Web Analytics Made Easy - Statcounter

"چهل برج کلیسان" به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین برج‌‌های "کبوترخانه" در دنیا شناخته می‌شود که در استان اصفهان، شهرستان فلاورجان و در روستای کلیسان واقع شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ شهرستان فلاورجان واقع در استان اصفهان، مهد برج‌های کبوترخانه است. قدمت برج‌های کبوتر در این شهرستان تقریباً به 400 سال و یا حتی بیشتر برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"چهل برج روستای کلیسان" از انواع برج‌های کبوتر این شهرستان است که با چندین برج به هم چسبیده است و در روستای کلیسان واقع در بخش پیربکران فلاورجان قرار دارد. در حقیقت این بنا طولانی‌ترین برج کبوترخانه ایران بوده و در آثار ملی به ثبت رسیده است.

علت نام‌گذاری "چهل برج کلیسان" را تقدس عدد چهل است که در گذشته برای مقادیر زیاد، عدد چهل را به‌ کار می‌بردند. چهل برج کلیسان بنای جالب و کمتر دیده‌شده‌ای است که در روستای کلیسان این شهرستان قرار دارد و از نمونه‌های کمیاب برج‌های کبوترخانه است که برای تهیه کود کبوتران ساخته می‌شد.

شهرستان فلاورجان به لحاظ تعداد برج‌ها، وسعت و تعداد طبقات و طراحی محاسبات پلان‌ها، گنجینه‌ای از معماری خشتی برج‌‌های کبوترخانه ایران را در خود جای داده است. چهل برج کلیسان و برج‌های روستاهای نرگان و طاد مهم‌ترین و شاخص‌ترین برج‌‌های شهرستان هستند.

"چهل برج روستای کلیسان" که در نوع خود، یک سازه کمیاب و حتی می‌توان گفت بدون مشابه است، در اصل از 32 برج استوانه‌ای شکل تو در تو ساخته شده است که در اصطلاح مردم محلی، به چهل برج معروف شده است و با گذر زمان و بارش‌های فصول پاییز و زمستان، قسمت‌هایی از آن نیز تخریب شده است.

چهل برج کلیسان از بزرگ‌ترین نمونه‌های برج‌های کبوترخانه در دنیا محسوب می‌شود که دارای 132 متر طول، 8 متر ارتفاع، 5 متر عرض و 650 متر مساحت است و قدمت آن به دوره قاجار برمی‌گردد.

چهل برج کلیسان با ظرفیت 1000 پرنده ساخته شده‌ است. در حال حاضر از این نمونه برج‌ها استفاده کاربردی نمی‌شود و تنها به لحاظ قدمت بالا و اهمیت تاریخی آن‌ها به عنوان یک میراث ارزشمند تاریخی نگه‌داری می‌شود.

شهرستان فلاورجان کبوترخانه‌های بسیار زیادی دارد، که بعضی از آن‌ها تک برج و بعضی‌ها مانند چهل برج کلیسان دارای برج‌های بیشتری هستند. اکثر برج‌‌های چند قلو از 4، 6 یا حداکثر 8 استوانه تشکیل شده‌‌اند، اما این برج از 12 استوانه و 2 قسمت ابتدایی و انتهایی تشکیل شده‌ است.

 بیشتر زمین‌های منطقه فلاورجان اصفهان، کشاورزی هستند و در زمان قدیم از فضولات به عنوان کودهای کشاورزی استفاده می‌کردند؛ از این رو کشاورزان برای آن که بتوانند کود مناسب برای محصولات خود تهیه کنند برای کبوتران مهاجر لانه می‌‌ساختند. از همین جهت چهل برج کلیسا به دست همین کشاورزان ساخته شد و مورد استفاده قرار گرفت.

با این حال به علت زیاد بودن این برج‌ها تعدادی به ثبت ملی رسیده‌اند و برخی دیگر نیز متأسفانه در فهرست میراث ملی ایران هنوز به ثبت نرسیده‌اند. در کل می‌توان گفت هدف کشاورزان از ساخت این بناها جمع‌آوری فضولات کبوتران و استفاده از آن به عنوان مواد لازم جهت انجام کوددهی به زمین‌های کشاورزی بود.

"وانشان"؛ روستایی 3000 ساله‌‌ با خانه‌های 3 طبقه کاهگلی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری آثار باستانی گردشگری آثار باستانی شهرستان فلاورجان ترین برج برج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۷۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن

سعید اسدی گفت: تله‌های فرمونی به منظور جلب آفات جهت تعیین زمان مناسب مبارزه با آفاتی مانند کرم سیب، سرشاخه خوار هلو، کرم آلو و کرم خراط گردو و همچنین ردیابی مگس مدیترانه‌ای توسط کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بن در سطح باغات شهرستان نصب شدند.

مدیر جهاد کشاورزی بن افزود: این اقدام منجر به صدور اطلاعیه‌های پیش آگاهی در خصوص کنترل آفات می‌گردد.

بیشتر بخوانید

نصب تله‌های فرمونی در باغات و مزارع شهرستان اردل

وی اضافه کرد: با توجه به سطح چشمگیر باغات شهرستان تعیین زمان دقیق مبارزه با آفات و اطلاع زسانی به بهره برداران یکی از رسالت‌های مهم جهاد کشاورزی می‌باشد.

اسدی ادامه داد: عملیات نصب و ردیابی هفتگی آفات در تله‌های مذکور بصورت مستمر صورت گرفته و اطلاعیه‌های پیش آگاهی نیز بصورت شهرستانی صادر و به اطلاع عموم بهره برداران می‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تهران قدیم | طولانی‌ترین خیابان تهران ۶۹ سال قبل این شکلی بود
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • صدور مجوز فنس کشی زمین های کشاورزی فیروزکوه
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • محبوس شدن ۳ نفر در معدن فلاورجان به دلیل ریزش تونل / آخرین وضعیت بارش‌ها در اصفهان + فیلم
  • دستگیری سارق طلا از بانوان کهنسال در فلاورجان
  • قلع و قمع ۴۱ بنای غیرمجاز در شهرستان قزوین
  • طرح تو طرح در رویداد طرحی نو، مسابقات معماری در ایران را به بوته‌ی نقد گذاشت
  • آسیب شناسی معماری تنظیم‌گری رسانه در ایران
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند