Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم تشییع پیکر امیر هوشنگ ابتهاج صبح امروز از مقابل تالار وحدت برگزار شد. یلدا ابتهاج درباره پدر گفت و محمدرضا شفیعی کدکنی به بدرقه یار قدیمی آمد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم مراسم تشییع پیکر امیر هوشنگ ابتهاج (سایه) صبح امروز از مقابل تالار وحدت آغاز شد.

در این مراسم که با استقبال مردم و علاقه‌مندان به عرصه ادبیات برگزار شد، اساتید برجسته فرهنگ و ادب حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا شفیعی کدکنی نیز یکی از چهره‌های حاضر در این مراسم بود.

یلدا ابتهاج یکی از سخنرانان این مراسم بود. او گفت: سایه بالاخره به سرزمین خود بازگشت. خوشحالم که با همکاری وزارت ارشاد، سفارت ایران و همکاری مردم، این اتفاق رخ داد و من با برادرانم کیوان و کاوه توانستیم این مسأله را فراهم کنیم که امروز به وطن برگردد و با مشایعت شما راهی زادگاهش شود. من این روز را هرگز تصور نداشتم و نمی‌دانستم چه پیش می‌آید، اما اکنون همه ما اینجا هستیم. امیدوارم که این امانت را از ما بپذیرید و در خاک حفظش کنید. درست است که جسمش در اینجا نیست اما امروز یا فردا که به خاک سپرده شود، با شعرش در این سرزمین می‌ماند.

وی اضافه کرد: پدر من انسان شریفی بود و تا آخرین لحظه که صحبت می‌کرد تمام فکرش مردم ایران بود و عشق مردم ایران را همیشه در دل داشت. او پیامش را با شعرش منتقل کرده و هیچ پیام اضافه‌ای به غیر از آن نگفته است. او با شعرش، مهرش به ایران، فرهنگ و هویت آن را حفظ کرد و امروز ما همه وارث گفته‌هایش هستیم و امیدوارم در شعرش تعمق کنیم و فقط با خواندن از آن نگذریم. گفته او به غیر از مهر، دوستی و حرمت این خاک را نگه داشتن چیزی بیشتری نیست.

 

دختر هوشنگ ابتهاج گفت: خودش همیشه می‌گفت که می‌خواهم به رشت برگردم و می‌گفت مردم آن کسی که با صداقت با انان حرف می‌زند را می‌فهمند و امروز مردم ایران با هر سلیقه‌ای این سخن او را پاسخ دادند. او امید را به ما بخشید و می‌خواهم این امید را حفظ کنم. این امانت را از ما بگیرید و امیدوارم مزار او در باغ محتشم آبرومند باشد. وقتی من به آلمان برگردم این امکان را ندارم هر روز به سر این خاک بیایم اما امیدوارم شما همیشه با شعرش او را یاد کنید.

در بخش دیگری از این مراسم، احمد جلالی طی سخنانی گفت: از اساتید محترمی که در اینجا تشریف دارند کسب اجازه می‌کنم، به ویژه دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی‌ که در مراسم حضور دارند. استاد به دلیل تألم روحی قادر نبودند سخنی بفرمایند، اما حضورش مایه امید ماست که کسی هم وزن سایه در بزرگداشت و بدرقه او حضور داشته باشد. این موضوع برکتی است.

وی اضافه کرد: استاد مسلم شعر پارسی، چه غزل فارسی و چه شعر معاصر، آقای امیر هوشنگ ابتهاج، لایق این است که این القاب را پیش از ذکر اسمش ببریم، اما از آنجا که این مرد روح پاک و لطیف و ساده‌ای داشت من از همه اجازه می‌خواهم که او را با همان نامی که خودش نامیده بود، نام ببریم و آنهم سایه است. این مرد تا زمانی که فرسودگی بدن اجازه می‌داد در آن حالت بیماری که به رفتن او انجامید، فقط با یک چیز می‌شد او را سرحال کرد و برق به چشمانش انداخت و من این حیله را می‌دانستم و می‌دانستم که اگر برایش شعر بخوانم سایه جان می‌گیرد.

براساس این گزارش، صبح امروز قبل از این مراسم، پیکر ابتهاج به خانه ارغوان رفت تا او برای آخرین بار با درخت ارغوان که آن را بسیار دوست می‌داشن خداحافظی کند.

خاکسپاری ابتهاج به فردا موکول شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شعر شعر هوشنگ ابتهاج شفیعی کدکنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۴۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آموزش و پرورش: اگر کسی به ایران چپ نگاه کند، درون خانه‌اش تنبیه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

رضامراد صحرایی در آیین سپاس معلم گفت: خدا و ملائکه از این جهت بر پیامبر اکرم درود می‌فرستند که یک انسان کامل و یک معلم بود. فردی که خوبی‌ها را آموزش می‌دهد درود خداوند هم با او همراه می‌شود. جایگاه رسول اکرم جایگاه یک معلم است.

وی با بیان اینکه معلم کسی است که نورافشانی می‌کند؛ گفت: در دیدگاه اسلام، درد بی‌درمان انسان، جهل و بی‌معلمی است. اساس همه شر‌ها جهل است. مدرسه جایی است که آینده کشور را می‌سازد اصلی‌ترین عنصر مدرسه هم معلم است؛ لذا هر کسی که دل در گرو شکوفایی کشور دارد باید به معلم و مدرسه توجه کند. رهبر معظم انقلاب هم به همین دلیل معلم را فردی معرفی می‌کنند که زیرساخت سربلندی کشور را می‌سازد.

وی با بیان اینکه امروز همه از پیشرفت‌های کشور می‌بالند، گفت: قدرت ایران به جایی رسیده است که دشمنان این کشور قدرت پاسخگویی به اقتدارش را ندارند. نوجوانان امروز نمی‌دانند که ما چه شرایطی در جنگ تحمیلی داشتیم؛ آنان نمی‌دانند که زیرزمین مدرسه‌های ما پناهگاه بود. گاهی به جای زنگ تفریح، آژیر خطر ما را از کلاس درس بیرون می‌آورد؛ نه فقط در مناطق غرب کشور که حتی در همین تهران هم موشک‌های دشمن آسمان تهران را تهدید می‌کرد در حالی که امروز اگر کسی به ایران چپ نگاه کند در درون خانه‌اش تنبیه می‌شود.

صحرایی با بیان اینکه ما به هیچ جایی نخواهیم رسید، مگر از طریق مدرسه و با معلمان؛ افزود: علم به این مسئله تضمین کننده پیروزی‌های آتی ملت ایران است. قدرت پزشکی ایران امروز در حدی است که صد‌ها هزار نفر از خارج از کشور برای معالجات پزشکی به ایران می‌آیند.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه همه باید برای حفظ حرمت معلم بکوشیم؛ گفت: دانش آموزانی که امروز برای کشور افتخارآفرینی می‌کنند از معلمانشان این افتخارآفرینی را یاد گرفتند. دانش آموزان ایرانی نه با امکانات فوق العاده و بودجه‌های کلان بلکه با اراده خود برای ایران افتخارآفرینی کردند. این همان چیزی است که از معلمان خود یاد گرفتند و آن استقامت و قدرت اراده است. سال گذشته دانش آموزان ۲۸ مدال جهانی کسب کردند. این ۲۸ دانش آموز نتیجه ایستادگی و قدرت اراده معلمان خود را به نمایش گذاشته اند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۰ هزار نفر زیر آوارهای غزه مفقود هستند
  • وزیر آموزش و پرورش: اگر کسی به ایران چپ نگاه کند، درون خانه‌اش تنبیه می‌شود
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است
  • جدال پدر و دختر بر سر خواستگار آمریکایی | رضایت نمی‌دهم مگر به شرط...
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • دختر شاعر فلسطینی مانند پدرش کشته شد
  • بلینکن هنگام ترک چین تنها توسط سفیر کشورش بدرقه شد
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان