Web Analytics Made Easy - Statcounter

ئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که عدم توجه به استعدادها در برخی رشته‌ها، کشور را با چالش هایی مواجه کرده است؛گفت: این امر موجب می‌شود در آینده نزدیک در برخی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی بسیار اساسی و مورد نیاز فارغ التحصیلی نداشته باشیم.

به گزارش ایران اکونومیست از دکتر محمد رئیس زاده در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به این که در قبل از انقلاب ۱۴ یا ۱۶ هزار پزشک داشتیم که ۴ الی ۵ هزار پزشک خارجی بودند؛ ادامه داد: در آن زمان ۸  تا ۹ دانشکده پزشکی و همین تعداد رشته تخصصی داشتیم اما در طی این ۴۳ سال با همه آن کیفیت هایی که می‌دانید و درگیری هایی که داشتیم تعداد دانشکده های ما از ۷عدد به بیش از ۶۰ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ۲ و نیم  برابر شدن جمعیت گفت: جمعیت پزشکان ما بعد از انقلاب ۱۲ برابرشد و سرانه پزشک به جمعیت بیش از ۵.۵ برابر است. همچنین تعداد دانشجویانی که در دانشگاه‌های ما تحصیل می کنند در حال حاضر بالغ بر ۵۰ هزار دانشجوی پزشکی و ۱۵ هزاردانشجوی تخصصی و فوق تخصصی در حال تحصیل است.

رئیس زاده با بیان این که  امسال نزدیک به ۴ هزار و ۱۴۳ متخصص فارغ التحصیل خواهد شد و نزدیک به ۳۷۸ فوق تخصص فارغ التحصیل شده و در خدمت مردم خواهند بود؛ تصریح کرد: در برخی رشته ها وضعیت ما در دنیا مثال زدنی است و در پیوند اعضاء کشور دوم یا سوم منطقه هستیم و در دنیا رتبه پنجم را داریم. در بحث سلول های بنیادین رتبه اول یا دوم را داریم و در بحث پیوند کبد که صنعت استراتژیک و بسیار مهم است  در مرکز پیوند کبد شیراز ۷هزار عمل پیوند کبد انجام شده است.

وی اضافه کرد: در همین دو سال و اندی شیوع کرونا جراحان توانمند قلب اطفال ۶۳ عمل موفق پیوند قلب اطفال را انجام دادند که از این حیث در دنیا رتبه اول را بدست آوردیم. با چنین سابقه‌ای یک چنین رشد و پیشرفتی هم قابل انتظار است و با افتخار اعلام می کنیم که در بحث آموزش نیروی تخصصی و ارائه پیچیده ترین درمان های مورد نیاز مردم در داخل کشور بطور مطلق خود کفا شده ایم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر این که مردم برای پیچیده ترین درمان ها و عمل های جراحی نیازی ندارند به خارج از کشور اعزام شوند؛ خاطرنشان کرد: حتی ممکن است اعتمادی هم به خارج از کشور نداشته باشند و عکس این مطلب هم وجود دارد و مردم از بسیاری کشورهای دنیا برای درمان به کشور ما مراجعه می کنند و در حال حاضر نه تنها پزشکان مورد نیاز خود را تامین می کنیم و پزشک از خارج وارد نمی کنیم بلکه بیش از ۶ هزار دانشجوی پزشکی از بالغ بر ۵۰ کشور افریقایی امریکایی و اروپایی در دانشکده های پزشکی ما در حال تحصیل هستند و این افتخار بزرگی برای کشور است.

وی اذعان کرد: در کنار همه این نویدها و امیدهای مثال زدنی و حقیقی، نقصان هایی داریم و آن چه مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی و اساتید است در حد ایده آل محقق شد و حرکت رو به رشد ادامه دارد. در بحث ارائه زیرساخت های درمانی، بحث های بیمه‌ای و رابطه مالی پزشک و بیمار که مربوط به سیاستگذاران، مجریان، قانونگذاران  و ناظران است، نواقصی وجود دارد و مردم گرفتاری هایی دارند و حتما بطور مستقیم به اعضای جامعه پزشکی و اساتید ما برنمی گردد بلکه مربوط به زیرساخت ها است که باید اصلاح شود.

 

 

 رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر این که عدم توجه به فضای کسب و کار پزشکان جوان و نیروهای طرحی، پرداخت به موقع مطالبات و قیمت تمام شده خدمات طبق قانون و عدم توجه به استعدادها و هجمه‌های رسانه‌ای گاه و بیگاه به جامعه پزشکی در برخی رشته ها ما را با چالش هایی مواجه کرده است؛ تصریح کرد: ممکن است در آینده نزدیک در برخی رشته های تخصصی و فوق تخصصی بسیار اساسی و مورد نیاز فارغ التحصیلی نداشته باشیم و جوانان ما رغبت نکنند وارد برخی از رشته ها شوند.

وی افزود: همچنین متخصصین ما رغبتی ندارند وارد برخی از رشته های فوق تخصصی شوند و این واقعیت ملموس اجتماعی است و چرایی این واقعه و راه حل آن را بر عهده مسئولان می سپاریم. ما فقط اعلام می کنیم که این خطر وجود دارد و هشدار می دهیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در بخش پایانی سخنان خود به بحث تغذیه و سبک غذای ایرانی، پرهیز از مصرف فست فود و غذاهای غربی اشاره کرد و گفت: رعایت بهداشت، جدی گرفتن پزشک خانواده و شبکه های بهداشت و درمان و غربال گری علمی از جمله مطالبی است که جامعه پزشکی به جد دنبال می کند و مردم هم باید کمک کنند؛ همچنین اندیشمندان و صاحبان تریبون و رسانه هم باید مرتبا اعلام کنند که بتوانیم بر اساس یک الگوی ایرانی و اسلامی جامعه‌ای شاداب وبا نشاط و نیروی انسانی سالمی برای پیشرفت کشور داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که سن امید به زندگی قبل از انقلاب نزدیک به ۵۰ سال بود الان برای مردم به ۷۵ سال و بالاتر رسیده است و انشالله با رعایت موارد فوق به بهتر از این خواهد رسید.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان نظام پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی ، غربالگری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان نظام پزشکی دانشگاه علوم پزشکی غربالگری کل سازمان نظام پزشکی برخی رشته ها فوق تخصصی مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۷۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در رشته‌های مورد نیاز
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟