Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-27@16:15:26 GMT

الزام حضور بخش خصوصی در دپوی تعمیرات ایستگاه‌ها

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۴۵۹۰۵

الزام حضور بخش خصوصی در دپوی تعمیرات ایستگاه‌ها

تین نیوز

کارشناسان در این رابطه، اجرای سیاست‌های نادرست، قوانین دست و پاگیر، به همراه نبود زیرساخت‌های مناسب را دلیل این عقب‌ماندگی می‌دانند که در خلال این سال‌ها رقابت‌پذیری کشور را در جریان عبوری کالا و مبادلات جهانی به‌شدت کاهش داده است. این موضوع زمانی حائز اهمیت است که در حوزه حمل‌ونقل ریلی که بیش‌ترین سهم را باید در توسعه ترانزیتی کشور ایفا کند، شاهد کمبودهایی هستیم که به‌عنوان ابتدایی‌ترین زیرساخت‌های این حوزه به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دپوی تعمیرات و ضعف‌هایی که در این راستا وجود دارند، ترافیک واگن و لوکوموتیو را در برخی از ایستگاه دوچندان کرده‌اند.

در رابطه مشکلات حاکم بر حمل‌ونقل ریلی با رحمت ا... پوربابایی، دبیر انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی و صنایع وابسته گفت‌وگویی صورت گرفته است که در ادامه می‌خوانید؛

آیا زمینه لازم برای سرمایه‌گذاری در صنعت حمل‌ونقل ریلی ایجاد شده است؟

در پنج سال اخیر فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری وجود داشته‌اند. اما به دلیل شرایط حاکم بر اقتصاد، نه‌ تنها از سوی دولت شاهد سرمایه‌گذاری مناسب نبوده‌ایم، بلکه بخش خصوصی هم امکان استفاده از این فرصت را به دست نیاورده است. در این رابطه پروژه‌ای در کرمان به وسیله کویرواگن کلید خورد که تعمیرات واگن و لوکوموتیو را انجام می‌داد که پروژه خوبی بود. حتی زمینه برای گسترش و تسری آن به سایر استان‌ها هم وجود داشت. اما متأسفانه به دلیل این‌که راه‌آهن هیچ برنامه‌ای برای درگیر کردن بخش خصوصی نداشت، فرصت از دست رفت. تقریباً هیچ اقدامی در بخش باری و مسافری صورت نگرفته است. به همین علت می‌توان گفت؛ عملکرد خوبی در این حوزه وجود نداشته است. 10 سال است که کارخانه لوکوموتیوسازی در آپرین ساخته ‌شده است، اما 5 درصد پایانی پروژه هیچگاه به اتمام نرسید.

چه زمانی برای نخستین بار بخش خصوصی در عرصه سرمایه‌گذاری حمل‌ونقل ریلی ورود کرد؟

در سال 75 طرح جامع و خوبی به‌عنوان طرح ساماندهی دپوی تعمیر و نگهداری آغاز شد که بر اساس آن تمام سرمایه‌گذاری‌ها تجمیع می‌شدند. این طرح در نواحی ری، اراک، اصفهان و زنجان پیاده‌سازی شد که می‌توان از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه در حوزه ریلی نام برد. به‌جز این مورد، اتفاق بزرگی در حوزه حمل‌ونقل ریلی رخ نداده است. با توجه به این­که حوزه ریلی گسترش پیدا نکرده، نیاز به دپو نیز وجود نداشته است و به این سمت حرکت نکرده‌اند. مشخصاً بازسازی دپوها یک امر ضروری بوده که صورت نگرفته است.

با توجه به برنامه دولت برای توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل ریلی، آیا ممکن است در کوتاه‌مدت اتفاقات خوبی رخ دهد؟

مشخصاً زمانی که توسعه حمل‌ونقل ریلی و زیرساخت‌های آن در دستور کار قرار می‌گیرد، باید برای ایجاد دپو و تعمیرات نیز به‌طور هم‌زمان برنامه‌ریزی صورت گیرد؛ اما ایستگاه‌های جدیدی که به راه‌آهن ایران اضافه ‌شده‌اند، هیچ‌کدام دپو نداشته و این‌یک خلأ است. در زمینه باری فعلاً نیاز به دپو نیست. اما در حوزه مسافری، دپو یک ضرورت است. مشخصاً توسعه حمل‌ونقل ریلی بدون توجه به توسعه زیرساخت‌ها منجر به فاجعه می‌شود و به همین علت نباید غیراصولی عمل کرد. امروز عمده تعمیر قسمت مسافری در ایستگاه‌های مشهد و تهران صورت می‌گیرند که در این شهرها به‌خودی‌خود تراکم قطار وجود دارد.

کدام مناطق برای ایجاد دپو و تعمیر مناسب‌تر است؟

به نظر می‌رسد اطراف تهران و محل آپرین نیاز به یک محل دپو دارد؛ اما مشکل اصلی این است که محل‌های دپو باید از ایستگاه‌ها فاصله داشته باشد و در اطراف شهرها تأسیس شوند. نباید زیرساخت‌ها به‌گونه‌ای باشند که ترافیک واگن در یک محل متمرکز باشد و مشکلات بیشتری به وجود آیند.

در خصوص نمایشگاه حمل‌ونقل ریلی توضیح داده و بفرمایید؛ می‌تواند به محلی برای گره‌گشایی از مشکلات تبدیل شود؟

نمایشگاه حمل‌ونقل ریلی به مدت دو سال است که به علت کرونا برگزار نشده است و مقررشده بود در هفته نخست خردادماه برگزار شود که باز هم به تعویق افتاد. نمایشگاه بدون هماهنگی با شرکت‌ها، برگزارکننده‌ها و انجمن‌ها به آبان ماه موکول شد. شرکت‌ها مشخصاً هماهنگی‌هایی انجام داده‌اند و هزینه کرده‌اند که در هفته اول خردادماه در نمایشگاه حاضر شوند. اما بدون هماهنگی همه‌چیز را به تعویق انداخته‌اند. البته نکته اصلی این است که راه‌آهن که اساساً سهمی در برگزاری این نمایشگاه ندارد، چه توجیهی دارد تا نمایشگاه را به تعویق انداخته و به شرکت‌ها هزینه تحمیل کند؟ این در حالی است که راه‌آهن صرفاً یک غرفه دارد و این سایر شرکت‌ها هستند که هزینه می‌کنند و نمایشگاه را پیش می‌برند. راه‌آهن صرفاً یک مهمان است و مشخص نیست به چه علت نمایشگاه را به تعویق انداخته‌اند و مشخصاً با چنین رویه‌ای مشکلی حل نخواهد شد. بیش از 40 شرکت تولیدکننده داخلی و چند شرکت روسی و چینی نیز مقرر شده بود در این نمایشگاه حاضر شوند.

 

منبع» فصلنامه ندای حمل و نقل ریلی - شماره 53

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: آپرین نمایشگاه حمل ونقل ریلی ترانزیت آپرین کریدور شمال و جنوب نمایشگاه حمل و نقل ریلی صنایع تجهیزات و خدمات وابسته حمل ونقل ریلی سرمایه گذاری زیرساخت ها ایستگاه ها بخش خصوصی شرکت ها راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه افتتاح نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی نقل و انتقال پول با دیگر کشورها گفت: در روش‌های پولی و بانکی و شبه سوئیفت اتفاقات خوبی روی داده است و با نزدیک به ۱۰ کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم اما به دلیل محرمانگی درباره آنها تبلیغات نمی‌کنیم.

ضیغمی در ادامه گفت: با دستور رئیس جمهور مشوق‌های صادراتی به تجار پرداخت خواهد شد و از طرفی خطوط مستقیم دریایی و هوایی با کشورهای هدف راه‌اندازی می‌شود.

حضور هیأت تجاری کره شمالی در ایران اکسپو

وی در مورد نمایشگاه ایران اکسپو هم اظهار کرد: ۱۰۳ کشور برای حضور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت. همچنین بیش از ۳۵۰۰ شرکت‌کننده درخواست حضور داشتند که با توجه به محدودیت‌های زیرساختی تنها توانستیم ۲۵۰۰ نفر را پذیرش کنیم. امیدواریم با افزایش زیرساخت‌ها بتوانیم در سال‌های آینده ۵ هزار نفر بازدیدکننده تجاری را از این نمایشگاه پذیرا باشیم و مشکلات موجود رفع شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در این نمایشگاه ایران توانمندی‌های صادراتی خود را در حوزه‌های مختلفی از جمله فولاد، خدمات، فنی مهندسی، ساختمان، پتروشیمی، ماشین‌آلات، صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی، دانش‌بنیان و … در معرض دید بازدیدکنندگان داخلی و خارجی قرار می‌دهد.

وی افزود: در این نمایشگاه تلاش شده که تمرکز نمایش فعالیت‌های ایران در حوزه‌های صنایع غذایی دانش‌بنیان، ساختمان، تجهیزات پزشکی و حوزه‌های غیرپزشکی باشد زیرا ظرفیت‌های مناسبی برای صادرات این محصولات به دیگر کشورها داریم. همچنین قراردادهای مختلفی توسط بخش خصوصی در این نمایشگاه منعقد می‌شود که امیدواریم فضای مذاکره دوجانبه با فعالین اقتصادی کشورهای مختلف فراهم شود.

ضیغمی در پاسخ به سوالی در ارتباط با ورود هیأت تجاری از کشور کره شمالی به ایران برای بازدید از این نمایشگاه گفت: این کشور نیز مانند سایر کشورها برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران آمده است.

معاون وزیر صمت افزود: کشورهای دیگری که با ایران در حوزه‌های نفت همکاری می‌کنند، ظرفیت‌های دیگر ایران را نمی‌دانند و حتی بسیاری از کشورهای دوست و همسایه نیز به ظرفیت‌های صادراتی ایران آگاه نیستند که امیدواریم این نمایشگاه زمینه را برای شناخت ظرفیت‌های صادراتی ایران در بخش‌های دیگری به غیر پتروشیمی، نفت و فولاد بشناساند. رئیس سازمان توسعه تجارت ایران

وی اظهار کرد: بسیاری از شرکت‌هایی که در سالهای گذشته با ایران قرارداد بستند امسال برای توسعه روابط به ایران می‌آیند؛ جزئیات قراردادهای منعقد شده در روز آخر به طور کامل منتشر خواهد شد.

کد خبر 6090013 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  • ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • حضور معاون وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه در غرفه همراه اول
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان
  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان
  • رشد ۱۰۷ درصدی تناژ بارگیری محمولات در راه آهن فارس