Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود دو ماه مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا و هر دو حزب حاکم بر هرم قدرت این کشور در حال زد و خوردهای سیاسی با یکدیگر هستند. جمهوری‌خواهان همانگونه که پیش‌بینی میشد، دونالد ترامپ را به عنوان نوک پیکان خود وارد عرصه کرده‌اند ولی او هم در این میان از نامزدهایی حمایت می‌کند که چشم بسیاری از طرفداران محافظه‌کاران به آنها دوخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر افشای اسناد موجود در ویلای ترامپ را فاکتور بگیریم و آن را به گوشه‌ای بگذاریم، می‌بینیم که دموکرات‌های حاکم بر کاخ سفید هم آرام ننشسته‌اند و به دنبال تقابل تمام‌عیار با رقبای خود هستند. در این میان برخی از نظرسنجی‌ها حکایت از افول جایگاه و وجهه جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده دارد ولی اخیراً برخی از نظرسنجی‌ها نشان از جهش جایگاه دموکرات‌ها داشته است. این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که پیروزی لیبرال‌ها در انتخابات آتی چندان بعید نیست. بر این اساس برای بررسی این موضوع به گفت‌وگو با «کوروش احمدی» دیپلمات پیشین و تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا پرداختیم که در ادامه از نظر می‌گذرد:

در نظرسنجی‌های اخیر اعلام شده که دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره که دو ماه دیگر برگزار خواهد شد، پیروز میدان خواهند بود. تا چه حد خروجی این نظرسنجی درست است و عملاً باید بدان اتکاء کرد؟

تا این اواخر ناظران سیاسی بر اساس برخی شواهد و قرائن، بویژه نظرسنجی‌ها، پیش‌بینی می‌کردند که جمهوری‌خواهان شانس بیشتری برای پیروزی در هر دو مجلس کنگره را خواهند داشت. نظرسنجی‌های اخیر این پیش‌بینی را متزلزل کرده و اکنون ناظران بیشتر از این می‌گویند که امکان پیش‌بینی وجود ندارد و هر دو حزب بخت پیروزی دارند. مطابق این نظرسنجی‌ها در چند ایالت مهم، نامزدهای دمکرات از رقبای جمهوری‌خواهان جلو افتاده‌اند. مثلاً نظرسنجی فاکس نیوز حکایت از آن دارد که در آریزونا نامزد دمکرات هشت امتیاز از رقیب جمهوری‌خواهش که مورد حمایت ترامپ است، جلوتر است. در ویسکانسین هم در نخستین نظرسنجی بعد از خاتمه انتخابات مقدماتی، کاندیداهای دموکرات برای سنا و فرمانداری، اندکی از رقبای جمهوری‌خواه جلو افتاده‌اند. به همین جهت میچ مک کانل، رهبر جمهورخواهان در سنا نیز اخیرا اذعان کرد که دو حزب در  وضعیت کم و بیش برابری قرار گرفته‌اند و پیش‌بینی نتیجه انتخابات آسان نیست.

در گزارش پایگاه نظرسنجی FiveThirtyEight آمده است که بسیاری از طرفداران دموکرات‌ها معتقدند که نباید تفکر ترامپ مجدداً در جامعه طنین‌انداز شود. عملاً شانس ترامپیست‌ها و جمهوری‌خواهان تا به اینجای کار برای پیروزی چقدر است؟

در اینکه طرفداران دموکرات‌ها سخت مخالف ترامپ هستند تردیدی نیست. مسأله این است که جمهوریخواهان و رای دهندگان مستقل چه رویه‌ای در قبال ترامپ در پیش خواهند گرفت. در جریان رقابت‌های مقدماتی حزب جمهوری‌خواه، اکثر کاندیداهایی که مورد حمایت ترامپ بودند بر رقبایشان پیروز شدند. مهمترین این رقابت‌ها در ایالت وایومینگ بین «لیز چنی» و رقیبش که مورد حمایت ترامپ قرار داشت، رخ داد. چنی این انتخابات را با تفاوت زیادی به رقیب ترامپیستش باخت. چنی از این جهت که فعال‌ترین جمهوری‌خواه مخالف ترامپ است و از جمله معاون کمیته ۶ ژانویه است (که مشغول تحقیق درباره حمله طرفداران ترامپ به کنگره بوده) شهرت بسیاری به هم زده است. وی در جریان انتخابات مقدماتی وایومینگ تاکید داشت که به اصول پایبند است و ترامپ را برای دمکراسی آمریکا خطرناک می‌داند.

بعد از شکست در این انتخابات او اعلام کرد که در حال فکر کردن برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری است. در شرایطی که به نظر می‌رسد ترامپ همچنان کنترل حزب جمهوری‌خواه را در دست دارد، عامل مهمی که می‌تواند بر سرنوشت او تاثیر بگذارد، کشف اسناد محرمانه در ویلای او واقع در فلوریدا است. اینکه وزارت دادگستری آمریکا (یعنی دادستان آمریکا) چه سیاستی در این مورد را پیش خواهد گرفت و قاضی چگونه در این رابطه رای خواهد داد، می‌تواند تاثیر تعیین‌کننده‌ای بر آینده سیاسی ترامپ داشته باشد.

پارامترهایی که می‌تواند دمووکرات‌ها را در انتخابات پیش‌رو با مشکل روبه‌رو کند کدام است؟

بطور کلی حزب رئیس جمهور در نخستین انتخابات میان دوره‎ای در اکثریت بزرگ موارد، در دهه‌های گذشته انتخابات مجلس نمایندگان را به حزب رقیب باخته است. به این معنی که رأی دهندگان با هدف توازن در قدرت و ندادن اختیارات بیش از حد به رئیس جمهور، معمولاً به نحوی رأی داده‌اند که اکثریت مجلس نمایندگان در اختیار حزب رقیب ساکن کاخ سفید قرار گیرد. مطابق نظرسنجی‌ها طی ماه‌های گذشته شرایط اقتصادی آمریکا بعد از خروج از کرونا و از جمله تورم بالا و افزایش بهای بنزین، در صدر اولویت‌های مورد توجه رأی‌دهندگان قرار داشته است. عملکرد بایدن نیز اگرچه فاکتور مثبتی برای دموکرات‌ها نیست، اما در نظرسنجی‌های اخیر نرخ تأیید کار او به نسبت بهتر شده و به ۴۱ درصد افزایش یافته است. در حالی که این نرخ در ماه می گذشته حدود ۳۶ درصد بود. اما او همچنان نسبت به روسای جمهوری سابق در زمانی مشابه عقب است و این می‌تواند به ضرر دموکرات‌ها عمل کند.

این مسائل، فاکتورهای اصلی هستند که این‌بار بر بخت جمهوریخواهان برای غلبه بر دموکرات‌ها افزوده است. اما آنچه که در آستانه این انتخابات به کمک دموکرات‌ها آمده و می‌تواند یکی از مهمترین عوامل در جهت بهبود موقعیت آنها در نظرسنجی‌های اخیر بوده باشد، رأی دادگاه عالی علیه حق خاتمه دادن به بارداری است. مطابق نظرسنجی‌ها حدود ۶۰ درصد از مردم آمریکا معتقدند که حداقل در مواردی سقط جنین باید آزاد باشد در حالی که تنها حدود هشت درصد با هرگونه سقط جنین مخالف هستند. در حالیکه تا قبل از رای دیوان عالی تنها حداکثر پنج درصد از پاسخ دهندگان به نظرسنجی‌ها سقط جنین را جزء اولویت‌های خود اعلام می‌کردند، اکنون بسیج حدود ۶۰ درصد رأی‌دهندگان که به درجاتی با رای دیوان عالی مخالف هستند، می‌تواند امتیاز بزرگی برای دموکرات‌ها باشد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آمریکا جو بایدن حزب جمهوریخواهان آمریکا دونالد ترامپ حزب دموکرات آمریکا لیز چنی انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا نظرسنجی های اخیر جمهوری خواهان جمهوری خواه دموکرات ها نظرسنجی ها سقط جنین پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۶۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظرسنجی هاروارد چگونه تعبیر شد؟/ عواقب اصرار بر جنایت

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، مقامات آمریکایی و صهیونیستی پس از ناتوانی در دستیابی به اهداف خود در جنگ غزه و حتی شکست در تحمیل خواسته های وقیحانه خود به حماس در مذاکرات غیر مستقیم آتش بس، اینک با شوک سخت وبی سابقه دیگری مواجه شده اند که در دانشگاههای آمریکا، از تگزاس تا کالیفرنیا تبلور پیدا کرده است. در ماههای ابتدایی جنگ غزه، دانشگاه هاروارد نظرسنجی هشدار دهنده ای را (خطاب به مقامات غربی) منتشر کرد.

در این نظرسنجی تاکید شده بود که درصد بالایی از جوانان بین ۱۸ تا ۲۴ سال آمریکایی معتقدند راه‌حل نهایی خاتمه دادن به درگیری رژیم اشغالگر قدس و فلسطین این است که اسرائیل پایان یابد و اراضی فلسطینی اشغال شده به حماس داده شود تا یک کشور واحد فلسطینی در آن تاسیس کند. این نظرسنجی، به صورت گسترده مورد انتقاد لابی های صهیونیستی در آمریکا قرار گرفت و حتی دانشگاه هاروارد نیز در سیاستگذاری های خود در قبال جنگ غزه، آن را نادیده گرفت و به تقابل مطلق با دانشجویانی روی آورد که تنها مطالبه آنها، پایان دادن به نسل کشی فلسطینیان بود.

هم اکنون اعتراضات دانشجویی در سرتاسر آمریکا شکل گرفته و پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک به دانشگاههای اروپایی نیز تسری پیدا کند. طی ماههای اخیر، هر گونه اعتراضی علیه جنگ غزه به مثابه یهودستیزی تلقی شده و بسیاری از دانشجویان و حتی اساتید و روسای دانشگاهها، بابت انتقاد از جنایات رژیم اشغالگرقدس اخراج ، تهدید یا دستگیر شده اند.

مقامات آمریکایی تصور می کردند این برخوردهای سلبی قادر به کنترل فضای ظاهری دانشگاههای ، به سود اهداف شوم و وقیحانه مشترک واشنگتن و تل آویودر جنگ غزه خواهد شد اما خیزش صورت گرفته در دانشگاه کلمبیا، انبار باروت را در سرتاسر آمریکا شعله ور ساخت.

هم اکنون شاهد گسترش دامنه و عمق اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاههای آمریکا هستیم. در زمان جنگ 33 روزه سال 2006 میلادی میان رژیم صهیونیستی و لبنان یا چهار جنگی که در بین سالها 2008 تا 2022 علیه فلسطینیان صورت گرفت، خیزشهای دانشجویی محدودی در آمریکا وجود داشت زیرا روایتگری غرب از ماهیت صهیونیسم و مناقشه اسرائیل-فلسطین، تبدیل به یک ذهنیت بازدارنده و ساکن در میان جوانان آمریکایی شده بود.

با این حال وقوع جنگ غزه، جوانان آمریکایی را بیدار کرد و امروز، تبلور این بیداری را در دانشگاههای این کشور مشاهده می کنیم.

بدون شک مقاومت مقامات آمریکایی در برابر این حقیقت مطلق، منجر به تسریع روند تباهی و سقوط آنها خواهد شد.

توحش پلیس فدرال و هم افزایی سران دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در مواجهه با جنبش اصیل دانشجویی شکل گرفته، منجر به توقف آن نخواهد شد و چنانچه پیش بینی می شود، روز به روز خیزشهای گسترده تری در نقاط گوناگون آمریکا در قبال جنایات رژیم اشغالگر قدس و کاخ سفید در غزه صورت می گیرد.

گذار از صهیونیسم و پایان دادن به موجودیت و اشغالگری اسرائیل، مطالبه ای گویاست که اکنون به مثابه هدفی مقدس، در فضای دانشجویی آمریکا گرفته و گفتمان منبعث از نظام سلطه محور لیبرال دموکراسی غربی را تحت تاثیر خود قرار داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • فیلم| حمایت دانشگاهیان مشهد از آزادی‌خواهان دانشگاه‌های آمریکا
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • موافقت اکثر صهیونیست‌ها با استعفای فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • نظرسنجی هاروارد چگونه تعبیر شد؟/ عواقب اصرار بر جنایت