Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از استهبان، بر اثر سیل و طوفان در مرداد ماه امسال که در استان فارس و در شهرستان استهبان روی داد، طبق برآوردهای کارشناسان جهاد کشاورزی درآخرین جمع بندی بیش از 9 هزار و 840 میلیارد ریال خسارت بر اثر بارندگی و سیل وهمچنین  یک‌هزارو 920 میلیارد ریال و خسارت بر اثر باد و طوفان به محصول انجیر استهبان وارد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه عمده محصول باغداری شهرستان استهبان میوه انجیر است و این سیل زمانی رخ داد که هنوز انجیرها بر روی درختان بودند و به مرحله برداشت نرسیده بودند و رطوب بیش از حد هوا باعث ترشیدگی این محصول شد و باغدارها با خرابی محصول رو به رو شدند و نتوانستند نتیجه زحمات یکساله خود را برداشت کنند، به غیر از ضررو زیان ناشی از تخریب باغها و درختان، خسارت از بین رفتن محصول بر دوش آنها تحمیل شد.

در همین خصوص باغداران این شهرستان برای پیگیری دریافت خسارت ناشی از این اتفاق و همچنین اگاهی از نحوه تصمیم جهادکشاورزی برای خرید محصولات خود، مطالبه مردمی در سامانه فارس من با عنوان "درخواست پرداخت خسارت بارش‌های تابستانه باغ‌های انجیر استهبان" به ثبت رساندند.

در متن این مطالبه مردمی عنوان شده است: با توجه به وقوع سیل در شهرستان استهبان و بارش‌های تابستانه خسارت‌های جبران ناپذیری به باغ‌های بزرگترین انجیرستان دیم جهان وارد شده است. به نظر کارشناسان جهاد کشاورزی استهبان میزان خسارت در انجیرستان‌های خانه کت، قشم قاوی و گرده استهبان بیش از ۶۰ درصد بوده است. همچنین میزان خسارت سیل به انجیرستان‌های حومه استهبان ۳۰ درصد و میزان خسارت به باغات انجیر ایج هم ۲۵ درصد برآورد شده است.

 مطالبه‌گران این کمپین در ادامه توضیحات خود آورده‌اند: با توجه به اینکه ۹۸ درصد مردم استهبان از طریق باغداری و خرید و فروش انجیر امرار معاش می‌کنند. از مسئولین مرتبط خواستار پیگیری پرداخت خسارت و برنامه‌ای جهت خرید انجیر ضایعات سیل اخیر از مردم وفادار، قرآنی و شهیدپرور استهبان هستیم.

برای پیگیری، این مطالبه مردمی را با مهدی اعیان منش، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان استهبان در میان گذاشتیم که وی به خبرنگار فارس گفت: بارندگی های تابستانه امسال خسارت‌های سنگینی برای شهرستان در برداشت که بیشتر در بخش کشاورزی بود و به طبع با توجه به اینکه بیشترین محصول شهرستان انجیر است، باغداران زحمت کش ما دچار خسران شدند.

منتظر تصمیم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی هستیم

اعیان منش با بیان اینکه باید منتظر ماند که در سطح کلان کشور در این خصوص چه تصمیمی گرفته می‌شود اظهار داشت: کارشناسان جهادکشاورزی میزان خسارت‌های ناشی از سیل را برآورد کرده‌ و به صورت گزارش برای وزارت خانه جهاد کشاورزی ارسال کرده‌ایم و منتظریم که از آنجا دستورات لازم گرفته شود.

وی افزود: با توجه به اینکه محصولات انجیر امسال به خاطر رطوبت و بارندگی بی موقع، خراب و به اصطلاح ترشیده شدند، تعاونی روستانی شهرستان تصمیم گرفت این محصولات را خریداری کند تا بخش بسیار کوچکی از خسارات جبران شود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان استهبان با اشاره به اینکه قیمت خرید محصولات توسط تعاونی روستایی نسبت به بازار و کارخانه های بسته بندی خشکبار کمتر بود توضیح داد: برخی از باغداران ترجیح دادند که محصولات خود را به کارخانه های بسته بندی خشکبار بفروشند و در حال حاضر محصولات باغداران در بازار خرید و فروش می‌شود و هیچ مشکلی وجود ندارد.

اعیان منش ادامه داد: اگرچه خرید با قیمت ناچیز انجیرها، جبران خسارت نمی‌کند ولی جهادکشاورزی نهایت تلاش خود را برای کمک به باغداران عزیز انجام می دهد و ما منتظر هستیم که بعد از اعلام میزان خسارت، تصمیمات و کمک‌های خوبی در سطح کلان نسبت به کشاورزان گرفته شود.

وی در پایان عنوان کرد: رطوبت عامل اصلی خراب شدن محصولات و انجیرها بوده است و متاسفانه حتی با اطلاع رسانی از وقوع سیل نیز هم نمیتوان از این نوع خسارت جلوگیری کرد و متاسفانه در برابر این نوع  اتفاقات هیچ کاری از دست جهادکشاورزی و باغداران برنمی آید.

کشور ما جزء آن دسته از کشوهایی است که از لحاظ تنوع و حجم گسترده خسارت ناشی از وقوع حوادث غیر مترقبه، سالانه مجبور به پرداخت بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی به عنوان جبران و بازسازی مناطق درگیر با فجایع طبیعی است.

انتهای پیام/ی

منبع: فارس

کلیدواژه: خسارت سیل شهرستان استهبان خسارت به انجیرستان های استهبان سیل جهاد کشاورزی شهرستان استهبان جهاد کشاورزی میزان خسارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۷۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم

روح الله احمدزاده در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: با توجه به تنوع آب و هوایی مناسب این شهرستان برای کاشت نهال انجیر دیم، کاشت انجیر در اراضی بخش چاهک اجرا شد.

وی با بیان آنکه انجیرهای کشت شده در شهرستان از ارقام استهبان، سبز، سیاه و گلاب است، افزود: انجیر دیم تنها از طریق نزولات آسمانی آبیاری می‌شود و اگر بارندگی کمتر از حد نرمال باشد به صورت غرقابی سه تا چهار مرحله آبیاری می‌شود.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی شهرستان خاتم تصریح کرد: در شهرستان خاتم ۶۵ هکتار انجیر وجود دارد که ۴۲ هکتار بارور و ۲۳ هکتار غیر بارور است و ۲۸۰ هکتار اراضی شیب دار به کشت انجیر اختصاص یافته است.‌

کد خبر 6092042

دیگر خبرها

  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در گلستان
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در استان گلستان
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس