Web Analytics Made Easy - Statcounter

این پرسش درباره هدفون‌های درون‌گوشی (ایرفون‌ها و ایربادها) که نسبت به سایر هدفون‌ها در فاصله نزدیکتری نسبت به گوش داخلی قرار می‌گیرند، حتی بیشتر مطرح بوده است.

گرچه شاید تصور شود که ایرفون یا ایرباد که صدا را به مستقیما به درون مجرای گوش می‌فرستند، نسبت به سایر هدفون‌هایی که صدا را از فاصله دورتری پخش می‌کنند، آسیب بیشتری به شنوایی می‌زنند، عامل اصلی که آسیب شنوایی را تعیین می‌کند، حجم یا ولوم صدا در محل پرده صماخ گوش است نه جایی که این صدا از آن می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاعده ساده‌ای برای تعیین حجم صدای بی‌خطر

برای اینکه از آسیب شنوایی ناشی از هدفون‌ها جلوگیری کنید می‌توانید از این قاعده ساده ۸۰ برای ۹۰ استفاده کنید- شما می‌توانید بدون اینکه خطری متوجه شنوایی‌تان شوید با ۸۰ درصد حداکثر حجم صدا برای مدت کلی ۹۰ دقیقه در روز از هدفون استفاده کنید. اگر حجم صدا پایین‌تر باشد یعنی به صدای آرامتری گوش می‌دهیم، وقت مجاز بیشتری خواهید داشت. اگر به صدای بلندتری گوش می‌دهید، مدت زمان مجاز کمتر می‌شود. 

اگر از هدفون با ۶۰ درصد حجم حداکثرش یا پایین‌تر از آن استفاده می‌کنید، بدون ایجاد خطر می‌توانید در همه روز  آن را به کار ببرید.

به طور معمول حجم صدای وسائل شنوایی شخصی بین ۱۰۵ تا ۱۱۰ دسی‌بل است. ۸۰ درصد حجم صدای حداکثر  این وسائل که حدود ۸۵ دسی‌بل است تقریبا معادل صدای یک ماشین چمن‌زن موتوری یا صدای ترافیک شهر درون ماشین است.

برای اینکه مانع از ناشنوایی و کم‌شنوایی ناشی از سروصدا شوید، بای از قرارگیری درازمدت در معرض صداهای محیطی با حجم بالای ۷۰ دسی‌بل (مانند صدای ماشین لباسشویی یا ظرفشویی)‌ خودداری کنید. اما سروصدای محیطی که در حد ۶۰ دسی‌بل یا پایین‌تر باشد (مانند صدای مکالمه عادی یا صدای  همهمه تهویه مطبوع)‌ معمولا باعث آسیب شنوایی نمی‌شود.

خطر بالا بردن صدای هدفون برای پوشاندن سروصدای محیطی

یک شیوه نادرست استفاده از هدفون‌ها از هر نوعی باشند، بالا بردن حجم صدای آنها برای پوشاندن صداهای بلند محیطی است. اگر در جایی بسیار پرسروصد با استفاده از هدفون هنوز می‌توانید موسیقی گوش بشنوید یا کلمات را تشخیص دهید، احتمالا حجم صدایی که می‌شنوید احتمالا بالاتر از ۸۰ دسی‌بل است و شما فشار صوتی کافی برای آسیب زدن به شنوایی‌تان به گوش‌هایتان وارد می‌کنید.

برای مقابله سروصدای پس‌زمینه‌ای بدون بالا بردن میزان صدا، بهتر است هدفون‌هایی را انتخاب کنید که سروصدای پس‌زمینه‌ای را حذف می‌کنند. بنابراین هدفون‌های درون‌گوشی که اندازه گوش شما باشند و صداهای خارجی را حذف کنند، هدفون‌هایی روی گوشی که اطراف گوش شما را به خوبی بپوشانند و هر وسیله شنوایی که از فناوری حذف سروصدا استفاده می‌کند،‌ گزینه مناسبی است.

بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید هشیار بودن نسبت به سروصداهای محیطی است و اینگه چگونه این سروصدا بر صدایی که به گوش‌های شما می‌رسید، اثر می‌گذارد. برخی از تلفن‌های هوشمند یا هدفون‌های هوشمند در صورتی که حجم صدا بالاتر از  میزان‌های مجاز برای شنوایی باشید، به شما هشدار می‌دهند.

اطلاع‌نگاشت | بلندی صدای وسائل متفاوت چقدر است؟ | مراقب ناشنوایی ناشی از صداهای بلند باشید آسیب شنوایی ناشی از صداهای بلند بازگشت‌ناپذیر است

سروصدای بلند می‌تواند به طور زوردس و برگشت‌ناپذیر به شنوایی‌تان آسیب بزند- قرارگیری بیش از حد در معرض سروصدا می‌تواند باعث شود که شما در ۳۰ سالگی شنوایی یک فرد ۶۰ ساله را پیدا کنید.

نکته مهم این است که از دست رفتن شنوایی تدریجی است و اغلب افراد وقتی متوجه آن می‌شوند که دیگر برای بازگشت بسیار دیر شده است.

حفظ شنوایی در شرایط ایدئال آن امری حیاتی است، زیرا نقصان شنوایی گاهی باعث ایجاد یک حلقه یا پس‌خورد مثبت می‌شود، به این معنا که افرادی که نمی‌توانند چیزی را بشنوند، به بالاتر بودن حجم صدا گرایش پیدا می‌کنند و این کار به نوبه خود حتی به آسیب بیشتر ختم می‌شود.

بنایراین آنچه بیش از همه مهم است، حجم صدایی است که می‌شنوید، هدفون را با پایین‌ترین سطح صدایی که اجازه شنیدن محتوای مورد نظرتان را می‌دهد، به کار ببرید.

کد خبر 700407 برچسب‌ها ناشنوایی شنوایی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ناشنوایی شنوایی شنوایی ناشی آسیب شنوایی شنوایی تان هدفون ها پایین تر حجم صدای حجم صدا دسی بل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۶۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف قرمز پوشان در شب نفس‌گیر اراک

در چارچوب رقابت‌های مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی دو تیم آلومینیوم اراک و پرسپولیس به مصاف یکدیگر رفتند و جدال این دو تیم با پیروزی آلومینیوم اراک به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در چارچوب رقابت‌های مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی، امروز _ جمعه هفتم اردیبهشت _ دو تیم پرسپولیس و آلومینیوم اراک از ساعت ۱۸:۱۵ به مصاف یکدیگر رفتند و تقابل آن‌ها با تساوی چهار بر چهار در ۱۲۰ دقیقه به پایان رسید، اما شاگردان حسینی در ماراتن پنالتی‌ها با نتیجه شش بر پنج به پیروزی رسیدند.

مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی دیدار تیم‌های پرسپولیس و آلومینیوم اراک

ورزشگاه: امام خمینی (ره) اراک

داور: امیر عرب براقی

اخطار: عارف حاجی‌عیدی (دقیقه ۱۷) آلومینیوم اراک، سروش رفیعی (دقیقه ۱۷) پرسپولیس، محمد خدابنده‌لو (دقیقه ۲۷) پرسپولیس، امین جهان‌کهن (دقیقه ۶۶) آلومینیوم اراک، میلاد بدرقه (دقیقه ۷۳) آلومینیوم اراک، سینا اسدبیگی (دقیقه ۷۷) پرسپولیس، محمدحسین کنعانی زادگان (دقیقه ۹۴) پرسپولیس، میثم قهاری (دقیقه ۹۸) آلومینیوم‌اراک

اخراج:

گل‌ها: اوستون اورونوف (دقیقه ۱۱) پرسپولیس، عیسی آل‌کثیر (دقیقه ۲۴ و ۱۰۸) پرسپولیس، مهدی لیموچی (دقیقه ۸۵) آلومینیوم اراک، شروین بزرگ (دقیقه ۵+۹۰ و ۱۱۳)، سینا اسدبیگی (دقیقه ۹۴) پرسپولیس، علیرضا نقی‌زاده (دقیقه ۱۲۰)

ترکیب اولیه تیم آلومینیوم اراک:

احمد گوهری، احسان قهاری، مهدی لیموچی، امین جهان کهن، سیدمهران موسوی، یونس اکبرپور، بهروز نوروزی فرد، عارف حاجی عیدی، محمدامین کاظمیان، میلاد بدرقه، محمدمهدی لطفی

سرمربی: مجتبی حسینی

ترکیب اولیه تیم پرسپولیس:
امیر رضا رفیعی، گئورگی گولسیانی، حسین کنعانی زادگان، عبدالکریم حسن، دانیال اسماعیلی فر، مسعود ریگی، محمد خدابنده‌لو، سروش رفیعی، اوستون اورنوف، مهدی ترابی و عیسی آلکثیر
سرمربی: اوسمار ویرا

دقایق حساس:

دقیقه ۲۹ _ ارسال بازیکن آلومینیوم اراک از روی ضربه ایستگاهی در محوطه پرسپولیس موقعیت خطرناک گلزنی را برای شاگردان حسینی فراهم کرد، اما رفیعی توپ را مهار کرد.

دقیقه ۳۲ _ ضربه سر عارف حاجی عیدی توسط امیر رضا رفیعی مهار شد.

دقیقه ۴۰ _ حرکت پا به توپ عبدالکریم حسن پرسپولیس را در موقعیت گلزنی قرار داد، اما شوت این بازیکن از زاویه بسته تبدیل به گل نشد.

دقیقه ۴۵ _ پاس در عمق جهان کهن برای بازیکن هم تیمی در محوطه جریمه پرسپولیس توسط رفیعی مهار شد.

دقیقه ۵۳_ موقعیت گلزنی برای بازیکنان آلومینیوم ایجاد شد، اما دفع توپ به موقع امیر رضا رفیعی مانع گلزنی شاگردان حسینی شد.

دقیقه ۷۰ _ حمله خطرناک آلومینیوم به سمت دروازه پرسپولیس برای این ثمری نداشت.

دقیقه ۸۰ _ شوت اکبرپور از زاویه بسته توسط رفیعی به کرنر رفت.

دقیقه ۱+۹۰ _ ناهماهنگی نعمتی و اسماعیلی‌فر با باعث شد بهترین موقعیت پرسپولیس برای گلزنی بدون نتیجه باقی بماند.

دقیقه ۴+۹۰ _ شوت سینا اسدبیگی از بالای دروازه گوهری بیرون رفت.

دقیقه ۹۹ _ ضربه سر فرشاد فرجی به شکل خطرناک از کنار دروازه آلومینیوم بیرون رفت.

دقیقه ۱۰۸_ شوت خطرناک رضا جبیره توسط رفیعی به کرنر رفت.

کد خبر 748174

دیگر خبرها

  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • طرح عجیب و خطرناک شهرداری تهران +فیلم
  • (تصاویر) این عنکبوت بی‌رحم و خطرناک است
  • حرکت عجیب و خطرناک راننده تاکسی در تونل + فیلم
  • (ویدیو) شاهکار خطرناک و باورنکردنی یک هم‌وطن در تونل
  • اقدام خطرناک در تونل کندوان؛ انتظار برای آسفالت بیش از ۲ سال؟! | تصویر
  • این عنکبوت بی رحم و خطرناک است(عکس)
  • اصلاح راه‌های نامناسب و خطرناک ییلاق شهرستان اهر
  • حذف قرمز پوشان در شب نفس‌گیر اراک
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی