Web Analytics Made Easy - Statcounter

به اعتقاد محققان بهترین زمان مدیریت بحران، در زمان آرامش است؛ از این رو می‌توان با استفاده از فناوری‌های سنجش از دور و تصاویر ماهواره‌ای علاوه بر مدیریت بحران‌های لحظه‌ای چون سیل و زلزله، به کشاورزان برای افزایش سطح عملکرد یاری رساند.

به گزارش ایران اکونومیست، دکتر بهروز ارسطو، عضو ستاد هوشمندسازی کشاورزی ایران و از محققان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست آنلاین سازمان فضایی با موضوع "کاربردهای ماهواره‌های سنجش از دور در پایش مخاطرات"، گفت: بشر از ابتدای ورود به زمین برای شناسایی پدیده‌ها با دو چالش "به شمارش آوردن" و "برقراری ارتباط با دیگران" مواجه بوده است و نقطه اوج این دو جریان ارتباطی در سال ۱۹۷۰ یعنی زمانی که فرآیند ارتباطات و اطلاعات با یکدیگر پیوند خوردند، بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با ارسال ماهواره به فضا، امکان پدیده شماری از طریق پردازش تصاویر ماهواره‌ای فراهم شد، ولی به تدریج دنیا با ادبیات جدیدی چون تغییر اقلیم و مخاطرات طبیعی مواجه شد.

ارسطو ادامه داد: از سوی دیگر با افزایش دمای جهانی، بشر با فراوانی پدیده‌های طبیعی چون سیل‌ها، خشکسالی‌ها و طوفان‌ها مواجه شد؛ از این رو به فکر مدیریت مخاطرات افتاد.

این عضو سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با بیان اینکه برای مدیریت بحران دو رویکرد "مدیریت خطرپذیری" و "مدیریت بحران" مطرح شد، اظهار کرد: مدیریت بحران قدمت ۲۰۰ ساله در دنیا دارد و در این رویکرد بعد از رخداد بحران‌های طبیعی، به دنبال مدیریت آن می‌روند، ولی در حال حاضر محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مدیریت خطرپذیری اثربخشی بالاتری در کاهش عوارض ناشی از مخاطرات طبیعی دارد؛ چرا که در مدیریت خطرپذیری به دنبال اقدامات پیشگیرانه برای مواجهه با مخاطرات طبیعی هستیم.

وی راهکارهای مدیریت خطرپذیری را شامل راهکارهایی چون پیش‌بینی و هشدار سریع دانست و اضافه کرد: راهکارهای مدیریت بحران، بیشتر معطوف به پس از رخدادهای مخاطرات است؛ ولی در مدیریت خطرپذیری رویکردها مربوط به قبل از وقوع می‌شود و با استفاده از فناوری‌هایی چون سنجش از دور و تصاویر ماهواره‌ای نقشه مخاطرات استخراج و بر اساس آن برنامه‌ریزی می‌شود.

وی با اشاره به مزایای استفاده از تصاویر ماهواره‌ای برای کاهش اثرات مخاطرات طبیعی، یادآور شد: استفاده از روش‌های دیگر به غیر از روش‌های سنجش از دور، زمان‌بر است، ولی با پردازش تصاویر ماهواره‌ای می‌توانیم در کوتاه‌ترین زمان، به مدیریت بحران‌ها بپردازیم.

ارسطو، نمونه کاربردهای سنجش از دور برای اعلام هشدار را نرم افزارهای مسیر یاب دانست و گفت: در صورتی که بر روی این نرم‌افزارها، سیستم هشدار سیل اضافه شود، به افرادی که وارد چنین مناطقی می‌شوند، هشدارهای لازم داده می‌شود.

عضو ستاد هوشمندسازی کشاورزی ایران، مخاطرات طبیعی را شامل دو دسته بطئی و لحظه‌ای دانست و گفت: مخاطرات لحظه‌ای مانند سیل و زلزله به یک باره رخ می‌دهند و عوارض زیادی را در پی دارند، ولی مخاطرات بطئی مانند خشکسالی طی فرآیند چند ساله پدیدار می‌شوند و بهترین زمان برای مدیریت این مخاطرات، در شرایط آرامش است.

وی یکی دیگر از کاربردهای تصاویر ماهواره‌ای را برآورد خسارات ذکر کرد و گفت: اولین نیاز پس از رخداد مخاطرات طبیعی، برآورد خسارت است که با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای می‌توان به طور دقیق میزان خسارات ناشی از پدیده‌های طبیعی را برآورد کرد.

این محقق ادامه داد: از دیگر کاربردهای ماهواره‌های سنجش از دور در حوزه کشاورزی است و با استفاده از این فناوری می‌توان حتی به کشاورزان روش‌های بهینه افزایش عملکرد مزارع را اعلام کرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سنجش از دور ماهواره‌ای ، تصاویر ماهواره ای ، مخاطرات طبیعی ، کشاورزی ، مدیریت بحران ، ماهواره خیام

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سنجش از دور ماهواره ای تصاویر ماهواره ای مخاطرات طبیعی کشاورزی مدیریت بحران ماهواره خیام تصاویر ماهواره ای مدیریت خطرپذیری سنجش از دور مخاطرات طبیعی مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۸۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیل به مزارع زعفران آبیز 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مزارع آبیز شهرستان زیرکوه  بر اثر سیل دچار خسارت شد.

اکنون مزارع زعفران زیر  گل و لای مدفون شدند. 




دیگر خبرها

  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • خسارت سیل به مزارع زعفران آبیز 
  • برآورد اولیه خسارات ناشی از بارندگی‌های اخیر در خراسان جنوبی
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز