Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد علی زلفی گل گفت: در دولت مردمی آیت الله رئیسی در زمینه فرهنگ اتفاقات بزرگی رخ داده است و دستگاه ها باید درصدی از اعتبارات خود را صرف مسائل فرهنگی کنند که این امر نشان دهنده توجه این دولت به فرهنگ است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ محمد علی زلفی گل ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه در جمع مردم شهر کرمان با بیان اینکه افتخار بزرگی است برای دیار کریمان که شهدای نامدار کشور متعلق به این سرزمین است، گفت: کرمان مهد دانشگاهیان، فرهنگیان و فرهیختگان است و این استان زرخیز کشور ظرفیت های زیادی دارد که می تواند در خدمت توسعه کشور قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابراز کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران رتبه اول علمی منطقه را دارد و در سال ۲۰۲۱ بیش از ۷۷ هزار سند علمی بین المللی در کشور منتشر شده و اختلاف علمی ما با کشورهای منطقه بسیار زیاد است.

وی با اشاره به اینکه تعداد کل دانشجویان در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۷۰ هزار نفر بوده است که اکنون همین تعداد فقط دانشجوی دکترا در کشور وجود دارد تحصیل می کنند، عنوان کرد: قبل از انقلاب دانشجوی دکترایی در کشور نداشتیم؛ اما امروز فقط در استان کرمان بیش از ۱۰۰ مرکز آموزش عالی وجود دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: امروز در کشور در زمینه نظامی، ژنتیک، سلول های بنیادی، علوم شناختی، پهبادها، راه ها، بزرگراه ها، خدمات ریلی و فضایی و غیره اتفاقات بزرگی رخ داده که همگی دستاوردهای این نظام است.

زلفی گل اظهار کرد: در دولت مردمی آیت الله رئیسی در زمینه فرهنگ اتفاقات بزرگی رخ داده است و دستگاه ها باید درصدی از اعتبارات خود را صرف مسائل فرهنگی کنند که این امر نشان دهنده توجه این دولت به فرهنگ است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: چنانچه قصد سرمایه گذاری مادام العمر دارید، بر مسائل فرهنگ سرمایه گذاری کنید و بهترین نوع سرمایه گذاری به طور یقین در فرهنگ و علم است و دولت سیزدهم، علم، فرهنگ و نوآوری سر لوحه کارخود قرار داده است.

وی افزود: تمام دنیا را نباید در برخی از کشورها بدانیم و پیشرفت کشور را به نحوه تعامل با برخی از کشورها گره بزنیم؛ این اقدام، نشان دهنده آن است که به ظرفیت کشورهای همسایه توجه نداریم این در حالی است که باید از این ظرفیت نهایت استفاده را کنیم.

این مقام مسئول بیان کرد: عیب بزرگی است که همسایه های خود را رها و آرزوی ما کشورهای دور دست باشد و خوشبختانه در دولت مردمی آیت الله رئیسی، توجه ویژه ای به همسایگان شده است و روز به روز تعاملات ما رو به افزایش است.

زلفی گل ابراز کرد: زمانی که دولت فعالیت خود را آغاز کرد، اوج شیوع کرونا را شاهد بودیم و روزانه بیش از ۷۰۰ نفر فوتی کرونایی داشتیم که امروز این موضوع کاملا کنترل شده و باید از کادر درمان برای همه مجاهدت های آنان و همچنین از دانشمندانی که واکسن ویروس کرونا ساختند قدردانی کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه به عنایت خدا و همت والای دولتمردان، امروز جمهوری اسلامی جزو کشورهای موفق در مدیریت بیماری کرونا است، عنوان کرد: تک نرخی شدن ارز و تولید مسکن از دیگر کارهای خوب دولت سیزدهم است که آثار آن را در سال های آینده خواهیم دید.

وی با اشاره به اینکه در تابستان گذشته شاهد قطعی برق و آب بودیم اما امسال شاهد اینگونه موارد نیستیم، تصریح کرد: دولت تمامی تلاش خود را برای توسعه خدمات و رفاه به کار گرفته و هر کجا نیاز به جراحی داشته باشد، این کار را انجام خواهد داد.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه کاهش فاصله طبقاتی از دیگر رویکردهای دولت سیزدهم است، اظهار کرد: یکی از کارهای جهادی آیت الله رئیسی، سفر به ۳۱ استان طی یک سال و در جریان امور استان ها قرار گرفتن بود.

زلفی گل ادامه داد: دولت مردمی، دولتی نبوده که کشور را فقط تهران بداند و در سفر به برخی از استان ها مصوباتی ابلاغ کردند که شاهد آثار خیر آنها را در سال های آینده خواهید بود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه یکی از اشکالات مدیریتی پیش از این، تعریف پروژه های جدید بدون اتمام پروژه های قبلی بود، گفت: پروژه های عمرانی بودند که بعضا ۲۰ یا ۳۰ سال تکمیل نشده بودند که در مصوبات سفر هیات دولت، اعتبار برای تکمیل آنها اختصاص داده شده است و اجازه تعریف پروژه جدید داده نمی شود مگر در جاهای که بحث امنیتی و ضروری باشد.

وی اظهار کرد: در زمینه علم و فناوری، اتفاقات بسیار مبارکی در طی یکسال گذشته رخ داده است و در این وزارتخانه بخش فناوری که کمرنگ بود با بازنگری چارت سازمانی این وزارتخانه؛ معاونت فناوری ایجاد کردیم تا بتوانیم در این حوزه مدیریت بهینه داشته باشیم و در طی یک سال گذشته تعداد مشاغل دانش بنیان ۴۰ درصد افزایش یافته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه یکی از مشکلات بود که حلقه واسطه ای در این زمینه وجود نداشت، عنوان کرد: در حال حاضر تمامی دستگاه های باید نیازهای خود را در سامانه ای که طراحی کردیم، ثبت کنند تا دانشجویان و نخبگان از نیازهای دستگاه ها و نهادها مطلع و در راستای رفع آن گام بردارند.

زلفی گل خاطر نشان کرد: نگهداشت نخبگان و مهاجرت معکوس نخبگان را از جمله مواردی که در یک سال گذشته اتفاق افتاد و مسئولان موظفند کارهای که انجام می شود را به اطلاع مردم برسانند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تحقیقات و فناوری مقام مسئول آیت الله رئیسی دولت مردمی دستگاه ها وزیر علوم زلفی گل رخ داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۶۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بین‌الملل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در خانه نوآوری و فناوری ایران توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان را در عرصه‌های مختلف به نمایش گذاشت که سبب گشودن دریچه بزرگ صادراتی به روی دانش‌بنیان‌ها شد.

امیرحسین میرآبادی رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی معاونت علنی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: طی این چند روز شاهد برگزاری مهم‌ترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمدی‌های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاورد‌ها و محصولات ایرانی برای مجموعه‌های خارجی است.

به گفته وی، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکت‌ها و صنایع ایرانی به کشور‌های مختلف دنیا در قالب بازدید هیأت‌های تجاری فراهم کرده و آی‌هیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه نقش موثری را ایفا کرد.
وی نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را یکی از بخش‌های بسیار مهم در حوزه تعاملات بین‌المللی خواند و افزود: بدون شک دستاورد‌های درخشان علمی کشورمان و صنعتی سازی این دستاورد‌ها طی سال‌های گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاورد‌ها به بازار جهانی نقش به سزایی در جهش شرکت‌های دانش بنیان خواهد داشت.

به گفته رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی در ایران اکسپو، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به نسبت دوره پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.

میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاورد‌های علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.
وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود: در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانش‌بنیان ایرانی نیز تقویت چشم‌گیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است.

به گفته وی، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازار‌های هدف جهانی و مشتریان بین المللی کالا و خدمات آنها می‌دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشور‌های جهان به شمار می‌آید.

پر رنگ شدن اقتصاد دانش‌بنیان در سبد اقتصاد کشور

وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است.
میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بازار‌های جدید، رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بین‌الملل از جمله ظرفیت‌هایی است در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانش‌بنیان‌ها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.

میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تعاملات خارجی را سبب ارتقا جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رئیس جمهوری اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است
  • فناوری دانش بنیان باید در مسیر عمران و آبادانی به کارگیری شود
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان