Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام مهدی فاطمی‌پور به نمایندگی از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با حضور در ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند، ضمن تشریح وضعیت دانشجویان بدهکار در حبس و همچنین اساتید و فعالان دانشجویی گرفتار بند طی سخنانی گفت: با استناد به فرموده رئیس مکتب جعفری که فرمودند؛ مسلمان نیست آن که بی‌اعتنا به ندای دردمندان، شبی را به صبح رساند، بر آن شدیم با توجه به حوزه کاری خود و بنا به مراجعات مکرری که در باب حمایت از محبوسان بدهکار مالی و محکومان به پرداخت دیات غیرعمد داشتیم تفاهم‌نامه‌ای را با ستاد دیه به عنوان متولی اصلی آزادی زندانیان جرایم غیرعمد منعقد نماییم تا زمینه آزادی واجدین شرایط را بر اساس مولفه‌ها و تحقیقات منسجم این مجموعه خدمت‌رسان فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر برپایی جشن‌های مستمر گلریزان در سطح دانشگاه‌های سراسر کشور، افزود: مساعدت در تسویه دیون دانشگاهیان زندانی جرایم غیرعمد که ناخواسته در این مهلکه گرفتار آمده‌اند و از پشتوانه مالی مناسب برخوردار نیستند، به راستی از مصادیق بارز نوع‌دوستی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی است که از همین رو با توجه به مسأله پیشگیری از بروز آسیب‌های بعضا جبران ناپذیر روحی و اخلاقی و با عنایت به ظرفیت موجود در محافل دانشجویی در تلاش هستیم در وهله نخست ضمن آزادی دربندان تحصیل‌کرده و مفید برای اجتماع، با تکیه بر اعتبار و عقبه دانشگاهی این عزیزان غیربزهکار خانواده محبوسان را هم از گزند بسیاری از بلایای مادی و عاطفی دور نگه داریم.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یادآور شد: با تأسی از سنت هرساله رهبر معظم انقلاب دایر بر مشارکت در آزادی زندانیان جرائم غیرعمد و با تکیه بر ماموریت شناسایی دغدغه‌ و معضلات روز و فراگیر دانشگاهیان، همکاری مشترک با ستاد دیه با تنظیم تفاهم‌نامه‌ همکاری ایجاد شد و امید است تا آزادی تمام اعضای جامعه هدف تداوم داشته باشد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در ادامه جلسه علی شمس، مدیرعامل ستاد دیه کشور در سخنانی اظهار کرد: کمک به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد نه فقط حمایت از یک فرد یا حتی خانواده این مددجویان که به عبارتی با تامین مطالبات یک شاکی خصوصی، خدمت به این افراد و خانواده‌های اغلب نیازمندتر از شخص زندانی نیز محسوب می‌شود. افرادی در قامت شاکی که پیش‌تر با نیات خالص خود، بابت حل مشکلات معیشتی احدی از همکاران یا همسایگان و بستگان مبلغی را در قالب قرض یا وام قرض‌الحسنه به فرد مدیون داده‌ بودند.

وی در خصوص شیوه رسیدگی به پرونده‌های مفتوح در ستاد دیه افزود: حضور در زندان و مصاحبت با زندانیان جرائم غیرعمد نشان می‌دهد در مسیر گرفتار آمدن تا پشت میله‌های سرد زندان ادای دین، راننده و مکانیک و پزشک و روحانی و مخترع و بنا و زن و مرد و پیر و جوان نمی‌شناسد. چرا که حوادث منحصر به یک قشر خاص نیست و همه آحاد جامعه ممکن است در برهه‌ای به دلیل عدم استطاعت کافی بدهکار و در ادامه با طی فرآیند دادرسی گرفتار حبس شوند. نظر به همین مسأله ستاد مردمی دیه با عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری و در قالب اعیاد مختلف مذهبی و مناسبت‌های متعدد ملی تلاش داشته و دارد با تکیه بر فرهنگ نوعدوستی و در مواقعی با توجه دادن به مسأله "هم‌صنفی" مسیر را برای استخلاص زندانیان غیرعمد هموار کند.

شمس با اشاره به بندهای مندرج در تفاهم‌نامه همکاری ستاد دیه و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: به منظور حمایت عملی از تولید ملی، آن دسته از دانشگاهیانی که در زمینه کارآفرینی و اشتغال‌زایی، به دلایلی با آسیب اقتصادی مواجه شوند، پس از احراز استحقاق در اولویت رسیدگی و حمایت‌ خواهند بود و در این راستا نمایندگان دو نهاد به منظور بررسی روند اجرایی دقیق تفاهم‌نامه و توافقات تکمیلی هر ۶ ماه یک‌بار تشکیل جلسه مشترک خواهند داشت.

وی ادامه داد: در امر کمک‌رسانی برای آزادی زندانیان دانشگاهی اعم از دانشجو، استاد یا کارکنان، معادل ۲۰ درصد از مبلغ مانده بدهی از سوی متولیان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تأمین و مابقی توسط ستاد دیه در قالب جدول فرآیند آزادی زندانیان آبرومند، کارسازی می‌شود.

شمس با بیان این که دفاتر نهاد و رؤسای استانی، با هماهنگی نمایندگی ستاد دیه در استان‌ها حق خواهند داشت تا نسبت به تشکیل کمیته‌ای جهت مذاکره با شاکیان و گرفتن رضایت و اعسار اقدام نمایند، گفت: اعتبار تفاهم‌نامه تنظیم شده به مدت پنج سال است که امیدواریم ضمن پیشگیری از ورود ناخواسته چهره‌های فعال دانشجویی به زندان ضمن آزادی همه واجدین شرایط، اقدامات حبس‌زداء بعدی مشمول دیگر مددجویان نیازمند ستاد دیه کشور شود.

در پایان جلسه، مهدی فاطمی‌پور به نمایندگی از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و علی شمس به نمایندگی از ستاد دیه کشور به امضا و مبادله نسخ تنظیم شده تفاهم‌نامه مشترک همکاری پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جرایم غیر عمد دانشگاهیان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها آزادی زندانیان جرایم غیرعمد تفاهم نامه ستاد دیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۶۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان

علی محبوب پور با حضور در زندان زرند، با تمامی زندانیان حوزه‌ی قضایی کوهبنان دیدار نمود و زندانیان، ضمن بیان مشکلاتشان، بصورت چهره به چهره با رییس حوزه قضایی کوهبنان، دیدار نمودند واز دستورات قانونی برای برخورداری از ارفاقات و مشاوره حقوقی مورد تقاضا برخوردار شدند.

علی محبوب پور، در این بازدید و رسیدگی قضایی که ۳ ساعت به طول انجامید، بازدید‌های هدفمند از زندان، و رسیدگی قضایی به امور زندانیان را از جمله برنامه‌های مهم ابلاغی رئیس کل دادگستری استان کرمان، در امور زندان و زندانیان برشمرد و مطرح نمود: حداقل در طی هر ماه یک مرتبه از زندان، بازدید داریم و ضمن بررسی عملکرد شعب حوزه قضایی، پیرامون پرونده‌های زندانی با زندانیان دیدار و پاسخگوی درخواست‌ها و سوالات آنان هستیم و به تقاضا‌های آنان رسیدگی خواهیم کرد.

رئیس دادگستری کوهبنان افزود: زندانی و بازداشت نمودن، به عنوان آخرین گزینه در طی رسیدگی به جرایم نمی‌باشد و بر ما قضات لازم است برای جرایم غیر مهم و خصوصا غیر عمد، زندان را در صورت ضرورت بعنوان آخرین گزینه مد نظر قرار دهیم.

رییس دادگستری کوهبنان گفت: پس از این که حکم زندان را صادر شد این پایان کار قضایی نیست بلکه موضوع مهم نظارت بر وضعیت زندانی در زندان می‌باشد، و بهتر است که پرونده‌های زندانی دار، روی میز ما قضات باشد و امور زندانی را مرتبا رصد شود چنانچه ندامت و پشیمانی از جرم انجام شده و انگیزه بازگشت به جامعه، را در فرد زندانی، مشاهده نمودیم، با استفاده از ظرفیت‌های قانونی نسبت به بازگشت این افراد به جامعه اقدام نماییم.

محبوب پور افزود: زندانیان جرایم خاص و خشن، سارقین سابقه دار و حرفه‌ای، نافیان امنیت و آسایش مردم و جرایمی از این قبیل، از امتیازات و ارفاقات قانونی برخوردار نمی‌شوند و این اقدام فقط وفقط برای حفظ آرامش و آسایش مردم می‌باشد.

 وی خاطر نشان کرد: برای زندانیان فاقد سابقه، جرایم غیر مهم و غیر عمد، هیچگونه اصراری بر نگهداشتن فرد در زندان نداریم.

رییس دادگستری کوهبنان، پدر پایان گفت: از تمامی خیران، گروه‌های جهادی ونهاد‌های خیریه و خدمات رسان، درخواست می‌نمایم، تا نسبت به کمک‌های موثر به خانواده‌های مستحق زندانیان اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • آزادی ۱۳۷ زندانی جرایم غیرعمد در استان بوشهر
  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیر عمد استان سمنان در سال جدید
  • دانش‌آموزان بدهی ۳ زندانی جرایم غیرعمد را پرداخت کردند
  • دانش‌آموزان ۳ زندانی جرایم غیر عمد را آزاد کردند
  • دانش‌آموزان زمینه ساز آزادی زندانیان جرایم غیر عمد شدند
  • دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • آزادی ۶ زندانی جرایم غیرعمد توسط هیئات کاشان
  • جشن گلریزان کمک به زندانیان جرایم غیر عمد در گرمسار
  • آزادی زندانی بدهی مالی توسط پزشک یاسوجی