Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@19:27:10 GMT

اولین عمل جراحی میکروسکوپی کاملا رباتیک انجام شد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۴۹۸۲۷

اولین عمل جراحی میکروسکوپی کاملا رباتیک انجام شد

دانشمندان دانشگاه مونستر موفق به انجام اولین جراحی میکروسکوپی کاملا رباتیک شدند که می‌تواند حتی جراحی از راه دور را هم ممکن سازد. به نقل از مدیکال اکسپرس، تیمی به رهبری دانشمندان دکتر ماکسیمیلیان کوکلهاوس و پروفسور توبیاس هیرش از مرکز پزشکی در دانشگاه مونستر، اولین عمل جراحی میکروسکوپی با پشتیبانی کامل ربات را بر روی انسان انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نوع جراحی پزشکان از یک روش عملیاتی ابتکاری استفاده کردند که در آن نوع جدیدی از ربات‌های عملیاتی که به منظور جراحی میکروسکوپی طراحی شده‌اند، به کار گرفته شده است؛ در این رویکرد جراح به طور کامل از چرخه عمل خارج می‌شود. تاکنون پنج عمل موفق با این روش انجام شده است و تعداد بسیار دیگری نیز در انتظار انجام آن هستند.

کوکلهاوس، یکی از دانشمندان این پروژه می‌گوید: این روش جدید ما را قادر می‌سازد تا با درجه ظرافت و دقت بسیار بالاتری نسبت به تکنیک‌های عملیاتی معمولی کار کنیم که طی آن بافت کمتری از بین رفته و بیماران سریع‌تر بهبود می‌یابند.

متخصصان همچنین از این روش در بیماران مبتلا به سرطان سینه که نیاز به بازسازی پیچیده سینه دارند یا پس از حوادثی که بیماران نیاز به پیوند بافت دارند، استفاده می‌کنند. با کمک ربات و میکروسکوپ رباتیک، میکروجراحان می‌توانند به ظریف‌ترین ساختار‌های تشریحی مانند رگ‌های خونی، اعصاب یا رگ‌های لنفاوی که اغلب فقط ۰.۳ میلی متر قطر دارند، دسترسی یابند.

جراحی میکروسکوپی

در طول عملیات، ربات یا به اصطلاح سیستم جراحی (Symani) حرکات دست انسان را از طریق یک میدان الکترومغناطیسی و جوی استیک دریافت می‌کند. این ربات حرکات جراح را که تا ۲۰ برابر اندازه آن‌ها کاهش یافته است، از طریق ابزار‌های کوچک انجام می‌دهد و با انجام این کار، هرگونه لرزش دست را به طور کامل از بین می‌برد.

یک میکروسکوپ رباتیک به ربات عملیاتی متصل است و این میکروسکوپ ناحیه تحت عمل را از طریق یک هدست واقعیت افزوده سه بعدی با دو نمایشگر با وضوح بالا نشان می‌دهد. این هدست حاوی یک دوربین دوچشمی است که قادر است دنیای واقعی را با اطلاعات مجازی ترکیب کند، به این ترتیب می‌توان حرکات سر جراح را ثبت و به ربات منتقل و حتی زوایای دید پیچیده را در ناحیه تحت عمل ممکن کرد؛ علاوه بر این، جراح عمل می‌تواند به انواع منو‌ها دسترسی داشته باشد و بدون استفاده از دستان خود، عملکرد‌هایی را با ربات انجام دهد.

از دیگر مزایای این فناوری، آرامش حین عمل و انجام آن در کوتاهترین زمان ممکن است.

توبیاس هیرش، یکی از دانشمندان دانشگاه مونستر می‌گوید: این فناوری به ما امکان انجام عمل جراحی از راه دور را فراهم کرده و ارگونومی بسیار بهتری را به ما ارائه می‌دهد، خستگی کمتری در این نوع جراحی متوجه پزشک است و این امر به طور طبیعی بر تمرکز او می‌افزاید.

در هفته‌ها و ماه‌های آتی، کوکلهاوس و هیرش عملیات‌های بیشتری را انجام خواهند داد و در این فرآیند، داده‌هایی را جمع‌آوری خواهند کرد که در مطالعات علمی ارزیابی خواهند شد. مسائل مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، به ویژه بهبود کیفیت عملیات و ارگونومی است. آن‌ها امیدوارند با این روش ایمنی و دقت را در عمل‌های جراحی افزایش داده و بر محدودیت‌های تحمیل شده ناشی از بدن انسان غلبه کنند. یک پزشک با استفاده از این فناوری می‌تواند بدون نیاز به حضور در مکان‌های مختلف عمل‌های ویژه‌ای را انجام دهد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ربات ربات صنعتی ربات هوشمند رباتیک ربات ارزیاب ربات ها جراحی میکروسکوپی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۹۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟

سید صاحب حسینی‌نژاد با اشاره به تمایل به انجام عمل‌های زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عمل‌های زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحی‌ها، عمل‌های درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند باید برای انجام عمل‌های زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا بسیاری از مراجعه‌کنندگان را از انجام عمل‌ها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کند باید ارزیابی‌های قبل از عمل برای وی انجام شود؛ به طور مثال، فاکتور‌های خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیک‌ها، جراحی‌هایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف می‌کنند، اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربی‌های قسمت‌های مختلف بدن را تخلیه می‌کند.

وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده می‌شود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عمل‌های پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار می‌گیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقی‌های مفرط نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل‌های جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

وی افزود: تاکید می‌شود کسانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دوره‌دیده جراحی پلاستیک که در عمل‌های سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.

حسینی‌نژاد گفت: جراحی‌های پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایده‌آل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید می‌شود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبه‌های عمومی بررسی و سنجیده شود.

وی افزود: کار‌های زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیک‌های زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عمل‌ها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود.

دیگر خبرها

  • اولین پمپ بنزین رباتیک در امارات افتتاح شد
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • نسل جدید ربات انسان‌نما، همه‌منظوره است
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • اولین فردی که همزمان پمپ قلب و کلیه خوک دریافت کرد
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟