Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی «جیمز وب» اولین نشانه‌ها از وجود دی‌اکسید کربن را در اتمسفر سیاره‌ای در منظومه خورشیدی دیگر کشف کردند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه اطلاع‌رسانی ساینس‌نیوز، پیتر گائو دانشمند اخترفیزیک در موسسه علوم کارنگی واشنگتن در این مورد گفت: پیش از این سرنخ‌هایی از دی‌اکسید کربن در مشاهدات کشف شده بود؛ اما هرگز در این حد تایید نشده بود که قطعا بدانیم دی‌اکسید کربن در اتمسفر سیاره‌ای وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

این دستاورد علمی اولین نتیجه علمی و جزئی به دست‌آمده از تلسکوپ جدید جیمز وب است. این دستاورد همچنین می‌تواند راه را برای یافتن گازهای گلخانه‌ای مشابه در اتمسفر سیاره‌های کوچک‌تر و صخره‌ای‌تر مانند زمین هموار سازد. 

سیاره یادشده که واسپ- ۳۹ بی (WASP-۳۹b) نامگذاری شده است؛ بسیار بزرگ، کمی از مشتری عریض‌تر و به اندازه زحل حجیم است، همچنین هر چهار روز زمینی به دور ستاره خود می‌چرخد و سطح آن به شدت داغ است. این عناصر باعث شده جست وجو در این سیاره به دنبال زندگی ماورای عالم خاکی بسیار دشوار باشد اما ترکیب اتمسفر و عبور متناوب از برابر ستاره خود باعث می‌شود مشاهده آن آسان باشد؛ سیاره ای کامل برای استقرار تلسکوپ جدید از طریق حرکت های آن.

 

تلسکوپ فضایی جیمز وب که دسامبر ۲۰۲۱ پرتاب و اولین تصاویر آن از ژوئیه ۲۰۲۲ (تیرماه) منتشر شد، حوالی ماه ژوئیه حدود هشت ساعت نور ستاره‌ای را رصد کرد که از اتمسفر غلیظ سیاره گذر کرده بود، در حالی که سیاره بین ستاره خود و جیمز وب عبور می کرد و در همان حال مولکول‌های دی اکسید کربن در اتمسفر طول‌موج‌های مشخص آن نور ستاره را جذب می‌کرد.

رصدهای پیشتر از این سیاره با تلسکوپ فضایی اسپیتزر تنها جذب ردی از گاز را در طول موج‌های مشابه ثبت کرده بود اما این اندازه برای متقاعد کردن اخترشناسان کافی نبود که بدانند واقعا دی‌اکسید کربن در اتمسفر این سیاره وجود دارد.   

ناتالی باتالها از دانشگاه سانتا کروز کالیفرنیا و سرپرست گروه محققان این مطالعه هم گفت: داده‌های به دست آمده از تلسکوپ جیمز وب میزان بیشتری از جذب در طول موج نزدیک به جذب دی اکسید کربن را نشان داد. دی اکسید کربن مولکولی با عملکرد رازآلود است، ما گزینه های متعددی درمورد این میزان جذب داریم که در حال بررسی آنها هستیم. 

با اینکه ردیابی و رصد دی‌اکسید کربن در جو به تلسکوپی قوی به اندازه جیمز وب نیاز دارد، می‌تواند همه جای کهکشان باشد و در سایه سیاره مخفی شود. دی اکسید کربن یکی از معدود مولکول‌هایی است که در اتمسفر همه سیاره های منظومه خورشیدی وجود دارد.

اخترشناسان امیدوار هستند با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، دی اکسید کربن و دیگر مولکول‌ها را در اتمسفر سیاره های صخره‌ای کوچک بیابند. برخی از این سیاره‌ها با فاصله مشخصی با ستاره‌های خود، آب مایع در آنها قابلیت باقی ماندن دارد و می توانند محل های مناسبی برای یافتن نشانه های حیات باشند اما هنوز به بررسی های بیشتر نیاز است و باید دید تلسکوپ جیمز وب می تواند نشانه های حیات را بیابد یا خیر. 

تلسکوپ فضایی نام جیمز وب (به نام مدیر ناسا ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۸ میلادی)، ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱ میلادی (چهارم دی ۱۴۰۰) و با هزینه ۱۰ میلیارد دلاری پرتاب شد. این تلسکوپ حدود ۶ ماه بعد از پرتاب و قرارگیری در نقطه لاگرانژی ۲ اولین تصاویر خود را در تاریخ ۱۱ ژوئیه (۲۰ تیر ۱۴۰۱) به زمین ارسال کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سیاره ، جیمز وب ، رخداد نجومی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سیاره جیمز وب رخداد نجومی دی اکسید کربن اتمسفر سیاره تلسکوپ فضایی سیاره ها جیمز وب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۶۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ماشین‌آلات دهیاری‌های بوشهر به سیستم ردیابی

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر از مجهز شدن ماشین‌آلات دهیاری‌های استان به سیستم ردیابی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، سهراب امیری‌نژاد ظهر امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر با اشاره به توسعه فعالیت‌های عمران روستایی، اظهار داشت: در راستای استفاده بهینه و نظارت بر عملکرد ماشین‌آلات دهیاری‌ها سیستم ردیابی جی پی اس بر روی ماشین‌آلات دهیاری‌های استان نصب و راه‌اندازی می‌شود.

وی با بیان اینکه بیش 500 دستگاه از ماشین‌آلات مختلف در دهیاری‌های استان بوشهر مستقر هستند، اظهار امیدواری کرد به‌زودی با انعقاد قرارداد با یکی از شرکت‌های استان بوشهر کار نصب این سیستم بر روی ماشین‌آلات آغاز شود.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر ابراز امیدواری کرد: با تجهیز ماشین‌آلات عمرانی و خدماتی دهیاری‌ها به دستگاه ردیابی و راه‌اندازی سامانه تعیین موقعیت (GPS) ، بازدهی بهره‌گیری از این ماشین‌آلات در کمک به انجام وظایف دهیاری‌ها، افزایش قابل توجهی داشته باشد.

امیری‌نژاد  اضافه کرد: از 619 روستای استان بوشهر 393 روستای آن دارای دهیاری هستند.

وی در ادامه از جذب سرباز جهادی در فرمانداری‌های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: با هدف جذب نیروهای جوان، متخصص و جهادی در راستای کمک به توسعه فعالیت‌های عمرانی و جهادی در روستاها و ارتباط موثر نیروهای جهادی در سراسر استان با فرمانداری‌ها فراخوان چهارمین دوره جذب سرباز یا امریه جهادی منتشر شده است.

مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر ادامه داد: این مهم در راستای شناسایی ظرفیت‌های روستایی در همه حوزه‌ها معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری اجرایی می‌شود

امیری‌نژاد با بیان اینکه تاریخ اعزام مشمولین اول مرداد سال جاری است، افزود: عدم داشتن غیبت و کسر خدمت بومی بودن محل تقاضا، نداشتن بستگان نسبی و سببی در محل تقاضای خدمت و دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی، از شروط جذب امریه جهادی است.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • اتمسفر تماشایی ورزشگاه سیگنال ایدونا پارک پیش از آغاز بازی دورتموند و پاری سن ژرمن / فیلم
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • درخشش سر یک اسب در تصویر جدید «جیمز وب»
  • تجهیز ماشین‌آلات دهیاری‌های بوشهر به سیستم ردیابی
  • پایان فصل بیست و یکم لبران جیمز؛ چه سرنوشتی در انتظار پادشاه است؟
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • تصاویر نجومی یازدهم اردیبهشت (۳۰ آوریل)