Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@08:09:20 GMT

شیوع کرونا، قله برجسته حیات علم پزشکی محسوب می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۵۷۵۵۹

شیوع کرونا، قله برجسته حیات علم پزشکی محسوب می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، آیت‌الله علی خاتمی در آئین نکوداشت روز پزشکی و همچنین روز داروسازی به دشواری‌های شیوع ویروس کرونا اشاره و اظهار کرد: هر چند این شیوع مصائب زیادی داشت، ولی این دوره به منزله قله برجسته‌ای است که در تاریخ ۴۳ سال بعد از انقلاب در تاریخ حیات علم پزشکی رقم خورده است.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان افزود: عنوان مدافعان سلامت در عرصه درمان، پزشکی و داروسازی بوده و این عنوان  به نام شما پزشکان نوشته شده، چرا که شما پزشکان در همه عرصه‌ها چه آنهایی که در آزمایشگاه و یا تحقیق و نوآوری و در تولید واکسن و لوازم پزشکی این عنوان ارزشمند را  ایجاد کرده‌اید و در دل مردم جا پیدا کردید و نام شما و آثار وجودی‌ شما به یادگار خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تذکر این مطلب که نباید این افتخار با غفلت و دلگرمی‌های موقتی عوض شود چرا که سرگرم زندگی شدن غفلت ایجاد می‌کند، گفت: به  برکت حضور پزشکان، داروسازان و محققین که عمرشان را در آزمایشگاه می‌گذرانند و در سخت‌ترین شرایط نیز کار را تعطیل نکردند در طول این چند سال مقابله با کرونا هم کارها به بهترین شکل انجام شد.
آیت‌الله خاتمی با بیان اینکه تلاش و فداکاری‌های پزشکان در افزایش امید به زندگی در جامعه قابل ستایش است، افزود: با حضور و نقش‌آفرینی این قشر، امید به زندگی بسیار شتاب گرفته است.

وی با بیان اینکه جهاد شامل سه بخش آزادیبخش، تدافعی و جهاد استشهادی می‌شود، ادامه داد: فداکاری‌ها و جانفشانی‌هایی رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در هیچ دانشگاهی قابل تدریس نیست.
آیت‌الله خاتمی افزود: پزشکان بدون تعارف در مدت مبارزه با کرونا به معنای واقعی جهاد کردند به همین دلیل نام و جایگاه این قشر در تاریخ این مملکت به یادگار خواهد ماند و باید این افتخار و سربلندی در عرصه‌های درمان، پزشکی و داروسازی همچنان حفظ کنید.

 

خلاء حضور فکر نخبگان در جامعه مشهود است

حجت‌الاسلام محرمعلی شیرمحمدی نیز در آئین نکوداشت روز پزشک و داروسازی به سابقه دیرینه پزشکی در تمدن 8 هزار ساله ایران اشاره و اظهار کرد: به نظر این سابقه با توجه به سیستم آموزشی اشتباه کشور، تحت تاثیر قرار گرفته است.

مسؤول دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به جمع شدن جمع زیادی از نخبگان کشور در یک بخش در حالیکه باید در همه بخش‌ها توزیع شوند، افزود: به نظر باید فکری به حال خلاء حضور نخبگان در فعالیت‌های فکری و فرهنگی بکند.

وی خطاب به مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی و همچنین متخصصان حاضر در جلسه سوال کرد، که جای فعالیت فکری و فرهنگی نخبگان کجاست؟

شیرمحمدی به سابقه فعالیت خود در دانشگاه که به مدت 10 سال در کنار مدیریت دانشگاه حضور داشته است، اشاره کرد و افزود: همین سابقه آشنایی مرا متاثر می‌کند چرا که همه امور نباید به کارانه، درمان و... خلاصه شود هر چند باید به این مسائل هم پرداخته شود، ولی واقعا جایگاه فکری و فرهنگی پزشکان کجاست و ما کجای کارهای فرهنگی قرار گرفته‌ایم در حالیکه پزشکان بر اساس فرمایش خود خداوند در شغلی فعالیت می‌کنند که اگر یک نفر را نجات دهند یعنی بشریت را نجات داده‌اند.

وی تاکید کرد: ما بدهکار شهدایی هستیم که رفتند تا ما بمانیم و زندگی کنیم و به راستی چه جوابی در اقدامات فرهنگی خواهیم داشت.

لازم به ذکر است، آئین نکوداشت روز پزشک و داروساز، با حضور آیت‌الله خاتمی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان، حسن بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، حجت‌الاسلام شیرمحمدی مسؤول دفتر نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه، ابوالفضل رفیعی، معاون سیاسی امنیتی استاندار و  محمد محرمی، رئیس سازمان نظام پزشکی زنجان و جمعی از پزشکان و داروسازان استان، در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه برگزار شد.

انتهای پیام/73004

منبع: فارس

کلیدواژه: نکوداشت خاتمی علی خاتمی امام جمعه زنجان نجات بشریت داروساز زنجان تمدن ایران تمدن 8 هزار ساله ایران سیستم آموزشی آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۷۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟

آنها با استفاده از عواطف افراد متقاضی جراحی علی الخصوص جوانان کم سن و سال و حضور در مشاغل خدماتی مراکز پیش گفته با توسل به تبلیغات دروغین در فضای مجازی و ثبت موسسات و مراکز درمانی زیبایی در ثبت شرکت‌ها متقاضیان جراحی را به خود جذب کرده و با بستن قرارداد شبه ترکمانچای با پزشکان متخصص و یا در اختیار گرفتن مهر پزشکی طبابت شاید تبانی با این مراکز پیش گفته انجام اعمال جراحی زیبایی آنها نظیر بینی، گونه، لب، سینه، باسن و غیره را به بهیار و پرستار و پزشک عمومی و نهایتا شاید با استثمار پزشکان متخصص تازه کار به آنها سپرده و از این تجارت غیر قانونی سرمایه ای به هم زده، بعد چند وقت به هر دلیل رابطه کاری خود را با پزشکان متخصص جوان قطع نموده و می‌نماید.

غافل از اینکه از اینجا کار تکنسین متقلب و شاید کلاهبرداری در جراحی زیبایی تمام شده، اما پزشکان متخصص با یک‌دنیا آه و ناله و پرونده‌های متعدد مالیاتی و شکایات درمانی در دادسرای رسیدگی به تخلفات سازمان نظام پزشکی و دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات حکومتی بخاطر دخالت غیر قانونی این تکنسین‌ها در امور پزشکی و درمانی به علت شکایات افراد مواجه می‌شوند.

تلاش مراکز درمانی و این تکنسین‌های متقلب حتی پزشکان عمومی در توسل به برائت نامه ماخوذه از پزشکان قبل از عمل هم مثمر ثمر نیست. چون مطابق قانون:

اولا) رضایت یا برائت در واقع اجازه بیمار به پزشک برای انجام عمل جراحی است و به معنای آن نیست که هر اتفاقی را شامل گردد. همانطور که گفته شد پزشک متخصص و نه تکنسین و بهیار و پرستار و پزشک عمومی غیر متخصص.

ثانیا) در صورتی که به‌ دلیل تقصیر پزشک اتفاقی برای بیمار پیش ‌بیاید، حتی اگر برائت هم گرفته شده باشد، مسئولیت دیه و حبس و جزای نقدی و ابطال پروانه و غیره، متوجه پزشک است. باز هم قانونگذار تاکید دارد پزشک متخصص و نه تکنسین‌های خدماتی و البته در صورتی که پزشک متخصص در عمل جراحی رشته دارای صلاحیت طبابت و پروانه تخصصی موجب صدمه و تلف بیمار گردد ولی اعمالش با موازین پزشکی مطابق باشد مسئولیت ندارد و در صورت اثبات نیازی به برائت نامه هم ندارد. بنابراین ملاک اصلی در تعیین مسئولیت، قصور پزشک است نه برگه رضایت‌نامه و کار تکنسین.

بنابراین در صورت ایراد صدمه به بیمار می‌توانند:

اولا) از پزشک معالج شکایت نماید. در این صورت پس از طرح موضوع در دادسرای جرایم پزشکی، به دستور مقام قضایی، پرونده به کمیسیون پزشکی ارجاع می‌گردد و در صورت اثبات تقصیر پزشک، ایشان به تحمل زندان و جزای نقدی و پرداخت دیه محکوم می‌نمایند.

ثانیا) از بابت مداخله در امور پزشکی و گران‌فروشی و نداشتن پروانه طبابت و نقص عضو، شکایتی را در دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات و حتی دادگاه انقلاب مطرح نماید. متاسفانه تمامی مسئولیت‌های حقوقی و کیفری جبران خسارت و پرداخت دیه و محکومیت به حبس و جزای نقدی و نداشتن پروانه متوجه پزشک است.

تا اینجا مسولیتی متوجه تکنسین‌ها و بهیاران و پرستارانی که خود را با توسل به جعل عنوان و یا ثبت شرکت‌های زیبایی و امثالهم و شاید با تبانی به مراکز درمانی معرف یا توریست درمان ‌نیست. اما اگر اقدامات متقلبانه آنها در ثبت موسسه زیبایی و راهنمایی متقاضی جراحی به مراکز زیبایی مد نظر خویش و غیره دلالت کنند شاید تحت عنوان معاون یا مشارکت در جرائم فوق متوجه آنها باشد.

به امیدی روزی که پزشکان جراح با هوش تحصیلکرده جامعه بخاطر مشتی دون اسیر این تکنسین‌های خوش خط و خال نشوند و فریب تبلیغات دروغین آنها را نخورند و بدین‌سان برای خود و قشر تحصیلکرده جراحان متخصص بدبینی ایجاد نکنند.

*وکیل پایه یک دادگستری

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903050

دیگر خبرها

  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • به صرف لبخند ؛ اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی در قصر قند
  • کمتر از ۵ درصد پزشکان زیرمیزی می گیرند
  • انتقاد یک امام جمعه از مشروب‌خوری برخی پزشکان ایرانی