Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ سخنگوی شورای نگهبان در مورد آخرین نظر این شورا و مجمع تشخیص نسبت به اصلاح مصوبه شفاقیت قوا توضیحاتی را ارئه کرد.

هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح آخرین مصوبات این شورا گفت: لوایحی که در این مدت در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته را به سمع و نظر شما و مردم شریف می‌رسانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت ۳۵ استعلام از دیوان عدالت اداری در جلسات فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت که نتایج این بررسی‌ را خدمت عزیزان تقدیم کنیم.

وی ادامه داد: از دو مصوبه اخیری که در چهارشنبه گذشته در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت، شروع می‌کنیم، اولین مورد طرح شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها است که در جلسه چهارشنبه شورای نگهبان این مصوبه مورد بررسی قرار گرفت ما در مرحله قبل به این مصوبه ایرادات متعددی داشتیم، هم ایرادات و هم ابهامات متعدد بود اما با اصلاحاتی که در مجلس صورت گرفته در اکثر موارد ایرادات و ابهامات برطرف شده و چند مورد محدود باقی مانده که خدمت شما گزارش را عرض می‌کنم.

طحان نظیف در ادامه عنوان کرد: طرح شفافیت قوای سه گانه دستگاه های اجرایی و سایر نهادها در جلسه چهارشنبه گذشته شورای نگهبان بررسی شد. در مرحله قبل ایرادات و ابهامات فراوان بود که اکثر آنها توسط مجلس اصلاح شد ولی چند مورد معدود باقی مانده است که عملاً مجلس اصلاحی را نسبت به این موضوع انجام نداده بود و تلقی ما این بود که شاید بر این مصوبه اصرار دارند مثلاً اینکه منظور از مشمولان این قانون که در یک ماده ذکر شده چون مشمولان ماده ۲ با مشمولان ماده ۳ متفاوت و در مورد مشمولان این قانون یک ابهامی را ما در شورای نگهبان داشتیم. همینطور ابهاماتی بود که شامل دادگاه‌ها، نهادها و کمیسیون‌های شبه قضایی و مواردی که از این دست می‌شود، نسبت به این هم در شورای نگهبان ابهام داشتیم و طبیعتاً ایراداتی به قوت خود باقی است.

وی افزود: ضمناً خدمت شما عرض کردم که ما نامه‌ای را هم از هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام را دریافت کردیم و این هیئت هم نسبت به طرح شفافیت در موارد متعددی ایراد گرفته بود بنا به نامه‌ای که برای ما ارسال شده در مورد همه مغایرت‌هایی که در مرحله قبل گرفته بودند معتقدند که این مغایرت‌ها کماکان به قوت خودش باقی است اما در شورای نگهبان ایرادات متعددی داشت که اکثرشان برطرف شد همانطور که خدمت شما عرض کردم فقط چند مورد باقی مانده. بعد از آن هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام طی نامه‌ای به ما اعلام کردند ایراد مواد ۱، ۲، ۳ و ۴ مصوبه کماکان به قوت خود باقی است. یکی از این مغایرت‌ها، مغایرت بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام است و این موارد را به مجلس اعلام کردیم.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه نشست امروز به تشریح دومین موضوع بررسی شده در این شورا پرداخت و گفت: موضوع دیگری که در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکل‌های صنفی و تخصصی بود. خب این مصوبه بار اولی بود که به شورای نگهبان ارسال می‌شد در کلیت این مصوبه اشکال جدی وجود نداشت، ولی نسبت به اجزا چند مورد اشکال و ابهام بود. یکی اینکه در ماده یک و در موارد متعدد از واژه کمیته استفاده شده بود و کمیته معادل فارسی دارد یعنی می‌توانند از واژه‌ کارگروه استفاده کنند لذا مغایر اصل ۱۵ قانون اساسی شناخته شد.

وی ادامه داد: یا اینکه در ماده ۲ منظور از عبارت شخصیت حقوقی دولتی در این‌جا دولت به چه معناست لذا در شورای نگهبان واجد وصف ابهام دانسته شده یا اینکه در همین ماده عضویت اعضای غیر قوه مجریه در این کمیته البته کمیته اگر به این عضویت اشکال نگیرند اما ما خودمان در وعده قبل از مغایرت با اصل شصت قانون مغایر است که تاکید بر اینکه امور اجرایی بر عهده رئیس جمهور است یا اینکه شرایطی برای اعضای کمیته درنظر گرفته شده مانند وثاقت و امانت  که در تبصره ۲ در تبصره ۱ ماده ۲ هم دستورالعمل را پیش بینی کرده که نوشته باید توسط وزارت کشور ایران تهیه شود که ما قبلاً هم داشتیم که باید مشخص شود وزارت کشور منظور چه کسی است که احتمالا منظور وزیر کشور است چون مقام پاسخگویی به مجلس وزیر کشور است براساس قانون اساسی پاسخگویی باید توسط وزیر تهیه شود.

وی افزود: موضوع دیگر اینکه ما چون تشکیلات جدیدی را ایجاد می‌کند در شورای نگهبان این بحث مطرح بود که آیا این امور با تشکیلات موجود انجام شود یا نیازمند به اینکه تشکیلات جدیدی است و منابع جدیدی پیش بینی شده است.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه نشست امروز به تشریح دومین موضوع بررسی شده در جلسه این شورا پرداخت و گفت: موضوع دیگری که در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکل‌های صنفی و تخصصی بود. خب این مصوبه بار اولی بود که به شورای نگهبان ارسال می‌شد در کلیت این مصوبه اشکال جدی وجود نداشت، ولی نسبت به اجزا چند مورد اشکال و ابهام بود. یکی اینکه در ماده یک و در موارد متعدد از واژه کمیته استفاده شده بود و کمیته معادل فارسی دارد یعنی می‌توانند از واژه‌ کارگروه استفاده کنند لذا مغایر اصل ۱۵ قانون اساسی شناخته شد.

وی افزود: موضوع دیگر اینکه چون تشکیلات جدیدی را ایجاد می‌کند در شورای نگهبان این بحث مطرح بود که آیا این امور با تشکیلات موجود انجام شود یا نیاز به اینکه تشکیلات جدیدی است و منابع جدیدی پیش‌بینی شده است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درخصوص تعیین تکلیف مصوبه پیشین مجلس درخصوص تفکیک وزارت صمت و اعلام موافقت دولت با این طرح، گفت: در زمان مجلس دهم ایراد شورای نگهبان نسبت به برخی ماموریت‌ها و وظایف وزارت جهاد کشاورزی و تداخل ماموریت‌ها وجود داشت که در زمان مجلس دهم نسبت به این مصوبه اصلاحی صورت نگرفت اگر رفع ایرادات توسط مجلس یازدهم انجام شود نیز مجددا بررسی خواهیم کرد.

وی افزود: برای ما تفاوتی ندارد که این مسئله تفکیک از طریق طرح یا لایحه پیگیری شود و البته این موضوع از جمله مسائلی است که به نظرم بین مجلس و دولت باید بحث و حل شود. اگر این موضوع یعنی تفکیک وزارت صمت در مجلس تصویب شود، ما آن را بررسی می‌کنیم.

طحان نظیف ادامه داد: درخصوص بحث بار مالی هم در مجلس دهم که موضوع بررسی شد دولت وقت بار مالی را به عهده گرفت و پذیرفت؛ همینطور اخیراً که این موضوع مطرح شد، من در رسانه‌ها دیدم که دولت اعلام کرده که نسبت بار مالی ایراد و مشکلی ندارد.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره صلاحیت یکی از نمایندگان که به تازگی خبر محکومیت وی به دو سال حبس منتشر شده است، اظهار داشت: در قانون انتخابات نسبت به نمایندگان شرایطی وجود دارد و اگر محکومیت جزو این شرایط باشد لحاظ می‌شود.

وی همچنین در خصوص طرح‌های مختلفی که برای اصلاح قانون انتخابات مجلس مطرح است، ابراز داشت: الگوی پیشنهادی درباره اصلاح قانون انتخابات نباید مشارکت مردم را در انتخابات محدود کند. شورا برای انجام وظایف خودش از ظرفیت نخبگان استقبال کرده و به صورت منسجم گزارش و پیشنهادات آن‌ها را دریافت می‌کند.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا اصلاح قانون انتخابات شورای نگهبان تفکیک وزارت صمت هادی طحان نظیف افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت سخنگوی شورای نگهبان قانون انتخابات تشکیلات جدیدی طرح شفافیت طحان نظیف بررسی شد چند مورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۳۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس

گزارش کمیسیون تلفیق درباره جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در دستورکار هفته آینده مجلس شورای اسلامی قرار دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، جلسات مجلس شورای اسلامی در هفته آینده در روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه تشکیل می‌شود که موارد کاری آن به شرح زیر است:

لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود

گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم لایحه بودجه 1403

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (ایرادات شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح اصلاح برخی از احکام مالیاتی جهت  تسهیل فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار

گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و ‌توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس.تی.سی) به داوری

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه ماده 48 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی به مقررات مالی دولت (1)

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه تبصره 2 ماده واحده قانون اصلاح بند و ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه موافقتنامه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه های زبان، آموزش، فرهنگ، ورزش، جوانان، گردشگری و رسانه های جمعی

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح استفساریه جزء یک بند الف ماده 9 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1400

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره طرح تاسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه

گزارش کمیسیون شوراهای درباره طرح اصلاح جدول حوزه های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آنها

گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درباره لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (3)

گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ماده (8) قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی درباره طرح اصلح قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه اصلاح تبصره 5 الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری های اسلامی

گزارش کمیسیون عمران درباره طرح الحاق 7 تبصره به ماده 7 اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بابت تسهیل روند ساخت و ساز روستایی برای بومیان روستا و حمایت از دولت در جهت ساخت یک میلیون مسکن در سال

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر

گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح اصلاح موادی از قانون معادن کشور

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره لایحه ارجاع اختلاف قراردادی با کشور سودان به داوری

گزارش کمیسیون مشترک درباره طرح نظام قانونگذاری، تعیین حدود اختیارت و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات

گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت ژاپن درباره کمک و همکاری متقابل اداری در امور گمرکی

گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور

بررسی طرح تشدید مجازات همکاری کنندگان با اقدامات کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی

گزارش کمیسیون عمران در مورد  طرح اصلاح ماده(100) قانون شهرداری‌ها

گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره طرح یک تبصره به ماده 4 قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه اصلاح قانون نحوه استفاده از خانه‌های سازمانی ارتش جمهوری اسلامی ایران

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درمورد طرح اصلاح قانون بسیج سازندگی

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح تبیین وضعیت شاخص‌های اقتصادی در پایان هر دولت

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تأسیس شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی و یا استانی

گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد لایحه اصلاح تبصره (1) ماده (2) قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن و مجازات عبوردهندگان غیرمجاز افراد از مرزهای کشور

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح قانونی استفساریه ماده (6) قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور

گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درمورد طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح ممنوعیت خروج مسئولین و مدیران نظام جمهوری اسلامی پس از اتمام مسئولیت از کشور تا سپری شدن مراحل قانونی

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه اصلاح قانون به کارگیری سلاح توسط مامورین نیروهای مسلح در موارد ضروری

گزارش کمیسیون انرژی در مورد طرح توسعه بهره برداری صلح آمیز از فناوری هسته ای

گزارش کمیسیون عمران درباره لایحه اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت

گزارش رد کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره طرح تبدیل وضعیت استخدامی معلمین

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه نظام جامع باشگاه‌داری در جمهوری اسلامی ایران

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه ارجاع اختلاف بین بانک توسعه صادرات ایران و شرکت اسپیتمن‌اویل تاجیکستان به داوری

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه معاهده بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مالزی در زمینه معاضدت حقوقی متقابل در امور کیفری

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقت نامه وین درباره تأسیس طبقه بندی بین المللی عناصر تصویری علایم و موافقتنامه استراسبورگ درباره طبقه بندی بین المللی اختراعات

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سند ژنو موافقتنامه لیسبون درباره اسامی مبدا و نشانه های جغرافیایی

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه موافقت‌نامه ترجیحی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اندونزی

موارد زیر نیز در دستور کار هفته آینده مجلس قرار دارد:

گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه (اعاده شده از شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی

گزارش کمیسیون انرژی در مورد اجرای ناقص تکالیف قانونی مربوط به جمع آوری گازهای همراه تولید نفت و مشعل

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به استفاده سوخت مازوت توسط نیروگاه‌ها

بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان درباره رسیدگی به  طرح ساماندهی و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و تعیین تکلیف آن پس از فوت مالک مطابق اصل 85

گزارش رییس دیوان محاسبات در مورد تفریغ بودجه سال 1401 کل کشور

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند