Web Analytics Made Easy - Statcounter

تخت روانچی بر حمایت برخی کشورها از رژیم صهیونیستی و ضرورت خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته ای بر داشتن موضع قاطع کشورها در دهمین کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی در قبال رژیم صهیونیستی براساس مصوبات کنفرانس‌های قبلی تاکید کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران ایرانی در نیویورک با اشاره به حضور فعال هیات جمهوری اسلامی ایران در دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای ( ان پی تی) که از ابتدای ماه میلادی جاری (آگوست) در سازمان ملل آغاز شده است، افزود:بحث خاورمیانه عاری از سلاح های هسته‌ای یکی از موضوعات مهم برای جمهوری اسلامی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: موضوع خاورمیانه بعنوان منطقه عاری از سلاح های هسته ای از بحث های مهمی است که همه کشورهای این منطقه به آن مبتلا هستند چرا که رژیم صهیونیستی به عنوان تنها رژیم دارنده صدها کلاهک هسته ای، آماده پیوستن به معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای ( ان پی تی) نیست و تاسیسات هسته ای خود را تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار نمی دهد.

تخت روانچی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی نه تنها این اقدام را انجام نمی دهد بلکه برخی کشورها با این رژیم همکاری می‌کنند و در طول برگزاری کنفرانس ان پی تی  و نیز خارج از آن همواره مورد حمایت این کشورها قرار می گیرد.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: این مساله، یکی از موضوعات مهم برای جمهوری اسلامی ایران است و در طول برگزاری دهمین کنفرانس بازنگری ان پی تی در این زمینه برخورد سازنده داشته و اعلام کرده ایم اسنادی که در طول کنفرانس های گذشته بازنگری ان پی تی در سال های 1995، 2000 و 2010 میلادی بطور مشخص بیان کرده اند که رژیم صهیونیستی باید به این معاهده بپیوندد، بایستی در متن بیانیه نهایی این کنفرانس (دهمین کنفرانس) نیز مورد بحث قرار گرفته و بیان شود.

تخت روانچی تصریح کرد: چنانچه در متن بیانیه نهایی این کنفرانس این موضوع بیان نشود، نشان دهنده آن است که این آمادگی وجود ندارد تا دهمین کنفرانس بازنگری ان پی تی مصوبات خود را با اجماع به تصویب برساند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در مذاکرات، بسیار صریح و شفاف گفته ایم حاضر نیستیم عقب گرد کنیم. یعنی این کنفرانس موضعی درباره بحث خاورمیانه اتخاذ کند که عقب تر از کنفرانس های گذشته باشد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اظهار داشت: ما بیان کرده ایم که این موضوع، یکی از خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران است و اگر می خواهند صادقانه و سازنده برخورد کنند باید ادبیاتی که در بیانیه های کنفرانس های گذشته استفاده شده در این کنفرانس نیز استفاده شود تا به سمت خاورمیانه فاقد سلاح هسته ای حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: ما تلاش داریم به اجماع برسیم اما با هر هزینه ای این کار را انجام نخواهیم داد؛ چارچوب و اصولی داریم و اقداماتی باید انجام شود تا به اجماع برسیم . اگر خطوط قرمز ما رعایت شود قطعا ما هم استقبال می کنیم به اجماع برسیم و گرنه به اجماع نخواهیم رسید.

تخت روانچی با اشاره به اهمیت دهمین کنفرانس بازنگری ان پی تی به حضور فعال و سازنده هیات جمهوری اسلامی ایران اشاره و تاکید کرد: ما یکسری خطوط قرمز داریم که امیدواریم بتوانیم با همکاری کشورهای دیگر که برخی عمدتا پرونده خوبی در داشتن برخورد سازنده نداشته اند، به اجماع برسیم.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: برخی کشورها باعث شکست کنفرانس ها در دوره های گذشته شدند مثلا در سال 2015 چند کشور غربی باعث شکست کنفرانس ان پی تی شدند که امیدواریم این برخورد را در این کنفرانس کنار بگذارند تا بتوانیم سند خوبی داشته باشیم و به اجماع برسیم.

 تخت روانچی با بیان اینکه هیات جمهوری اسلامی ایران یکی از فعال ترین هیات های این کنفرانس است، موضوع خلع سلاح هسته ای را نیز از موضوعات دیگر مورد اهمیت برای ایران دانست و گفت: متاسفانه کشورهای دارنده سلاح هسته ای بر خلاف ماده 6 معاهده ان پی تی به تعهدات خود عمل نکرده اند و به سمت خلع سلاح هسته ای پیش نرفته اند در حالیکه متعهد شده بودند با حسن نیت به سمت خلع سلاح هسته ای حرکت کنند که نه تنها چنین اقدامی انجام ندادند بلکه بصورت کمی و کیفی سلاح های هسته ای خود را ارتقا داده  و ائتلافی تشکیل داده اند که ضد تعهدات آنها است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: همچنین موضوع دیگری که برای ما حائز اهمیت است، استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است و ما بعنوان یک عضو معاهده باید بتوانیم از مزایای این معاهده (ان پی تی) استفاده کنیم.

نماینده ایران در سازمان ملل تصریح کرد: در طول سالها، تحریم های ظالمانه علیه ایران اعمال شده و ما از اینکه بتوانیم در چارچوب معاهده ان پی تی از مزایای آن استفاده کنیم، محروم شده ایم.

تخت روانچی با بیان اینکه دهمین کنفرانس بازنگری ان پی تی از روز اول آگوست آغاز شده و روز جمعه آخرین روز برگزاری آن خواهد بود، افزود:  کشورهای دارنده سلاح هسته ای و نیز کشورهای فاقد سلاح هسته ای هر دو در این کنفرانس فعال هستند. این کنفرانس از سال 1970 هر پنج سال یکبار برگزار می شود و البته دو سال پیش به دلیل همه گیری کرونا برگزار نشد و امسال دهمین کنفرانس برگزار شد که  سه محور اصلی  این کنفرانس، خلع سلاح هسته ای، عدم اشاعه و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است.

وی با توجه به فعالیت هیات جمهوری اسلامی ایران در هر سه محور اضافه کرد: ما هم در چارچوب جنبش عدم تعهد تلاش می کنیم که کشورهای عدم تعهد مواضع واحدی داشته باشند و بتوانیم از منافع خودمان دفاع کنیم و هم بصورت مستقل و دوجانبه با کشورها در تماس هستیم .

تخت روانچی اضافه کرد:  قبل از شروع کنفرانس، ما چهار مقاله کاری ارائه کردیم و در طول کنفرانس نیز چه در جلسات رسمی و چه جلسات غیررسمی در سطوح مختلف فعالیت و سخنرانی داشتیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: هیات جمهوری اسلامی ایران ایران در سازمان ملل خلع سلاح هسته ای سلاح های هسته ای رژیم صهیونیستی اجماع برسیم تخت روانچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۴۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت چین ازحق مشروع ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حاشیه بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری های شانگهای در آستانه قزاقستان با وزیر دفاع چین دیدار و گفتگو کرد.

امیر سرتیپ آشتیانی در این دیدار  ضمن تشکر  از مواضع  و دیدگاه های دولت چین در قبال تحولات منطقه به ویژه محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران گفت: تنش های اخیر در منطقه و شرایط اسفناک غزه نتیجه اقدامات بی ثبات ساز امریکا در منطقه و حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی  است.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران  با اشاره به سفر آیت الله رئیسی به کشور چین و امضای برنامه جامع مشارکت همکاری های دو طرف افزود:   برای حل مسائل امنیتی منطقه ای و بین المللی ، همکاری و همگرایی  بیشتر طرفین ضرورت دارد.

وزیر دفاع چین در این دیدار با اشاره به تحولات  منطقه غرب اسیا،  حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را محکوم کرد و افزود: این عمل ناقض حقوق بین الملل است و ما از حق مشروع ایران در پاسخ به این اقدام حمایت میکنیم.

وزیر دفاع چین ضمن دعوت از وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در کنفرانس  امنیتی پکن بر تداوم همکاری ها تاکید کرد. 

وزیر دفاع چین  در این دیدار خواستار آتش بس در نوار غزه و ارسال کمک های بشر دوستانه  به آن منطقه شد.

وزیر دفاع چین همچنین  بر گسترش روابط دفاعی و نظامی با جمهوری اسلامی ایران تاکید نمود.

دیگر خبرها

  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • لزوم بازنگری مدیران استان قزوین در رفتار و عملکرد خود
  • بدون حمایت ایران اکنون نامی از فلسطین نبود
  • تاکید وزرای دفاع ایران و بلاروس بر اجرای
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • تغییر در پیشنهاد آتش‌ بس رژیم صهیونیستی پس از موضع قاطع مقاومت
  • تغییر در پیشنهاد آتش‌بس رژیم صهیونیستی پس از موضع قاطع مقاومت
  • حمایت چین ازحق مشروع ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی 
  • حمایت چین از حق مشروع ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی 
  • خون شهدای مدافع حرم موجب نابودی رژیم صهیونیستی می‌شود