Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@23:27:46 GMT

گنجینه زنده بشری به خاک سپرده شد

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۹۰۶۲

گنجینه زنده بشری به خاک سپرده شد

پیکر «مهین افشان‌پور» با حضور دوستدارنش به سمت آرامگاه ابدی بدرقه شد.

به گزارش ایمنا، مراسم خاکسپاری پیکر مهین افشان‌پور (نگارگر پیشکسوت و گنجینه زنده بشری یونسکو) روز گذشته- چهارشنبه دوم شهریورماه - با حضور علیرضا اسماعیلی (دبیر فرهنگستان هنر)، سیدعباس عظیمی (مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت و به نمایندگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، سید عبدالمجید شریف‌زاده (مدرس دانشگاه و رئیس سابق پژوهشکده هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری)، جمعی از هنرمندان پیشکسوت و خانواده این استاد فقید در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد و پیکر او در مزار زنده‌یاد استاد مهرزمان فخارمنفرد (نگارگر برجسته و فقید کشور) در خاک آرمید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدعباس عظیمی (مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت)، در این مراسم، ضمن عرض تسلیت به اهالی هنر گفت: «آرزو داشتیم در این روزها حال استاد مهین افشانپور خوب شود و بتوانیم در مؤسسه میزبان او که یک چهره شاخص بین‌المللی همانطور که یونسکو او را گنجینه زنده بشری دانسته بود باشیم. اما امروز اینجا با نهایت تأسف ایستاده‌ام که به نمایندگی، درگذشت این بانوی هنرمند و چهره شاخص داخلی و خارجی را که با آثارش هنر ایرانی اسلامی را به رخ جهانیان کشید به شما تسلیت عرض نمایم.»

در ادامه عظیمی با اشاره به اینکه پیکر استاد افشانپور در جوار مزار استاد فخارمنفرد به خاک سپرده می‌شود اضافه کرد: «استاد فخارمنفرد چند سال قبل مثل یک دختر پیگیر احوال استاد افشانپور بود و با همتی که داشت باعث شد تا در مؤسسه بتوانیم مجموعه آثار استاد را با نام «بانوی خیال» به چاپ برسانیم اما ناباورانه چندی بعد از چاپ کتاب استاد فخارمنفرد را از دست دادیم. و هرگز در باورمان نبود که پایانی اینچنین برای این دو هنرمند برجسته و عزیز رقم بخورد و استاد فخارمنفرد میزبان آسمانی شدن استاد افشانپور باشد.»

در ادامه این مراسم علیرضا اسماعیلی - دبیر فرهنگستان هنر - با عرض تسلیت خدمت خانواده افشانپور گفت: «ضایعه درگذشت استاد افشانپور خسران بزرگی برای جامعه هنری کشور است اما میراث ارزشمندی که از او باقی‌مانده است، از جمله تربیت شاگرد و همچنین آثاری که به جای گذاشته‌اند اندکی از این خسران کم می‌کند.و امیدوارم شاگردان او بتوانند به خوبی مسیر این بانوی گرامی را ادامه دهند.»

در ادامه، سیدعبدالمجید شریف‌زاده (رئیس سابق پژوهشکده هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) و دادماد افشانپور با عرض تسلیت به اهالی هنر گفت: «آثار این نگارگر برجسته در بسیاری از موزه‌های داخلی و خارجی نگهداری می‌شود و این مهم‌ترین اتفاق برای یک هنرمند است. همچنین او همیشه به شاگردانش توصیه می‌کرد که با جدیت مسیر را ادامه دهند و هرگز نا امید نشوند تا این هنر سنتی و ارزشمند کشورمان زنده نگاه داشته شود.»

شریف‌زاده با اشاره به حمایت‌های مؤسسه هنرمندان پیشکسوت از سرآمدان فرهنگی کشور گفت: «موسسه هنرمندان پیشکسوت یک ظرفیت خوب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که اگر توسط مسئولین مورد توجه قرار گیرد می‌تواند کارهای بزرگی برای هنرمندان پیشکسوت که سرمایه‌های کشورهستند انجام دهد.»

در انتهای این مراسم پسر زنده‌یاد مهین افشانپور به نمایندگی از خانواده از همه کسانی که در دوران بیماری استاد همواره همراه او بودند و همه کسانی که با حضورشان در مراسم بدرقه این بانوی هنرمند آمده بودند قدردانی و تشکر کرد.

مهین افشان‌پور از هنرمندان نام‌آشنا و پیشکسوت نگارگری که یونسکو به او لقب گنجینه زنده بشری داده بود، صبح دوشنبه - سی و یکم مرداد ماه در سن ۸۱ سالگی پس از چندسال مبارزه با بیماری درگذشت.

منبع: ایسنا

کد خبر 599566

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گنجینه زنده بشری مهین افشانپور شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق هنرمندان پیشکسوت گنجینه زنده بشری استاد فخارمنفرد استاد افشانپور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۹۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید

مراسم تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم با سخنرانی رئیس بنیاد ملی نخبگان، شامگاه امروز در تهران برگزار می شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مراسم تقدیر از 100 استاد شاگردپرور همزمان با روز بزرگداشت مقام معلم با سخنرانی دهقانی فیروزآبادی؛ رئیس بنیاد ملی نخبگان، شامگاه امروز در تهران برگزار می شود.

هدف از برگزاری مراسم تقدیر از 100 استاد شاگردپرور، تقدیر از استادانی است که در راستای فرهنگ شاگردپروری اهتمام داشته و به نوعی در کنار مسئله آموزش به امر تربیت و پرورش هم توجه ویژه داشته‌اند.

بنیاد ملی نخبگان از تشکیل "هسته‌های استادمحور علمی و فرهنگی" پشتیبانی می‌کند + شیوه‌نامه

 این استادان در قالب یک طرح غیرفراخوانی که از شش ماه قبل آغاز شده از طریق دانشجویان دانشکده‌های برتر کشور انتخاب شده‌اند. در این راستا، از 20 هزار دانشجو از 50 دانشکده کشور اعم از دانشکده‌های فنی مهندسی، پزشکی، علوم پایه و علوم انسانی نظرسنجی شده  و نهایتاً اساتیدی که بیشترین آرا را در میان دانشجویان کسب کرده‌اند، برای تقدیر در این مراسم دعوت شده‌اند.

 این مراسم از ساعت 19 تا 21 به همت بنیاد ملی نخبگان در هتل بین‌المللی اسپیناس برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۴۳ استاد سرآمد آموزشی استان کرمان
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • مراسم سالگرد استاد شهید مطهری در مسجد نارمک برگزار می شود
  • برگزاری مراسم سالگرد شهادت استاد مطهری در مسجد جامع نارمک
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • زنده گیری روزانه ۵۰ سگ بی‌صاحب در تهران
  • اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون