Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسته شدن کارخانه‌های تولید کودهای شیمیایی در اروپا به‌خاطر بالا رفتن قیمت گاز ظرفیت تولید محصولات کشاورزی را پایین آورده و امنیت غذایی دنیا را به خطر انداخته است. - اخبار اقتصادی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، کمبود کود شیمیایی در اروپا روزبه‌روز بیشتر می‌شود. بیش‌از دوسوم ظرفیت تولید محصولات کشاورزی این قاره به‌خاطر افزایش قیمت گاز متوقف‌شده و کشاورزان و مصرف‌کنندگان در خارج از مرزهای این منطقه را هم تهدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش صادرات گاز روسیه به تمام صنایع در سرتاسر اروپا آسیب رسانده‌است. اما شرکت‌های تولید کود شیمیایی بیش‌از همه تحت تاثیر قرار گرفته‌اند، چون گاز هم یک ماده اولیه اصلی برای تولید آنهاست و هم یک منبع انرژی.

قیمت عمده‌فروشی کودهای شیمیایی به‌خاطر محدود شدن ظرفیت تولید در اتحادیه اروپا بالا رفته است. قیمت آمونیاک در غرب اروپا طی 2 سال گذشته روبه‌افزایش بوده‌است و حالا کمبود عرضه قیمت آن را بالاتر می‌برد. به‌این‌ترتیب کشاورزان مجبور می‌شوند استفاده از کودهای شیمیایی را پائین بیاورند. در نتیجه، بهره‌وری آن‌ها تهدید می‌شود و مصرف‌کنندگان هم به‌خاطر بالا رفتن تورم مواد غذایی آسیب می‌بینند.

بسته شدن کارخانه‌های تولید کودهای شیمیایی در اروپا به‌خاطر بالا رفتن قیمت گاز این اتحادیه را از یک صادرکننده کلیدی به یک واردکننده تبدیل می‌کند. بنابراین قیمت کودهای شیمیایی بالاتر رفته و بر محصولات کشاورزی در فصل آینده هم تاثیر می‌گذارد.

تحریم‌های ضدروسی امنیت غذایی دنیا را به خطر می‌اندازدفائو: 868 میلیون نفر در جهان غذا برای خوردن ندارند/کاهش قیمت جهانی روغن و غلات

حدود 70 درصد از ظرفیت تولید کودهای شیمیایی در اروپا متوقف شده‌است. تولیدکنندگان بزرگی مانند شرکت نروژی یارا اینترنشنال و سی‌اف اینداستریز تولید خود را در این هفته کاهش دادند.

تولیدکنندگان کودهای شیمیایی در اروپا به‌خاطر وابستگی این منطقه به گاز روسیه بیش‌از پیش تحت تاثیر قرار گرفته‌اند. این صنعت همچنین باید از تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا بر فروش پتاس از بلاروس و همچنین اقدام چین در محدود کردن صادرات تبعیت کنند.

انجمن بین‌المللی کودهای شیمیایی اعلام کرد میلیون‌ها نفر در سراسر آفریقا با گرسنگی و قحطی مواجه هستند و پیش‌بینی 7 درصد کاهش تولید کودهای شیمیایی در فصل آینده می‌تواند برداشت محصولات را بیش‌از پیش کاهش داده و شرایط را وخیم‌تر کند. این شرایط کشاورزان را در اقتصادهای آسیب‌پذیر بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بسته شدن کارخانه‌های تولید آمونیاک در اروپا تاثیر مستقیمی بر سایه تولید سایر کودهای شیمیایی هم می‌گذارد چون آمونیاک یکی از مواد اصلی سازنده بیشتر کودهای شیمیایی است.

انتهای پیام/76

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تولید کودهای شیمیایی ظرفیت تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۱۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز

مدیرعامل «توتال انرژی» هشدار داد تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است.

مدیرعامل «توتال انرژی» گفت: سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است. توتال همچنین ۱۹.۴ درصد سهم در نواتک دارد.

پویانه اظهار کرد: توتال، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است زیرا تحریم‌ها علیه مبادلات مالی با روسیه، خارج کردن پول از این کشور را دشوار کرده است. این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

قیمت گاز طبیعی اروپا پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و کاهش شدید واردات گاز از روسیه در سال ۲۰۲۲، به شدت افزایش یافت.

ظرفیت جهانی جدید ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۲۷ که قرار است پروژه‌های بیشتری راه اندازی شوند، محدود خواهد بود و به معنای آن است که اروپا با آسیا و خریداران دیگر برای محموله‌های ال‌ان‌جی، در رقابت خواهد بود و این موضوع، قیمت‌ها را بالا می‌برد.

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار وضع تحریم‌هایی علیه ال‌ان‌جی روسیه شده اند اما برای تصویب چنین اقدامی، موافقت همه اعضای این بلوک، ضروری است.

روسیه در سال میلادی گذشته، ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را تامین کرد و محموله‌های ال‌ان‌جی تخفیف‌دار روسیه، تا حدودی جایگزین واردات گاز اروپا از این کشور از طریق خط لوله شد.

بر اساس گزارش رویترز، پس از افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین امنیت تامین آن، تحت فشار قرار دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • تشدید تدابیر امنیتی در آستانه مسابقات قهرمانی اروپا در آلمان
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران