاکرات وین پاسخ داد.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از شبکه فرانس ۲۴، محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین در گفت‌وگو با این شبکه درباره این که در حال حاضر مسئله اصلی در زمینه احیای توافق هسته‌ای چیست، گفت: آمریکا با مسائل داخلی خودش روبه‌روست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین بایدن از سوی رژیم اسراییل و حامیان آن در واشنگتن تحت فشار زیادی قرار دارد. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها مطمئن نیستند دقیقا می‌خواهند چه کنند که از نظر من بسیار قابل توجه است. چون این احتمال را بالا می‌برد که بایدن مایل است اروپا را قربانی کند، آن هم موقعی که بحران انرژی وجود دارد.

مرندی ادامه داد: شروط ایران واضح هستند. همان‌طور که آقای بورل گفت، معقولند. بنابراین، دلیلی ندارد که ایران کوتاه بیاید. زمستان نزدیک است و قیمت انرژی در اروپا بالاست. الان که حرف آن به میان آمد، ایران قادر خواهد بود مقادیر بالاتری انرژی بفروشد و ایران حتی قادر خواهد بود از طریق ترکیه مقادیری گاز صادر کند. بنابراین، اگر آمریکایی‌ها می‌خواهند مردم اروپا را قربانی کنند، به انتخاب خودشان بستگی دارد اما اگر فکر می‌کنند ایرانی‌ها قرار است از خواسته‌هایشان دست بکشند، سخت در اشتباه هستند.

او درباره ادعاهایی که درباره مواضع ایران در مذاکرات در زمینه خارج کردن نام سپاه پاسداران از «فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی» آمریکا مطرح بوده است، گفت: مسئله قرار داشتن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی آمریکا هیچ وقت یک پیش‌شرط[برای توافق] نبوده است اما شرکت‌ها و نهادهای مرتبط با توافق هسته‌ای که تحریم‌هایشان باید برای اجرایی شدن کامل توافق لغو شوند، باید ازلیست تحریم‌ها خارج شوند.

مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در پاسخ به این که آیا اظهارات اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر این که ایران باید به سوالات آژانس پاسخ بدهد تا مسئله دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل حل شود، مشکلی برای مذاکرات ایجاد می‌کند یا نه، گفت: پرونده اتهامات ساختگی پیش از آن که کارمان برای اجرایی شدن کامل توافق را پیش ببریم، باید بسته شود. این موضوع سیاسی نیست؛ به راحتی قابل حل است. اما ما می‌دانیم که آمریکا قبلا این نهاد را سیاسی کرده است. بنابراین،‌ به خود آمریکا بستگی دارد که چه کار کند. یا منطقی رفتار می‌کند، ایران همکاری می‌کند و این پرونده بسته می‌شود یا می‌خواهد این موضوع را باز نگه دارد تا در آینده از آن استفاده کند که در آن صورت توافقی نخواهیم داشت.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: محمد مرندی ، مذاکرات وین ، توافق هسته ای ، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ، رافائل گروسی ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، تحریمهای ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: محمد مرندی مذاکرات وین توافق هسته ای آژانس بین المللی انرژی اتمی رافائل گروسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریمهای ایران مذاکرات وین هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۴۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵

وزیران انرژی گروه هفت برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا در نیمه اول دهه ۲۰۳۰ به توافق رسیدند.

به گزارش ایسنا، گیلبرتو پیچتو فراتین، وزیر انرژی ایتالیا که ریاست نشست وزرای گروه هفت در تورین را برعهده داشت، گفت: یک توافق فنی وجود دارد. ما قرارداد سیاسی نهایی را روز سه شنبه امضا خواهیم کرد.

این وزیران روز سه شنبه، بیانیه نهایی حاوی جزئیات تعهد گروه هفت برای کربن زدایی از اقتصادهایشان را صادر خواهند کرد. پیچتو گفت: وزیران همچنین سرگرم بررسی محدودیت‌های احتمالی برای واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه به اروپا هستند که کمیسیون اروپا قرار است در کوتاه مدت، پیشنهاد کند. این موضوع در برنامه فنی و سیاسی گروه هفت قرار دارد.

زغال سنگ و نیروی هسته‌ای

توافق در خصوص زغال سنگ، به منزله گام قابل توجهی در مسیری است که سال گذشته در نشست اقلیمی کشورهای متحد COP۲۸ برای حذف سوخت‌های فسیلی، اعلام شده بود. زغال سنگ، آلاینده‌ترین سوخت فسیلی به شمار می‌رود.

ایتالیا در سال میلادی گذشته، ۴.۷ درصد از کل برق خود را از طریق نیروگاه‌های زغال سوز تامین کرد. این کشور قصد دارد نیروگاه‌های زغال سوز خود را تا سال ۲۰۲۵ و نیروگاه جزیره ساردینیا را در سال ۲۰۲۸ تعطیل کند.

در آلمان و ژاپن، زغال سنگ نقش بزرگتری دارد و سهم برق تولید شده با استفاده از زغال سنگ، بالاتر از ۲۵ درصد از کل تولید در سال گذشته بود.

گروه هفت در سال گذشته تحت ریاست ژاپن، متعهد شد اقدامات قاطعی به سوی حذف نیروگاه‌های زغال سوز بردارد اما ضرب الاجل مشخصی تعیین نکرده بود.

انرژی هسته‌ای و سوخت‌های زیستی، دو موضوع دیگر در صدر برنامه ایتالیا هستند و وزیر انرژی این کشور اعلام کرد هر دو سوخت در بیانیه نهایی، در میان گزینه‌های کشورهای گروه هفت ذکر خواهند شد که می‌توانند برای کربن‌زدایی تولید برق و حمل و نقل، استفاده شوند.

بر اساس گزارش رویترز، بلوک گروه هفت ممکن است ضرروت افزایش ۶ برابری ظرفیت باتری تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطح سال ۲۰۲۲ را اعلام کنند زیرا ظرفیت باتری برای ذخیره انرژی تجدیدپذیر، ضروری است.

دیگر خبرها

  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • تلاش برای رفع ابهام‌ها و اجرای کامل توافق اسفند ۱۴۰۱
  • مقام معظم رهبری:رفتار آمریکا در غزه اثبات حقانیت بی‌اعتمادی ایران است/ آمریکا شریک جرم رژیم صهیونیستی است
  • فیلم/رهبر انقلاب: نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه اثبات حقانیت موضع ایران در بی‌اعتمادی به آمریکا است
  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • جهاد اسلامی: پیشنهاد جدید صهیونیست‌ها منجر به توافق نمی‌شود
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟