Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@06:16:09 GMT

ممنوعیت رنگ کردن مرکبات نوبرانه

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۵۳۸۰۵

ممنوعیت رنگ کردن مرکبات نوبرانه

عبدالله مهاجر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران در نشست با صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفت: بر اساس دستورالعمل دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضوابطی برای عرضه و صادرات مرکبات اعلام شد که بر اساس آن رنگ آمیزی مرکبات ممنوع است.

او افزود: تعزیرات حکومتی با هرگونه سبززدایی مرکبات نارس برخورد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برداشت مرکبات در مازندران اگرچه از اواسط شهریور ماه با برداشت رقم نارنگی زودرس شروع می شود اما برخی افراد برای بازارپسندی از دو روش برای رنگ زدایی مرکبات استفاده می کنند.

یکی از این روش‌ها تغییر رنگ پوست میوه با استفاده از گاز اتیلن است که در آن پرتقال‌های نارس در معرض درصد پایینی از گاز اتیلن قرار می گیرند تا پوست آن‌ها تا حدودی از سبزی به زردی تغییر رنگ دهد

کارشناسان معتقدند به دلیل اینکه گاز اتیلن گاز کاملا طبیعی است ودر بیشتر میوه‌ها در هنگام رسیدن متصاعد می‌شود استفاده استاندارد و معقول از این گاز برای تغییر رنگ پوست پرتقال غیر مضر است و نشانه میوه هایی که با این روش رنگ آوری شده اند وجود دو رنگ سبز و زرد به صورت همزمان در پوست مرکبات است.

استفاده از رنگ‌های مصنوعی روش دیگری برای ایجاد رنگ زرد و نارنجی در پرتقال‌های سبز و نارس است که وزارت جهادکشاورزی، وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و وزارت صنعت، معدن و تجارت این روش را مضر می دانند و معتقدند این کار اعتماد مشتریان را از بین برده و تقاضا را کاهش می‌دهد.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران می گوید: صادرات مرکبات مازندران امسال با توجه به علاقه مندی چین به پرتقال های شمال با دستورالعمل های ویژه ای در دستور کار است و باید الزامات کشور مقصد را به خوبی رعایت کرد.

مهاجر گفت: افرادی که قرار است در طرح صادرات مرکبات به چین مشارکت کنند باید ابتدا در سامانه وزارت جهاد کشاورزی مشخصات سردخانه ها و انبارهای فنی خود را ثبت کنند و مرکبات نگهداری شده در سردخانه بدون مجوز ، امکان صادرات نخواهند داشت

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مرکبات مازندران مرکبات شمال پرتقال مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۳۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در زنجان

مدیرکارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: بر اساس قانون هرگونه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در واحدهای کارگاهی استان زنجان ممنوع است و متخلفان جریمه و مجازات می‌شوند.

اسماعیل آقاجانلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: بر اساس قانون هرگونه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در واحدهای کارگاهی استان زنجان ممنوع است و متخلفان جریمه و مجازات می‌شوند.

وی از فعالیت مستمر گشت‌های مشترک اداره کار، فرمانداری‌ها و فراجا در سطح استان برای شناسایی نیروهای کار غیرمجاز خارجی خبر داد و یادآور شد: میزان جریمه سال‌جاری کارفرمایان متخلف که اقدام به استفاده از اتباع خارجی فاقد مجوز کار می‌کنند، به استناد بند (ج) ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مبنی بر اعمال جریمه به میزان پنج برابر حداقل دستمزد روزانه است.

مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان افزود: جریمه به‌کارگیری اتباع بیگانه در سال‌جاری چیزی حدود یک میلیون و ۱۹۴ هزار تومان است که البته این جریمه برای بار اول تخلف است و اگر تکرار شود، کارفرما به مجازات حبس نیز محکوم می‌شود.

آقاجانلو با بیان اینکه به‌کارگیری نیروی کار غیرمجاز خارجی در استان بیشتر در مزارع کشاورزی و در فصل برداشت محصولات، کارهای ساختمانی و گاوداری‌ها صورت می‌گیرد، اظهار کرد: این موضوع در کارگاه‌های تولیدی و صنعتی استان وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت سیاسی در روند حضور کارگران تأثیرگذار بوده و این روند در استان زنجان از سال ۱۴۰۰ تاکنون صعودی بوده است، اضافه کرد: سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ کارفرمای متخلف در استان شناسایی شد که این آمار در سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ کارفرما در سال گذشته به ۳۰۰ کارفرما رسید.

مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان تعداد کارگران افغانی شناسایی شده را ۹۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: کارفرمایان متوجه تبعات سو ء باشند.

وی تصریح کرد: بنابراین از شهروندان و از کارفرمایان می‌خواهیم از اجاره محل و کارگاه به این افراد خودداری کنند و اگر کارگاه تعطیلی باشد و به صورت تیمی در آنجا سکونت کنند جلوگیری کنند.

مدیر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان همچنین از شهروندان خواست تا برای صیانت از فرصت‌های شغلی، اشتغال غیرقانونی اتباع خارجی در سطح این استان را گزارش کنند.

کد خبر 749052

دیگر خبرها

  • فیلیمو هم سریال «حشاشین» را به ساترا حذف کرد
  • رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • ممنوعیت به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز در زنجان
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • امسال ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • صادرات بیش از ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران
  • ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد