Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کوهبنان،  سرپرست فرمانداری کوهبنان امروز در شورای کارگری شهرستان اظهار کرد: کار در معادن زغالسنگ سخت و طاقت‌فرساست اما باید به گونه‌ای چاره‌اندیشی شود که حوادث جرحی و فوتی به حداقل برسد تا شاهد داغدار شدن خانواده جامعه کارگری نباشیم.

ضرورت احداث اورژانس معدنی در کوهبنان

مجید توکلی تاکید کرد: حادثه ریزش معدن زغالسنگ هشونی که در روز سه شنبه اتفاق افتاد چند نفر از کارگران در حین تعمیرات تونل دچار حادثه شدند و در این حادثه متاسفانه یک کارگر حدودا ۴۰ ساله و دارای سه فرزند جان خود را از دست داد و بقیه کارگران توسط گروه امدادونجات معدن نجات پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست فرمانداری کوهبنان ادامه داد: با عنایت ویژه نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس پیگیر هستیم مباحث خلأ بیمه‌ای کارگران، افزایش ایمنی و به‌روز شدن تجهیزات معادن حل و فصل شود‌ و با راه‌اندازی افق‌های جدید همراه با تجهیزات مدرن شاهد افزایش تولید و جذب نیروی جدید باشیم.

وی تصریح کرد: ضرورت دارد مجمع نمایندگان استان با طرح لوایحی در مجلس در راستای رفع مشکلات کارگران معادن زغالسنگ خصوصا رفع موانع ضریب، خلأ بیمه‌ای، اختصاص خدمات ویژه فرهنگی و رفاهی به کارگران و‌ مناطق همجوار معادن و... اقدام کنند.

توکلی ادامه داد: بالای ۷۰ درصد معادن زغالسنگ در شهرستان کوهبنان قرار گرفته و ضرورت دارد که اورژانس معدنی و پایگاه امدادونجات معادن در حوزه استحفاظی کوهبنان احداث شود.

 محسن شریفی مدیرعامل شرکت زغالسنگ استان کرمان گفت: سخت‌ترین کار دنیا کار در معادن‌ زغالسنگ است که همواره با خطر گاز متان و ریزش تونل همراه است.

وی خاطر نشان کرد: در لحظات اولیه حادثه معدن هشونی کمیته بحران معدن و ستاد تشکیل شد و تیم امدادونجات در محل ریزش حضور پیدا و شروع به کار کرد که برای سریع‌تر شدن عملیات نجات تیم امدادونجات معدن پابدانا به محل حادثه اعزام شد و تیم امدادونجات هجدک هم در آماده‌باش قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت زغالسنگ کرمان گفت: در حال حاضر حدود ۸۰۰ کارگر در بخش اداری، خدمات و تونل در معدن هشونی مشغول به کار هستند در حالی که در استان کرمان ۷ معدن زغالسنگ فعال دولتی، دو کارخانه فرآوری و بیش از ۳۰۰۰ کارگر داریم.

شریفی بیان داشت: از راه‌های برون‌رفت شرکت از وضعیت موجود و افزایش درآمد رفع مشکل خلأ بیمه‌ای کارگران است که حدود ۱۷۲۳ کارگر معادن زغالسنگ استان کرمان خلأ بیمه‌ای دارند.

مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ‌ کرمان افزود: بعضی کارگران معادن زغالسنگ استان کرمان بالای بیست سال سابقه دارند که با عنایت ویژه نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی در صدد هستیم خلأ بیمه‌ای برطرف شود که در این راستا ابتدا باید قوانین تامین اجتماعی با مساعدت نمایندگان مجلس اصلاح شود.

وی خاطرنشان کرد: بازنشستگی پیش از موعد تبصره و لایحه خاص خود را می‌خواهد که از دولت و مجلس انقلابی و مردمی انتظار داریم با تشکیل کمیته‌های ویژه و تخصصی کمک کنند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن ضریب‌ها اصلاح و خلأ بیمه‌ای برطرف شود که این مهم در راستای جذب نیروهای جوان و متخصص همچنین افزایش تولید موثر است.

  مجتبی مصباح مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان اظهار داشت: در سال جاری اولین مورد فوتی در معادن را داشتیم در حالی که ایمنی معادن متغیر و لحظه‌ای است.

مصباح بیان داشت: باید نواقص ایمنی معادن برطرف شود که پس از ارزیابی بازرسان اداره کار، فعالیت شروع شود و جا دارد که علل حوادث بررسی شود تا مشکل برطرف شود.

وی ادامه داد: استانداردهای ایمنی و بهداشت در معادن مشخص است، لذا در صورت لازم تذکرات به مدیران معادن داده می شود تا شاهد تکرار حوادث منجر به فوت در معادن نباشیم.

مصباح یادآور شد: برای رفع خلأ بیمه‌ای اقداماتی در حال انجام است و در صدد هستیم خلأ بیمه‌ای ۱۷۲۳ نفر برطرف شود تا زمینه برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها، جذب نیروهای جوان و فعال فراهم و کار با ایمنی پیش برود.

وی افزود: انتخابات شورای اسلامی کار طی هفته‌های آتی برگزار می‌شود تا اعضای جدید انتخاب شوند.

انتهای پیام/۸۰۰۱۲/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: کارگر معدن معدن زغالسنگ بیمه معادن زغالسنگ استان کرمان خلأ بیمه ای برطرف شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۶۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: حمیده تابش نژاد: توسعه بر محور منابع یکی از اولویت‌هایی است که استان‌های پیشرو در سطح کشور برگزیده‌اند.

مزیت‌های هر استان پیشرو با در نظر گرفتن توان بخشی به منابع، سمت و سویی اقتصادی پیدا کرده و ماحصل آن ثروت زایی با استفاده از این منابع است.

معادن کشور در توپوگرافی و اقلیم‌های مختلف آورده‌ای متفاوت و گاهی خاص ایجاد کرده که اشتغال زایی و کمک به پیشران‌های اقتصادی کمترین خروجی این مهم است.

معادن فلزی از یک سو و معادن غیر فلزی آوردهایی را داشته که پویایی اقتصادی در مناطق مختلفی را رقم زده است.

چرخه توسعه معادن در کشور طی سال‌های اخیر سرعت مطلوبی گرفته، اما بسیاری از استان‌ها از این چرخه بی نصیب مانده‌اند.

رشد پایین بر محور معادن

ایران به علت‌هایی از جمله ضعف زیرساختی، کنترل دولت و مباحث اکتشاف بر حسب داشته‌هایش بهره‌ای از این مزیت برای رشد تولید ناخالص داخلی نداشته است.

هرچند طی سال‌های اخیر تلاش دولت‌ها بر حمایت از رشد ظرفیت‌های معدنی بوده، اما کار در بسیاری از مناطق در مرحله کشف پهنه‌ها متوقف شده است.

بر اساس آمارها ایران با داشتن ۶۸ نوع ماده معدنی، بیش از ۳۷ میلیارد تن ذخایر اثبات شده و بیش از ۵۷ میلیارد تن ذخایر بالقوه به ارزش ۷۷۰ میلیارد دلار در میان ۱۵ کشور بزرگ غنی از مواد معدنی قرار دارد.

اما در این میان بازخورد این ظرفیت در ضعف‌های مدیریتی بسیاری استان‌ها، مغفول مانده است.

صدرنشین معادن رسوبی ایران

اغراق نیست که کهگیلویه و بویراحمد را صدرنشین بزرگ‌ترین معادن رسوبی ایران و در همجواریش بزرگ‌ترین معادن فسفات ایران و شاید خاورمیانه بدانیم.

معادن گوگرد، گچ، سنگ‌های ساختمانی، بوکیست و مس از جمله پتانسیل‌های معدنی این استان است.

در کوه کم نظیر «لار» شهرستان چرام بزرگ‌ترین معدن فسفات ایران زمین در پهنه‌ای ۱۶ هزار و ۲۶۴ کیلومتر مربعی عرض اندام می‌کند.

یک میلیارد و ۵٠٠ میلیون تن ذخیره معدنی استان با تکیه بر تکنولوژی، زیرساخت و توسعه می‌تواند استان و حتی کشور را در رشد ظرفیت‌های معدنی متحول کند.

علیرغم چنین داشته‌هایی بالاترین نرخ تورم، بیکاری و حتی آسیب‌های اجتماعی در محدوده همان مناطقی است که معادن خفته در زیر خاک قرار دارند.

۴۵ معدن در استان فعال است

مدیرکل سرمایه گذاری استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۵ معدن در استان فعال است.

محسن ضامن فر در گفت و گو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر ۸۲ فقره پروانه بهره‌برداری معتبر معدن در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این تعداد ۴۵ معدن فعال و مابقی غیرفعال و یا در حال تجهیز هستند.

ضامن فر ابراز داشت: ظرفیت استخراج اسمی سالیانه این معادن بیش از پنج میلیون تن است که با استخراج واقعی بیش از ۲.۵ میلیون تن در سال فعالیت می‌کنند.

ضامن فر گفت: ارزش سرمایه گذاری معادن موجود استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۸۸۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۸۲۰ نفر است.

مدیرکل سرمایه گذاری استانداری تصریح کرد: عمده مواد معدنی استان مواد اولیه سیمان، گچ، آهک، سنگ لاشه، مالون، مرمریت، بوکسیت، فسفات، سلستین، مارن و دیگر موارد است.

بزرگ‌ترین معدن فسفات خاورمیانه

وی ابراز داشت: معدن فسفات چرام یکی از بزرگترین معادن فسفات خاورمیانه است که بر اساس برآوردها با بهره برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر و در دراز مدت یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود.

مدیرکل صمت کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرفیت مس «خونگاه» بی استفاده مانده است.

سید امیر تیمور موسویان در گفت و گو با خبرنگار مهر واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره برداری را ۵۴۴ واحد عنوان و افزود: این واحدها با سرمایه‌گذاری ۱۸ هزار و ۸۶۵ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۸۷۰۰ نفر وجود دارد.

وی با بیان اینکه بالغ بر ۸۱ واحد معدنی دارای پروانه بهره برداری در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد تصریح کرد: از این تعداد ۴۳ معدن فعال با ذخیره قطعی ۱۴۳۰ میلیون، ۲۷۴ میلیارد ریال سرمایه گذاری با اشتغالزایی ۴۴۷ نفر است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سه میلیون متر مکعب آب مختص بخش صنعت در شهرستان بهمئی وجود دارد که با این میزان آب می‌توان طی چهار سال برای ۶ هزار نفر اشتغالزایی در حوزه صنعت ایجاد کرد.

وی خاطر نشان کرد: در سال جاری ۱۳ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۲۹۴ میلیارد تومان سرمایه و اشتغالزایی ۳۴۱ نفر به چرخه تولید بازگشتند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۰ میلیارد تومان وصول حقوق دولتی در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان داشته‌ایم که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۷۲ درصد داشت.

موسویان ظرفیت معدن مس «خونگاه» در شهرستان دنا در منطقه حفاظت شده را بدون استفاده خواند و ابراز امیدواری کرد و گفت: منابع طبیعی و محیط زیست تعامل و همکاری جهت استفاده درست داشته باشند.

مدیری که پاسخگو نیست

همچنین احسان عسکری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد پاسخگوی خبرنگار مهر نبود.

علیرغم پیگیری‌های متعدد خبرنگار مهر، این مسؤول هیچ پاسخی پیرامون شرایط معادن استان ارائه نکرد.

متأسفانه در شرایطی که معادن می‌توانستند راهگشای رشد تولید و صادرات در کهگیلویه و بویراحمد شوند، مزیت‌های این بخش در کاغذ بازی‌ها مغفول مانده و پهنه‌های اکتشافی نهفته در خاک بوده و مردم بی بهره از مزیت‌ها، همچنان شنونده وعده‌های مسؤولین هستند.

کد خبر 6088193

دیگر خبرها

  • جزییات مرگ کارگر معدن زغالسنگ هشونی شهرستان کوهبنان
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • مرگ کارگر معدن زغال سنگ در کرمان به دلیل نبود ایمنی کار (+ عکس)
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد
  • جان باختن یک کارگر در معدن زغال‌سنگ هشونی کوهبنان
  • جان باختن یک کارگر معدن در استان کرمان
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم