Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: اگرچه دولت به دنبال رفع تحریم‌ها است، اما سفره مردم و اقتصاد کشور را به غرب گره نمی‌زند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از مرکز اطلاع رسانی، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان برنامه و بودجه، سید مسعود میرکاظمی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه مشهد با گرامی داشت یاد شهدا دفاع مقدس، مدافعان حرم، مدافعان سلامت و شهیدان دولت رجایی و باهنر گفت: اگرچه در جهان از قدیم دو قطب قدرت وجود داشت، ولی امام خمینی (ره) جمهوری اسلامی را بنیان گذاشت که به هیچ قدرت وابسته نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به دفاع مقدس و دشمنی‌های مختلف استعمارگران با مردم ایران، افزود: دو نوع نگاه در کشور وجود دارد نگاهی که حل مشکلاتَ کشور را منوط به نگاه دیگری می‌دانند و دوم نگاهی که معتقد است مشکلات کشور با انکای به ظرفیت‌های داخل قابل حل است.
معاون رییس جمهور ادامه داد: هشت سال با نگاه اتکای به غرب کشور را معطل گذاشتند، نتیجه این چند سال جز سقوط شاخص‌های اقتصادی نبود.
وی با طرح این سوال که حذف هشت ساله نگاه انقلابی به نفع یا ضرر مردم بود، اضافه کرد: رشد اقتصادی نزدیک به صفر، نرخ بهره وری منفی، نرخ سرمایه گذاری منفی 4/6 درصدی، تورم بالای 50 درصد، نتیجه دیدگاهی است که مدعی بودند.
میرکاظمی افزود: وقتی آن زمان انتقاد می‌شد می‌گفتند بروید به جهنم، اما اقتصاد را با خود به قهقرا بردند، حالا همان افراد از مردم طلبکار شده اند و توئیت‌های آنچنانی می‌زنند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه در زمان روی کار آمدن دولت بودجه با کسری 480 هزار میلیاردتومانی روبه‌رو بود؛ تاکید کرد:بار بدهی اوراق مشارکت که به دولت بعد منتقل شده بود بالغ بر 535 هزار میلیارد تومان بود؛ اقشار مختلف از مطالبات معوق خود گلایه داشتند و حتی برخی معتقد بودند دولت برای پرداخت حقوق هم به مشکل برخواهد خورد، ما حتی در تأمین کالا‌های اساسی هم دچار مشکل بودیم و ذخایر کالا‌های اساسی بعضاً 70 درصد پایین‌تر از میزان راهبردی بود.
وی اضافه کرد:با این‌همه دولت با تمرکز بر کاهش ریخت‌وپاش‌ها و حذف هزینه‌های غیرضروری و البته افزایش درآمد‌ها توانست کشور را به‌گونه‌ای اداره کند که علاوه بر پرداخت تعهدات دولت قبل سراغ چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی نرود.
میرکاظمی افزود:زمانی که 600 نفر از هم‌وطنان هر روز به‌خاطر کرونا فوت می‌کردند برخی‌ها گفتند اف‌ای تی اف مانع واردات واکسن است؛ کسی واکسن نمی‌دهد؛ اما مردم دیدند که دولت سیزدهم توانست در مدت کوتاهی مشکل واکسن را حل کند.
به گفته وی در شرایطی که میانگین رشد اقتصادی هشت‌سال گذشته نزدیک به صفر بود دولت سیزدهم موفق شد با کنترل کرونا از یک‌سو و اختصاص 200 هزار میلیارد تومان به اشتغال و طرح‌های عمرانی تحرکی در اقتصاد ایجاد کند و رشد اقتصادی سال گذشته به 4.4 رسید.
رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه ریشه بسیاری از گرانی‌های فعلی در بی عملی و تصمیمات غلط گذشته است، گفت:دولت برای حل مشکلات مردم دچار تردید و مصلحت‌اندیشی نشده است؛ طرح عادلانه‌سازی یارانه‌ها از جمله همین موارد است.
وی ادامه داد:سال‌ها به اسم مردم ارز ارزان را به کام دلالان و واسطه‌ها ریخته شد؛ اما دولت با عزم راسخ وارد میدان شد هم یارانه‌ها را افزایش داد هم جلوی فساد و حیف‌ومیل منابع ارزی کشور را گرفت؛ اگر این تصمیم شجاعانه دولت نبود الان با تورم بسیار بیشتری دست‌به‌گریبان می‌شدیم.
میرکاظمی اضافه کرد: با گذشت اثر اولیه شاهد نزولی شدن دوباره نرخ تورم هستیم. نرخ نقطه‌ای تورم در مرداد امسال هم کاهش داشته که نشان می‌دهد جهت‌گیری‌ها دولت برای مقابله با گرانی درست است.
رییس سازمان برنامه و بودجه در پایان گفت: دولت در میان مردم است و از مشکلات سختی‌های معیشتی آگاه است، اما منابع بلندمدت مردم را فدای کار‌های پوپولیستی و عوام‌فریبانه نمی‌کند؛ در حالیکه در دولت قبل ضریب جینی که نشان‌دهنده افزایش فاصله طبقاتی است به 40 واحد رسید با تلاش دولت قطعاً این ضریب دوباره کاهشی می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نگاه وابسته سازمان برنامه و بودجه هشت سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۰۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیات یک کشور وابسته به معلمان است

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از یزد، محمدصالح جوکار با بیان اینکه آموزش و پرورش محور اصلی در هر جامعه‌ای محسوب می‌شود، اظهار کرد: این ارگان تضمین‌کننده آینده و پیشرفت هر جامعه‌ای است و انتقال گنجینه‌های گذشته به آینده و رسیدن به نوآوری‌های جدید و تحول‌آفرینی از رسالت‌های آموزش و پرورش است.

وی افزود: معلم نقش مهمی در انتقال داده‌ها و تربیت نیروی انسانی و آینده‌ساز کشور دارد و جوامعی که رشد و توسعه آن‌ها مبتنی بر دانش و علم در سایه انسان‌های فهیم و نخبه بودند، همواره به عنوان موفق‌ترین جوامع شناخته شده‌اند.

نماینده مردم یزد، زارچ و اشکذر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توجه به امر آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت به معنای توجه به خود جامعه و تربیت انسان‌های سرافراز جامعه است، عنوان کرد: در راستای ارتقای سطح فرهنگ، تربیت و جامعه‌پذیری در جامعه باید به نقش معلمان توجه کرد و با توجه به دیدگاه مقام معظم رهبری و امام راحل که شأن معلم را چون شأن انبیاء الهی می‌دانند جایگاهی بالاتر از معلم در کشور نداریم.

وی افزود: اگر این رسالت را معلمان کشور به خوبی انجام دهند، جامعه ما یک جامعه موفق خواهد بود، چراکه مدیران آینده امروز در کلاس‌های درس در حال تحصیل هستند و این فرد برای فردای کشور باید تصمیم‌گیری کند.

جوکار با اشاره به اینکه دستاوردهای یک معلم تربیت فرد سازنده است، ادامه داد: حیات یک کشور و جامعه وابسته به اقدامات درست و صحیح یک معلم است و باید نگاه کنیم که در دهه ۶۰ معلمان علاوه بر نقش تعلیم تربیت، انتقال مفاهیم و گفتمان‌سازی در جنگ تحمیلی در کنار دانش‌آموزان خود مبارزه کردند و شهید شدند تا این انقلاب، اسلام و کشور بماند.

وی افزود: امروزه جنگ نظامی و سرد را علیه کشور نداریم اما باتوجه به جنگ نرم و جنگ رسانه‌ای معلمان باید دانش‌آموزان خود را از همان ابتدا نسبت به حربه‌های دشمن آگاه سازند و دشمنی‌های دشمن علیه ایران را روشنگری کند.

نماینده مردم یزد، زارچ و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تصمیم‌گیری مجلس نسبت به احقاق حقوق معلمان بیان کرد: پس از یک دهه قانون رتبه‌بندی معلمان تصویب و اجرایی شد، البته در مقام اجرا متاسفانه آنچه که در قانون پیش‌بینی می‌شد اجرا نشد و برخی از بخش‌ها دیر این قانون را اجرا کردند که باعث نارضایتی خود معلمان نیز شد.

وی عنوان کرد: در بحث‌های معیشتی، حقوق، مسکن فرهنگیان و ارتقای منزلت اجتماعی معلمان باید در این بخش‌ها اقداماتی صورت گیرد تا معلم در کلاس درس دغدغه معیشتی نداشته باشند و بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد.

جوکار اظهار کرد: امنیت شغلی برای معلمان حق‌التدریس یا نیروی خدمات آموزشی باید فراهم شود و باید تدبیرهای لازم برای جبران کمبود معلمان کشور سریع صورت گیرد تا بتوان چشم‌اندازی که برای نظام تعلیم و تربیت در نظر گرفته شده است، تحقق یابد.

خبرنگار: علیرضا شفیعی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229239 برچسب‌ها دانشگاه فرهنگیان وزارت آموزش و پرورش آموزش و پروش

دیگر خبرها

  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • ارزیابی نهایی خسارت آتش سوزی شفت از سوی متولیان بیمه
  • نگاه واقع‌گرایانه به آسیب‌های اجتماعی داشته باشید/ مسئولان منفعل توبیخ می‌شوند
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد/ رییس کمیسیون تلفیق بودجه درباره همسان‌سازی حقوق چه گفت؟
  • اسرائیل جرأت نشان دادن خسارت عملیات ایران را نداشت
  • اسرائیل جرأت نشان دادن خسارت‌های عملیات ایران را نداشت
  • تسویه بدهی گازی پتروشیمی ها به دلیل ماهیت مصارف قطعی تبصره هدفمندی یارانه‌ ها باید سریعا انجام پذیرد