Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- مواضع فعلی ریاض تایید می‌کند که عربستان سعودی در صحنه جهانی بیش‌تر از ایالات متحده با روسیه همسو است.

به گزارش فرارو به نقل از نشنال اینترست، به گفته «دان ابرهارت» مدیر عامل شرکت Canary یک شرکت خدمات حفاری مستقر در دنور قطعا تصادفی نیست که تهدید کاهش تولید نفت از سوی عربستان سعودی در حالی رخ می‌دهد که «جو بایدن» رئیس جمهور امریکا به سمت احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ میلادی با ایران و کاهش تحریم‌ها در ازای محدود کردن برنامه هسته‌ای آن کشور پیش می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود، توافق اولیه پس از خروج یکجانبه رئیس جمهور وقت دونالد ترامپ از آن در سال ۲۰۱۸ میلادی و اعمال مجدد تحریم‌ها به سرعت از بین رفت.

«ابرهارت» در نشریه «فوربس» نوشت: «چنین توافقی با آزادسازی حدود یک میلیون بشکه در روز از صادرات نفت ایران که تحریم‌های غربی آن را خنثی کرده به تهران و تا حدی بازارهای جهانی نفت کمک می‌کند. این تحول، همراه با نگرانی در مورد رکود اقتصادی، افزایش تورم و تقاضای ضعیف‌تر به کاهش قیمت نفت به زیر ۱۰۰ دلار در هر بشکه کمک کرده است».

بر کسی پوشیده نیست که بایدن می‌خواهد قیمت نفت محرک اصلی تورم در آستانه انتخابات میان دوره‌ای در نوامبر کاهش یابد. بایدن در اواسط ژوئیه در جریان سفر به ریاض از عربستان سعودی خواسته بود تا با افزایش عرضه نفت به امریکا کمک کند. با این وجود، رهبران سعودی در برابر درخواست‌های بایدن مقاومت کرده اند. همین امر باعث شده ایران تنها راه افزایش میزان نفت در بازار باشد. بایدن این مسیر را طی می‌کند، اما اکنون شاهد پیامدهای آن است. ابرهارت هم چنین مدعی شد که مواضع فعلی ریاض تایید می‌کند که عربستان سعودی در صحنه جهانی بیش از ایالات متحده با روسیه همسو است.

روسیه به قیمت نفت بالاتر نیاز دارد، زیرا تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا به توانایی آن کشور برای تولید و صادرات نفت آسیب رسانده است. مسکو باید بشکه‌های نفت خود را با تخفیف شدید ۳۰ دلار در هر بشکه بفروشد تا خریدارانی مشتاق در آسیا پیدا کند، زیرا اروپا به انرژی روسیه پشت می‌کند و تحریم‌های غرب علیه اقتصاد روسیه تشدید می‌شود.

این بدان معناست که کاهش اخیر قیمت نفت به ویژه برای مسکو شدید بوده است، زیرا حاشیه سود نفت آن به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. وضعیت می‌تواند وخیم‌تر شود، زیرا غرب در مورد سیستم سقف قیمتی نفت روسیه بحث می‌کند تا مسکو را به دلیل حمله به اوکراین مجازات کند. با این وجود، سعودی‌ها کماکان روسیه را به عنوان یکی از اعضای مهم گروه اوپک پلاس و متحدی ضروری در خاورمیانه مهم‌تر از آمریکا در دوران بایدن می‌دانند.

نکته کلیدی این است که حتی اگر ایالات متحده و ایران خواستار توافق هسته‌ای باشد اگر اوپک پلاس تولید خود را کاهش دهد تا قیمت‌ها به زیر ۱۰۰ دلار نرسد تا چه اندازه تاثیر مثبت خواهد داشت؟ هرگونه امید به نفت زیر ۹۰ دلار برای یک دوره طولانی در شرایط فعلی بازار غیرواقع بینانه به نظر می‌رسد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: عربستان سعودی نفت عربستان سعودی ایالات متحده تحریم ها قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۹۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه

قیمت سکه در معاملات نقدی روز پنجشنبه هفته قبل نزولی شد. در شرایط کنونی فنی‌های بازار معتقدند که قیمت‌ها در مرز حساسی قرار دارند و دو روز ابتدای هفته جاری برای معامله گران مهم است.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار سکه در آخرین روز معاملاتی هفته قبل با افت دما روبرو شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که پس از آنکه قیمت دلار به مسیر کاهشی خود ادامه داد سکه بازان بار دیگر دنده‌معکوس زدند و فلز گران‌بهای داخلی با افت ۱۵۰ هزار تومانی بر روی ۴۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان قرار گرفت.

در شرایط کنونی فنی‌های بازار معتقدند که قیمت‌ها در مرز حساسی قرار دارند و دو روز ابتدای هفته جاری برای معامله‌گران مهم است.

گفتنی است بازار طلا روز جمعه شاهد فراز و فرود قیمت اونس طلا بود. فلز زردرنگ جهانی روز گذشته تا سطح ۲۳۵۲ دلار بالا رفت؛ اما دوباره نزولی شد و تا محدوده ۲۳۲۶ دلار پایین آمد. البته بامداد امروز قیمت طلا در حول‌وحوش ۲۳۳۸ دلار بسته شد.

از سوی دیگر برخی از معامله‌گران مدعی بودند که اسکناس آمریکایی در معاملات پشت خطی روز جمعه تا حدودی کاهشی شد. فعالان بازار می‌گفتند درصورتی‌که دلار در اولین روز هفته نوسان نزولی را ثبت کند شرایط برای صعود سکه دشوار خواهد شد.

به عقیده تکنیکالیست‌ها درصورتی‌که سکه بالای مرز ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ماندگار شود احتمال رسیدن آن به نیمه کانال یاد شده وجود دارد. از سوی دیگر مرز ۴۲ میلیون‌تومانی و محدوده ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای جناح کاهشی بازار مهم است. هفته گذشته سکه تا این مرز مهم پایین آمد، اما نتوانست تثبیت دهد و دوباره به سمت بالا برگشت. تحلیلگران می‌گویند درصورتی‌که سکه مرز ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را از دست دهد قدرت کاهشی‌ها تا حدودی بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • ریزش شدید دلار در راه است | پیش‌بینی تکنیکالیست‌ها از قیمت دلار در روزهای آینده
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • ریال عربستان در بازار آزاد ۱۶۵۶۰ تومان