Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اجرای طرح توسعه‌ای میدان یاران، تولید از دو بخش شمالی و جنوبی این میدان مشترک نفتی، از ۲۱ هزار بشکه در روز به ۳۶ هزار بشکه می‌رسد که نشان‌دهنده رشد ۷۱ درصدی برداشت نفت از این میدان یاران است.

به گزارش روز پنجشنبه ایران اکونومیست، سه پروژه راهبردی شرکت ملی نفت ایران هم‌زمان با هفته دولت فردا با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل این شرکت در استان خوزستان آغاز به کار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعه (چهارم شهریورماه) عملیات اجرایی توسعه فاز دوم میدان مشترک نفتی یاران (شمالی و جنوبی)، طرح توسعه میدان مشترک بلال و طرح توسعه و نگهداشت میدان نرگسی به صورت رسمی آغاز می‌شود.

همچنین در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، طرح احداث ۵۰۰ واحد مسکونی در مسجدسلیمان که تکمیل شده نیز به صورت رسمی به بهره‌برداری می‌رسد.

میدان یاران یکی از میادین مشترک ایران با عراق در غرب کارون است. این میدان نفتی در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب شهر اهواز قرار دارد و از شرق با میدان نفتی بزرگ آزادگان و از غرب با میدان نفتی بزرگ مجنون در عراق همجوار است. با توجه به آنکه میدان یاران در تالاب هورالعظیم با شرایط خاص اقلیمی و زیست محیطی خاص، وجود مهمات و تجهیزات باقیمانده از هشت سال دفاع مقدس و خصوصیات مخزنی قرار دارد توسعه آن را با پیچیدگی همراه نموده است.

از همین رو و با توجه به شرایط سطح الارضی توسعه فاز یک میدان یاران در دو بخش شمالی و جنوبی به صورت مجزا انجام شد.

تا کنون در مجموع بخش شمالی و جنوبی بیش از یک میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گرفته  و تولید تجمعی از آن به حدود ۵۰ میلیون بشکه می‌رسد.

توسعه در بخش شمالی با ظرفیت ۳۰ هزار بشکه در روز در فاز اول طی قرارداد بیع متقابل با شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا و در بخش جنوبی با به‌کارگیری منابع داخلی به ظرفیت تولید ۱۵ هزار بشکه در روز صورت گرفت.

با توجه به شرایط مخزنی، افت فشار چاه‌ها و امکانات فرآورشی سطح الارضی در بخش‌های جنوبی و شمالی میدان، نرخ تولید روند کاهشی داشته که توسعه و نگهداشت تولید از میدان مشترک را ضروری کرده است.

به منظور توسعه تکمیلی و در راستای برنامه‌های و سیاست‌های کلان کشور، برنامه‌های پنج‌ساله توسعه و اقتصاد مقاومتی مبنی بر توسعه و تولید حداکثری از میادین مشترک، طرح توسعه و بهره‌برداری میدان مشترک یاران جهت نگهداشت و افزایش ظرفیت تولید نفت خام از حدود ۳۰ هزار بشکه در روز فعلی به ۳۶ هزار بشکه در روز در قالب قراردادهای جدید بالادستی صنعت نفت با شرکت صاحب صلاحیت نفتی توسعه نفت و گاز پرشیا منعقد شد.

با سرمایه‌گذاری حدود ۲۳۰ میلیون دلار و اجرای این طرح حفر ۶ حلقه چاه، تعمیر ۵ حلقه چاه موجود، مجهز کردن ۲۷ حلقه چاه تولیدی به پمپ‌های درون چاهی و احداث و به‌روزرسانی تاسیسات سطح الارض، انجام مطالعات آزمایشگاهی و اجرای طرح ازدیاد برداشت در دستور کار قرار دارد که با اجرای آن پیش‌بینی می‌شود حدود هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شود.

از این رو به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت شرکت‌های ایرانی اکتشاف و تولید، توسعه زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی استان خوزستان و خدمت به مردم محروم منطقه، تنفیذ قرارداد و شروع عملیات اجرایی طرح توسعه و بهره‌برداری میدان یاران در هفته دولت در دستور کر شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.

با تکمیل مراحل توسعه‌ای در فاز اول از میادین نفتی یاران شمالی و جنوبی اکنون میانگین تولید نفت، روزانه از میدان یاران شمالی ۱۵ هزار بشکه و میانگین تولید نفت از میدان یاران جنوبی ۶ هزار بشکه است و در حال حاضر پس از نهایی‌سازی و تایید مدل اقتصادی توسعه یکپارچه میادین نفتی یاران شمالی و یاران جنوبی، مقرر گردید قراردادی در قالب IPC جهت افزایش تولید به میزان ۳۶ هزار بشکه در روز با شرکت نفت و گاز پرشیا منعقد گردد.

اکنون تنفیذ این قرارداد در مرحله نهایی است و ارزش این قرارداد ۲۲۶ میلیون دلار برآورد می‌شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: وزارت نفت ، سهمیه بندی بنزین ، نفت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت نفت سهمیه بندی بنزین نفت هزار بشکه در روز شمالی و جنوبی میدان مشترک میدان یاران میدان نفتی طرح توسعه بخش شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری

به گزارش «تابناک» به نقل از سایپانیوز، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا به همراه تنی چند از اعضای هیات مدیره،‌ معاونان و مدیران عامل شرکت های گروه سایپا ضمن حضور در شرکت فولاد مبارکه و بازدید از خطوط تولید، در نشستی با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره این شرکت در راستای انجام تعاملات بیشتر به گفتگو پرداخت.

جواد توسلی مهر در این نشست مشترک گفت: صنعت فولاد صنعت مادر و یکی از زیرساخت‌های مهم تولید کشور است و از سوی دیگر نیز صنعت خودرو نیز پیشران است.

او با بیان اینکه بحث تولید می‌تواند حال مردم را خوب کند و با پرداختن به تولید و تأمین معیشت مردم سایر مشکلات نیز حل خواهد شد و راهکار آن اعتماد به توانمندی های داخلی و ظرفیت خوبی است که در کشور وجود دارد، افزود: شرکت‌های خودروسازی با حدود ۵۵ میلیون نفر سهامدار در بازار سرمایه رو به رو هستند، علاوه بر این ۶۰۰ هزار خانواده در زنجیره تأمین خودروسازی ارتزاق می‌کنند و گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو حدود ۱۰۰ هزار خانواده را شامل می‌شوند که قسمت بزرگی از اجتماع هستند و اگر روند این دو خودروساز در تولید مناسب باشد حال طیف بزرگی از مردم خوب خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه در کشور و در دهه ۹۰ ایران خودرو دیزل زیانی ۱۳ برابر سرمایه داشت، افزود: در این شرایط سهامداران برای انحلال شرکت شکایت کرده بودند، سهامداران عمده از جمله ایران خودرو حال خوبی نداشت اما وقتی روند معکوس شد و افزایش و جهش تولید را در دستور کار قرار دادیم، در سال ۹۹ به چهار برابر میزان تولید رسیدیم و سال 1400 به سود خالص سنگین و سال ۱۴۰۱ به ۷ هزار میلیارد سود خالص رسیدیم و به نسبت همین مبلغ، پول به دولت دادیم و می‌توان گفت ۲ همت برای تولید سرمایه‌گذاری شد که حجم زیادی از اشتغال زایی را به همراه داشت.

او با بیان اینکه امسال در سایپا برنامه‌ای در دستور کار داریم که  ۱۰۰ درصد قابل انجام است، گفت: تولید حدود ۶۷۱ هزار دستگاه خودرو را در دستور کار داریم و این آمار در سال گذشته 480 هزار خودرو بوده است که می‌توان گفت در سال جاری ما ۴۰ درصد افزایش تولید را خواهیم داشت.

توسلی با بیان اینکه اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است، ابراز کرد: ما مواد اولیه را از بورس تهیه می‌کنیم و اگر این قیمت توسط دولت مدیریت و نگهداری شود دیگر هر روز نیاز به قیمت‌گذاری خودرو نداریم و بخش عمده مشکلات در این حوزه برطرف خواهد شد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه برای انجام روند اصلاحی، رفتارهای خوبی را شاهد بوده‌ایم، ابراز کرد: امیدواریم تا چند روز آینده نتایج خوبی را از دولت در اصلاح قیمت مواد اولیه دریافت کنیم که بر این اساس تعاملاتمان با زنجیره تأمین از جمله فولادمبارکه بهتر و باعث مناسب تر شدن وضعیت تولید خواهد شد.

او تصریح کرد: استفاده از فناوری‌های نوین،‌ صنایع دانش بنیان، صنایع های‌تک، ایجاد تنوع محصول و افزایش کیفیت مستلزم جهش تولید و اصلاح ساختارهای مالی است که با انجام این امور یقینا سال متفاوتی در صنعت خودرو کشور خواهیم داشت و رکورد دهه 90 شکسته خواهد شد.

توسلی مهر افزود: تعاملات ما با فولادمبارکه در راستای افزایش 40 درصدی تولید خودرو است که افزایش ۴۰ درصدی اعلام نیاز به ورق خودرو در این راستا است.

دیگر خبرها

  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی درشهرستان گرمه
  • افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان