Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان معتقدند توسعه استفاده از هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف تحولات عمیقی را ایجاد کرده، به گونه‌ای که بر اساس پیش‌بینی‌ها بازار جهانی هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۸ به ۶۴۱ میلیارد دلار خواهد رسید.

دکتر علیرضا شهرجردی، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، هوش مصنوعی را ماشین برنامه نویسی شده‌ای دانست که مانند انسان فکر می‌کند و توانایی یادگیری و حل مسائل را دارد و گفت: به عبارت دیگر هوش مصنوعی می‌تواند توانایی تقلید کردن از انسان را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هوش مصنوعی در سال‌های اخیر پیشرفت خارق‌العاده‌ای را در حوزه‌های مختلف علمی از جمله پزشکی، زیست فناوری و ژنتیک داشته و حتی این حوزه‌ها را دچار تغییر و تحول کرده و تاثیر غیر قابل انکاری بر این حوزه‌ها داشته است.

شهرجردی تاکید کرد: هوش مصنوعی در حال حاضر به یک فناوری مورد توجه و مهم در کشورهای مختلف تبدیل شده که شاید مهمترین دلیل آن کاهش خطاهای انسانی و افزایش سرعت و دقت در پردازش اطلاعات توسط این فناوری باشد. بر این اساس است که علوم  پزشکی با استفاده از هوش مصنوعی دائما در حال تحول در جهت یافتن راه حل‌های کاربردی برای عملکردهای بالینی است.

این عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری خاطر نشان کرد: این رویکرد در حوزه پزشکی، منجر به تشخیص دقیق و زودهنگام سرطان‌های مختلف، تشخیص بیماری‌های خونی، طراحی و تولید داروهای جدید و  درمان بیماری‌ها به صورت هدفمند شده است. همچنین هوش مصنوعی در حوزه پزشکی شخصی نیز وارد شده و شرکت‌های متعددی در این حوزه مشغول به فعالیت هستند و در آینده شاهد پیشرفت‌های رو به رشدی در حوزه پزشکی شخصی خواهیم بود. 

شهرجردی با بیان اینکه حوزه هوش مصنوعی علاوه بر حوزه پزشکی در حوزه زیست فناوری نیز کاربردهای زیادی یافته است، اظهار کرد: کاربرد هوش مصنوعی در زیست فناوری کشاورزی منجر به استفاده بهینه از آب و خاک و نهاده‌های کشاورزی مختلف شده است و می‌توان با بررسی ژنوم گیاهان و پیدا کردن ژن‌های مؤثر، بذر گیاهان مختلف را از نظر ژنتیکی اصلاح کرد تا بتوان گیاهان مقاوم به شوری، خشکی، کم آب و حتی گیاهان مقاوم به آفات و بیماری‌ها را تولید کرد. 

وی اضافه کرد: همچنین استفاده از هوش مصنوعی در حوزه زیست فناوری پزشکی، امکان تجزیه و تحلیل داده‌های علمی را فراهم می‌کند و حتی می‌توان به تولید دارو و واکسن سرعت بخشید. همچنین می‌توان مواد مناسب تولید واکسن و دارو را نیز شناسایی کرد. این امر عامل مهمی در توسعه دارو و واکسن به شمار می‌رود.

به گفته وی حوزه هوش مصنوعی می‌تواند بزرگترین آرزوی محققان حوزه‌های مختلف علوم زیستی یعنی ویرایش ژنتیکی موجودات مختلف را هدفمندتر کند و منجر به کاهش هزینه‌ها شود.

شهرجردی ادامه داد: در نهایت می‌توان گفت هوش مصنوعی تقریبا در همه جنبه‌های زندگی ما کم و بیش وارد شده است و اهمیت آن روز به روز بیشتر می‌شود.

به گفته این محقق، بازار جهانی هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۰ تقریبا ۵۱ میلیارد دلار بوده است و پیش‌بینی می‌شود این مبلغ در سال ۲۰۲۸ به ۶۴۱ میلیارد دلار افزایش یابد و این مبلغ نشان‌دهنده پتانسیل بالای این فناوری برای ورود بیشتر به صنایع مختلف خواهد بود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: هوش مصنوعی ، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ، پزشکی و سلامت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: هوش مصنوعی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری پزشکی و سلامت هوش مصنوعی زیست فناوری حوزه پزشکی حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۲۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اسپیس، الگوریتم جدید هوش مصنوعی ردیابی سیارک، به نام Tracklet-less Heliocentric Orbit Recovery یا THOR، بیش از ۴۰۰ هزار تصویر آرشیوی از آسمان شب را بررسی کرد که توسط آزمایشگاه ملی تحقیقات نجوم نوری مادون قرمز (NOIRLab) نگهداری می شد. این الگوریتم برای انجام کار خود به ۵ رصد در طول ۳۰ روز از یک بخش خاص از آسمان نیاز دارد و آموزش داده شده است تا ۱.۷ میلیارد نقطه نوری را تنها در یک تصویر در هر فضا تجزیه و تحلیل کند.

ستاره شناسان همچنین از هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت تصویر و تجزیه و تحلیل عکس های فضایی استفاده می کنند. برخی از هوش مصنوعی حتی ممکن است به نجات زمین از یک سیارک فاجعه آمیز کمک کند. اگرچه دانشمندان زمان زیادی را صرف جستجوی سیارک ها در فضا، از جمله در منظومه شمسی کرده اند، اما یافتن برخی از آنها بسیار چالش برانگیز است.

یک الگوریتم جدید هوش مصنوعی حدود ۲۷۵۰۰ سیارک را در عکس‌های تلسکوپ موجود در معرض دید قرار داده است. الگوریتم هوش مصنوعی به دانشمندان کمک می کند تا سیارک ها را ردیابی کنند که برخی از آنها ممکن است روزی با زمین برخورد کنند. بسیاری از سیارک‌های جدید در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری قرار دارند.

دانشمندان در حال حاضر بیش از ۱.۳ میلیون سیارک را در این بخش از منظومه شمسی یافته اند، اما به نوعی، با وجود اینکه در عکس های تله فوتوی قدیمی قرار داشتند، هنوز نزدیک به ۳۰۰۰۰ مورد از آنها پیدا نشده بود. از این سیارک‌ها که در طی حدود ۵ هفته یافت شده‌اند، ۱۵۰ سیارک مسیرهایی دارند که می‌توانند آنها را به مدار زمین هدایت کنند، اگرچه به نظر می‌رسد هیچ کدام قرار نیست به این سیاره برخورد کنند.

بیشتر بخوانید:

پایان سلطه گوگل با این موتور جست‌وجوی جدید

با این حال، با توجه به اینکه یک سیارک می تواند آسیب قابل توجهی به زمین وارد کند اطلاع قبلی ضروری است.

کد خبر 849482 برچسب‌ها ناسا کره زمین هوش‌ مصنوعی نجوم - سیاره - ستاره فضاپیما - کاوشگر

دیگر خبرها

  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است!
  • سرمایه‌گذار معروف: هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • ساخت آشپزخانه‌ به سبک مجلات دکوراسیون با هوش مصنوعی!
  • اعطای امتیاز ویژه به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»
  • داده‌های آموزشی هوش مصنوعی عرصه جدید رقابت شرکت‌های بزرگ فناوری
  • پایان سلطه گوگل با این موتور جست‌وجوی جدید
  • سند آمایش سرزمینی ورزش استان ایلام تدوین شده است
  • شهرک تخصصی کفش در قم ایجاد می‌شود