Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک ویدئوی چند ثانیه‌ای منتشر شده که نشان می‌دهد تنها در فاصله چند ده متری در حاشیه بازاروکیل شیراز فوج فوج رمال و فالگیر نشسته و به نظر می‌رسد کار و بارشان هم سکه است. ویدئویی که می‌توانید با اسکن کیوآرکد زیر آن را ببینید، اما کمتر کسی است که نداند این موضوع محدود به این شهر و حتی به همین فضا نمی‌شود که مدت‌هاست بازار جادو و جنبل در جامعه ایرانی داغ داغ است و از کف خیابان‌ها همچون همین ویدئوی منتشر شده تا فضای مجازی با دنبال‌کننده‌های چندصدهزارنفری گسترش دارد، ولی چرا این‌قدر اقبال به موضوعی می‌شود که با یک عقلانیت ساده هم فاصله دارد؟ این رواج خرافه، رمالی و فالگیری چه معنایی می‌تواند داشته باشد و مهم‌تر این‌که پیامد‌های آن چه خواهد بود؟

بیشتربخوانید

چطور خرافه را از زندگی مان دور کنیم؟

هیچ جامعه آماری گسترده‌ای برای آگاهی از این‌که زنان بیشتر علاقه‌مند به طالع‌بینی‌اند یا مردان وجود ندارد، اما نگاهی به دنبال‌کننده‌های مجازی یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۹۰هزار دنبال کننده نشان می‌دهد زنان نزدیک به ۸۰ درصد مخاطبان طالع‌بینی این صفحه را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین درصد تا حدود بسیاری در رابطه با صفحه دیگری در اینستاگرام با ۳۵هزار دنبال کننده هم صدق می‌کند. برای فهم این فاصله معنادار میان زنان و مردان در این حوزه نمی‌توان دلایل بیولوژیکی یا جنسیتی را مطرح کرد و شاید بهتر باشد سراغ دلایل اقبال به کل مبحث طالع‌بینی در جامعه رفت. طالع‌بینی سابقه‌ای طولانی و تاریخی دارد و از دربار پادشاهان گذشته آغاز شده و تا روزگار کنونی هم ادامه یافته است. در دهه‌های پیش این اقبال محدود به سالمندان بود، آن‌قدر که هنوز هم اگر بخواهیم گروه سنی مخاطبان طالع‌بینی را به تصویر بکشیم ذهن‌مان به‌سرعت بر اساس همان کلیشه ثابت ذهنی، زنی سالمند را پیش چشم می‌آورد، اما همان کلیشه ذهنی حالا شکسته است، چراکه باید گفت در یک دگرگونی آشکار حالا مخاطبان اصلی طالع‌بینی و فالگیران را مردان و زنان جوان‌تر تشکیل می‌دهند.

اگر پیش از این‌ها سالمندان به‌عنوان یک تفریح در یک گردهمایی معمولی پای فال قهوه می‌نشستند حالا فقط ۶۱۵ اپلیکیشن فال و طالع‌بینی در فروشگاه‌های اندرویدی وجود دارد. طبقات علاقه‌مند به خرافه هم طی این سال‌ها تغییراتی داشته‌اند به این معنا که اگر در گذشته رواج بیشتر خرافات در سطح پایین‌تر تحصیلات و در طبقه‌های کم برخوردار یک جامعه دلیلی بود تا طالع‌بینی میان آن‌ها بیشتر مورد استقبال واقع شود حالا بسیاری از مخاطبان فالگیران را افراد متعلق به طبقات‌متوسط و مرفه جامعه تشکیل می‌دهند. این ترقی معکوس البته که مرهون بازار داغ این روز‌های فالگیران هم هست، چراکه گردش مالی بالای این افراد نشان می‌دهد هرکسی هم از عهده مالی بازار این افراد برنمی‌آید.

برای ارتباط با بسیاری از فالگیران باید از یک شبکه در هم پیچیده عجیب عبور کرد. همین درهم پیچیدگی یکی از ترفند‌های آن‌ها برای موجه جلوه دادن کارشان است، یعنی هر قدر سخت‌تر به فرد طالع‌بین وصل شوید به این مفهوم خواهد بود که درصد خطای وی کمتر است. جالب این‌که یکی از معمول‌ترین این مراحل، پر کردن یک فرم ارسالی برای مخاطبان است، فرمی که جزئی‌ترین موارد زندگی شخصی هم از آن‌ها سؤال می‌شود تا به نوعی همان اطلاعات را به فرد متقاضی در بسته‌بندی‌ای به نام طالع‌بینی تحویل داده شود! قیمت‌ها هم متفاوت است، از ۱۵۰هزار تومان برای ۲۰دقیقه بگیرید تا چهار میلیون تومان برای ۷۰دقیقه مشاوره و بالاخره این‌که شیوه نوبت‌دهی این افراد هم گاهی به قدری وقت‌گیر است که نشان می‌دهد مراجعان بسیاری در صف انتظار قرار دارند. انگیزه‌یابی اقبال بیشتر به مباحث طالع‌بینی در یک جامعه کار آسانی نیست، برخی از جامعه‌شناسان نسبت سرراستی میان اوضاع نابسامان اجتماعی و رواج این مباحث متصورند.

به این مفهوم که هرقدر اوضاع اجتماعی در یک جامعه متزلزل باشد به همان نسبت مباحث خرافی در آن جامعه مخاطبان بیشتری دارد. روان‌شناسانی هم هستند که باور دارند پایین‌آمدن ضریب اعتمادبه‌نفس افراد در یک جامعه، بیشتر شدن تعداد افرادی که در حل مشکلات‌شان درمی‌مانند و البته افزایش اضطراب‌های اجتماعی باعث رواج فالگیری می‌شود.

منبع: روزنامه جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فالگیری در شبکه های مجازی دنبال کننده نشان می دهد طالع بینی یک جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۸۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!

دریافت 7 MB

علی سعیدی خواننده و معلم آواز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره تازه ترین فعالیت هایی که همراه با برادر دوقلوی خود محمد سعیدی در عرصه موسیقی انجام داده است، بیان کرد: به تازگی و پس از انتشار قطعه «بوگو چیطو شد» که با لهجه اصفهانی پیش روی مخاطبان قرار گرفت، تک آهنگ جدیدی به نام «بلندبالا» براساس ترانه فولک شیرازی برای موسیقی الکترونیک و کمانچه تنظیم و منتشر کردیم. در این تک آهنگ که با مجوز دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تهیه کنندگی مسعود عابدی و شعری از باباطاهر پیش روی مخاطبان قرار گرفته است، امیرمهدی مقدم تنظیم کننده، شهاب روحانی نوازنده کمانچه و امیرحسین محسنی گرافیست دیگر عوامل اجرایی را تشکیل می دهند.

وی افزود: قطعات فولکلوریک معمولا یک خط ملودی بیشتر ندارند مثل همین قطعه «بلندبالا» که خط ملودی اش یکی است ولی ما آمدیم آن را در اوج اجرا کردیم و ضمن حفظ ساختار ملودی به قطعه پرو بال دادیم. در انتخاب اشعار هم براساس ترجیع بند، دو بیتی‌ها را انتخاب کردیم که «وحدت موضوع» ترجیع بند هم حفظ شود. در این چارچوب تلاش کردیم تا با در کنار هم قراردادن موسیقی الکترونیک در کنار ساز ایرانی، شرایطی را فراهم کنیم که مخاطب جوان و نوجوان موسیقی در این سال‌ها با اتکا به یک قطعه به روز رسانی شده، ترغیب به شنیدن این قطعه موسیقایی مرتبط با موسیقی فولک ایرانی شود.

سعیدی در پایان بیان کرد: آن چه در این قطعه ارایه شده، ادامه همان قطعه قبلی است که براساس لهجه اصفهانی در حوزه فرهنگ عامیانه منتشر شده بود و ما این بار با محوریت شیراز آن را به مخاطب تقدیم کردیم. قطعه ای که به طور کامل محلی نیست اما دربرگیرنده رگه هایی از موسیقی پاپ است که مخاطبان امروزی جامعه را هم هدف گذاری کرده است.

برای شنیدن قطعه «بلند بالا» اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 6096895 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • تهیه‌کننده نون‌خ: سعید آقاخانی دستمزد نجومی نگرفته/ آمار مخاطبان تلویزیون بیش از آن چیزی است که گفته می‌شود
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • ثبت ۳ هزار و ۵۰۰ قهرمان پیشنهادی از سوی مخاطبان در کردستان
  • نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • داورزنی: وطن پرستی ویژگی اصلی استاد اسکویی بود
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!