Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیستان و بلوچستان در حالی قطب اول پرورش شتر ایران است که اجرای طرح بزرگ‌ترین مجتمع پرورش شتر کشور در دل کویر، رونق اشتغال پایدار را به دنبال دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، در حالی بزرگترین نیاز گوشت شتر کشور از سیستان وبلوچستان وارد بازار مصرف می شود که بیابان های این خطه سرشار از طلای سفید بوده و نیمی از جمعیت شتر کشور در آن پرورش یافته و رتبه اول کشور را در پرورش این حیوان ارزشمند به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به خشکسالی های چند دهه اخیر و کمبود آب فرصت سرمایه گذاری در چندسال اخیر به پرورش شتر، تولید شیر، گوشت، پشم و فروش بچه شتر اختصاص یافته زیرا شتر حیوانی است که علیرغم نیاز کم به آب، علوفه و محل نگهداری مقاومت بسیاری در برابر بیماری های عفونی داشته و فرصت اقتصادی مناسب به ویژه برای روستائیانی به شمار می رود که از این طریق امرار معاش می کنند.

این حیوان سودآور از ظرفیت های بالقوه اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی در سیستان و بلوچستان بوده و معضل خشکسالی را به فرصت تبدیل کرده؛ به گونه ای که صنعت شترداری می‌تواند عواید زیادی را نصیب بهره‌برداران خود کند چراکه پوست، گوشت، شیر، کرک و کوهان شتر می‌تواند پرورش شتر را به صنعتی سودآور تبدیل کند.

سید محمدرضا سیدحسینی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به طرح ایجاد بزرگترین مزرعه شتر داشتی کشور در زاهدان، بیان کرد: با هدف ایجاد اشتغال پایدار روستایی، تقویت شترداران بومی و ایجاد زنجیره تولید محصولات شیر و گوشت شتر، بزرگترین مزرعه اکولوژیک پرورش شتر داشتی کشور با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مجتمع دامپروری لواریاب زاهدان در حال راه اندازی است.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان نیمی  از شتر کشور را داراست، گفت: این مزرعه اکولوژیک پرورش شتر داشتی با ٣٠٠٠ نفر شتر داشتی و اعتبار اولیه ٣٠٠ میلیارد ریال، با افق توسعه پرورش شتر دراستان و تولید سالیانه ٢ هزارتن گوشت و یک هزارتن شیر شتر راه اندازی خواهد شد.

این مقام مسئول ادامه داد: ایجاد فرصت های شغلی جدید برای ١٠٠ نفر به طور مستقیم و ۵٠٠ نفر به طور غیرمستقیم از دستاوردهای این طرح در استان است.

به گفته وی؛  مزرعه مکمل این طرح در شهرستان دلگان با هدف تولید گوشت و تامین بخشی از گوشت قرمز کشور در مرحله واگذاری زمین می باشد.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان پرورش شتر شتر داشتی شتر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۴۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره‌های گردشگری با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان گفت: تمامی رویدادها و جشنواره‌های گردشگری باید با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود.

علیرضا شه بخش در پنجمین جشنواره فرهنگی گردشگری سی ترمی که در جزینک برگزار شد، اظهار کرد: ایجاد شور و نشاط اجتماعی یک اولویت و ضرورت است و ما از برگزاری این جشنواره‌ها حمایت خواهیم کرد.

وی افزود: نباید در این امور صرفا به کمیت برگزاری توجه شود و نکته مهمتر کیفیت، نوع و اهداف این جشنواره‌هاست.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان تاکید کرد: ضرورت دارد تا پس از طرح ریزی یک‌ برنامه و رویداد گردشگری و اجرا در سطح محلی، در گام نخست نسبت به ثبت آن اقدام شود و در مرحله بعد باید برای اجرای با کیفیت تر، بروزتر و غنی‌تر این رویدادها در سطوح ملی و بین‌المللی گام برداشت و نباید در یک نقطه درجا زد.

وی خاطر نشان کرد: سیستان وبلوچستان ظرفیت‌های فوق العاده زیاد اما گمنامی دارد که با برگزاری رویدادهای مختلف می‌توان آیین‌ها، سنن و آداب و رسوم مردم این استان را به دنیا معرفی کنیم و لازمه تحقق عملی این مطالبه، طرح ریزی برای برگزاری جشنواره‌هایی با کیفیت ملی و بین‌المللی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان آماده راه‌اندازی است
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • مردم سیستان و بلوچستان به احدی اجازه تفرقه‌اندازی نمی‌دهند
  • فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • جشنواره‌های گردشگری با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان