Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: همکاری‌های اقتصادی مشترک بین ایران و تاجیکستان رشد چهار و نیم برابری داشته که ظرفیت افزایش آن وجود دارد.

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفتگو با ایران اکونومیست با اشاره به سیاست دولت سیزدهم برای افزایش حجم مبادلات اقتصادی با همسایگان گفت: در حوزه همکاری‌های اقتصادی شاهد رشد چهار و نیم برابری حجم مبادلات اقتصادی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته با توجه به ماهیت مکمل اقتصاد دو کشور ظرفیت مبادلات بیش از این است.

رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان با اشاره به اشتراکات دو کشور و سابقه روابط دوستانه اظهار داشت: ایران از نخستین کشورهایی بود که استقلال تاجیکستان را به رسمیت شناخت و اولین کشوری بود که سفارت خانه خود را در شهر دوشنبه افتتاح نمود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: از زمان برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور تاکنون نزدیک به ۲۰۰ سند همکاری به امضاء رسیده است که ظرفیت حقوقی خوبی برای توسعه همکاری های فیمابین می باشد.

رحیمی جهان آبادی در ادامه با اشاره به وضعیت کشور افغانستان گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران تشکیل حکومت فراگیر متشکل از تمامی نمایندگان اقوام و گروههای مورد قبول مردم این کشور است.

وی با بیان اینکه بعد از سفر گروه دوستی ایران به تاجیکستان، روابط دو کشور  جان تازه‌ای خواهد گرفت. سفر سران دو کشور جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان طی هشت ماه گذشته نقطه عطفی در تاریخ روابط فیمابین است و امیدواریم که روز به روز شاهد گسترش روابط باشیم.

رحیمی جهان آبادی دیپلماسی پارلمانی را جهت رفع موانع احتمالی برای گسترش همکاری های فیمابین مهم دانست و بر آمادگی پارلمان ایران بخصوص گروه دوستی پارلمانی ایران و تاجیکستان برای تقویت و تحکیم مناسبات دو کشور در زمینه های مختلف بویژه در عرصه های فرهنگی، علمی، اقتصادی و پارلمانی تأکید کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: جمهوری اسلامی ایران ، افغانستان ، تاجیکستان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران افغانستان تاجیکستان جمهوری اسلامی ایران ایران و تاجیکستان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۵۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمبابوه عصر امروز در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا با معاون اول رئیس جمهور کشورمان دیدار کرد.  آقای مخبر در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با همه کشور‌ها به خصوص کشورهای دوست براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارز‌های ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز هست، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری‌های دو کشور تهیه و پیگیری شود و همچنین تفاهم نامه‌ها و قرارداد‌های امضاء شده هر چه سریع‌تر به مرحله اجرا برسد. 

کنستانتینیو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و فاصله جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشور‌های غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است، اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

معاون رییس جمهور زیمباوه همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

دیگر خبرها

  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم