Web Analytics Made Easy - Statcounter

امسال هیچ داوطلبی متقاضی رشته جراحی قلب در کشور نبوده است. این خبر را محمد رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی کشور در پیش از خطبه نمازجمعه این هفته تهران اعلام می‌کند و نسبت به وضعیت نامناسب برخی رشته‌های پزشکی و بی‌رغبتی پزشکان برای تحصیل در برخی تخصص‌ها هشدار می‌دهد.

به گزارش همشهری، به‌گفته رئیس‌زاده وجود برخی مشکلات نظیر بی‌توجهی به کسب‌وکار پزشکان جوان، نیرو‌های طرحی، استعداد‌ها و هجمه‌های گاه‌و بیگاه رسانه‌ای برای جامعه پزشکی باعث شده برخی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی با چالش‌های اساسی مواجه شوند و ممکن است در آینده فارغ التحصیلی از این رشته‌ها نداشته باشیم: «تخصص جراحی قلب در سال‌جاری ۱۸ نفر ظرفیت داشت، اما هیچ‌کس متقاضی نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کل کشور هم فقط ۲ فارغ‌التحصیل جراحی اطفال داریم نتیجه این کار این است که در چند سال آینده پزشکی نخواهیم داشت.

بر این اساس مجبور می‌شویم برای برخی درمان‌ها با چندبرابر هزینه، عزیزان را به خارج از کشور بفرستیم یا با یک عقبگرد ۴۰ساله واردات پزشک از هند، پاکستان و فیلیپین داشته باشیم.»

رئیس‌زاده ادامه می‌دهد: «پس از انقلاب جمعیت پزشکان ۱۲برابر و سرانه پزشک بیش از ۵.۵برابر رشد کرد. هم‌اکنون بیش از ۵۰هزار دانشجوی پزشکی و حدود ۱۵هزار دانشجوی دارای تخصص داریم. در امتحان پیش رو حدود ۴۱۴۳متخصص و حدود ۳۷۸فوق‌تخصص فارغ التحصیل خواهند شد.

در بسیاری از رشته‌های پزشکی وضع ما در دنیا مثال‌زدنی است. در ۲ سال کرونا جراحان قلب اطفال ما ۶۳عمل پیوند قلب اطفال انجام دادند که از این حیث در این محدوده زمانی در دنیا رتبه نخست را به‌دست آوردیم. بیش از ۶ هزار دانشجوی پزشکی از بیش از ۶۰کشور آفریقایی، اروپایی و آمریکایی هم با هزینه خود در دانشگاه‌های پزشکی ایران در حال تحصیل هستند.»

رئیس‌زاده با بیان اینکه در حوزه دانش و فناوری سلامت وضعیت بسیار مطلوبی با توجه به اسناد برقرار است، اما برای ارائه خدمات بهداشت و اقتصاد سلامت نقصان وجود دارد، عنوان می‌کند: «نمایندگان مجلس درباره نقصان‌های ارائه خدمات که ناشی از سیاست نادرست یا اجرانشدن سیاست درست است، خلط مبحث می‌کنند و آن‌ها را به پای جامعه پزشکان می‌نویسند. افرادی که باید سند را اجرا کنند و نمی‌کنند، مطالبه‌گر شدند، اما ما مدعی هستیم که در دولت، مجلس و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، قوانین درست اجرا نشده و باعث شده گرفتاری پیش بیاید.»

او با بیان اینکه ما هشدار می‌دهیم و گوشزد و اعلام می‌کنیم، اما درمان آن با مسئولان است، تأکید کرد: «چون ما متهم به تعارض منافع شدیم بنابراین فقط هشدار می‌دهیم و خود مسئولان باید آن را تحلیل کنند.»

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رئیس زاده رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۶۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان

به گزارش­ ­­­­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر پروانه کریم‌زاده افزود:­­ در این دوره از کنگره ۱۵ پنل علمی طراحی شده که با حضور اساتید جوان و اساتید مجرب و پیشکسوت برگزار خواهد شد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی­ در این مراسم از برگزاری سالانه کنگره مغز و اعصاب کودکان در استان‌های مختلف ­ابراز خرسندی کرد و گفت: این تصمیم ارزنده گرفته شد تا از تمام اعضای انجمن مغز و اعصاب کودکان حمایت شود. زالی تصریح کرد: فارغ‌التحصیلان این رشته علاوه بر اینکه افراد برجسته‌ای هستند، در حوزه علمی و آکادمیک نیز می‌درخشند، چراکه این رشته بسیار پیچیده، داینامیک و دائم در حال تغییر است. از طرفی انعطاف‌پذیری رشته برای پذیرش نوآوری‌های ملی در عرصه جهانی نیز زبانزد است. دکتر زالی با تاکید بر اینکه برای موفقیت در این رشته پزشکی به صبر و متانت بسیاری نیاز است، گفت: از همین‌رو فارغ‌التحصیلان و متخصصان این رشته افراد برجسته در امر اخلاق هم هستند. وی در پایان از دوران پربار شاگردی خود در محضر استاد غفرانی یاد کرد و خود را به خانواده پرافتخار بیمارستان مفید متعلق دانست. در ادامه این مراسم ­دکتر محمود محمدی رئیس بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان، انجمن مغز و اعصاب کودکان را یکی از منسجم‌ترین انجمن‌های علمی با اهداف مشترک خواند. بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان از امروز در مرکز قلب تهران به میزبانی ­دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شده و تا سه روز آینده­ ادامه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • همایش پهلوانان و باستانی کاران شهرضا
  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • عقب‌ماندگی تعرفه‌های پزشکی نسبت به رشد قیمت تمام شده خدمات
  • رشد تعرفه های پزشکی نسبت به قیمت تمام شده خدمات عقب است
  • یک مربی زن، رییس یک رشته پر مدال المپیکی شد!
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • رسیدگی پزشکی قانونی به ۲.۱ میلیون پرونده در سال گذشته
  • ضرورت حفظ کرامت جامعه‌ پزشکی/ رسیدگی به وضعیت دستیاران
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟