Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قروه، رویه تولیدات کشاورزی در کشور ما به سمت تولید ارزان‌ترین و پرآب‌‌ترین محصولات از جمله تولید خیار و هندوانه حرکت کرده و شهرستان قروه با وجود دشت‌های ممنوعه از این امر استثنا نبوده است و تقریباً کسی نیست که نداند مهم‌ترین چالش این روزهای این شهرستان مسئله آب است که باید با تغییر الگوی کشت و کشت های گلخانه ای این معضل را حل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیار از جمله گیاهان محصولات سیفی است که بیشتر افراد آن را در باغچه‌های خود می کارند، اما نکته‌ای که در مورد کاشت خیار وجود دارد این است که بتوان محصولی زیادی را برداشت کرد، زمانی می‌توان محصول زیادی برداشت کرد که میزان گلدهی گیاه بالا باشد.

امروزه کشت گلخانه‌ای با هدف افزایش کارایی مصرف آب، باید رواج یابد در بین محصولات گلخانه‌ای، می‌توان خیار، هندوانه و مابقی صیفی‌جات تولید کرد و کاربرد شیوه‌های نوین آبیاری در افزایش بهره‌وری به ویژه در کشت‌های مدرن، در مدیریت مصرف آب مؤثر بوده و اساس اینکار، آگاهی از نیاز آبی گیاهان است.

با توجه به نیاز روزافزون بازار، چه از نظر تولید گل و گیاهان زینتی و چه از نظر سبزیجات و صیفی‌جات خارج از فصل این روش تولید و کشت، امروزه به یکی از سودآورترین بخش‌های کشاورزی تبدیل شده است.

کشاورزی در گلخانه‌ها نسبت به کشاورزی در فضای آزاد و در زمین‌های کشاورزی دارای دردسر و مشکلات کمتری است؛ به علاوه بازه زمانی برای به ثمر نشستن و برداشت محصولات نیز نسبت به کشاورزی سنتی، کوتاه‌تر است، کشاورزی گلخانه‌ای می‌تواند سودآوری بیشتری داشته باشد.

امام جمعه شهر قروه نیز در خطبه های هفته گذشته به مساله رسیدگی به مشکلات خیارکاران اشاره کرد و گفت: سال ۹۸هم این موضوع را عنوان کردم و از سازمان جهاد کشاورزی استان درخواست کردم که به این قشر کمک کند برایشان صنف تشکیل دهد و قیمت‌گذاری کند تا دلال‌ها حذف شوند.

حجت‌الاسلام عابدین رستمی اظهار کرد: هزینه خیارکاران باید جبران شود و ذخیره‌ای برای زمستانشان بماند ما از جهاد کشاورزی خواستاریم که ورود پیدا کنند با کارخانه های صنایع تبدیلی و تکمیلی ارتباط بگیرند به نمایندگی از خیارکاران محصولات رو جمع کنند و تحویل کارخانه‌ها دهند غیر از حق ترابری چیزی از خیارکار نگیرند.

وی همچنین گفت: از مسئولین شهرستانی و استانی خواستاریم در بلند مدت صنایع و کارخانه‌های تبدیلی و تکمیلی راه‌اندازی کنند.

در این راستا کشاورزان قروه‌ای به دلیل پایین بودن قیمت خیارنگران این موضوع بودند که با پیگیری فرماندار قروه با جهاد کشاورزی و تعاون روستایی استان کردستان مقرر شد کارخانجات بزرگ وارد مذاکره بشوند و واحدهای بزرگ فراوری و سازمان تعاون روستایی وارد خرید توافقی بشوند و باعث افزایش قیمت خیار برای کشاورزان بشود و لبخند بر لبان کشاورزان بنشاند و خستگی آن‌ها در برابر گرمای طاقت فرسای تابستان از تنشان بیرون آید.

فرماندار قروه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قروه گفت: در شهرستان قروه 350 هکتار کشت خیار با برآورد 10 هزار تن محصول خیار از این مزارع کشت می‌شود.

خلیل فعله‌گری افزود: هشت واحد فعال صنایع تبدیلی با ظرفیت قریب به هزار و 500 تن در سال در شهرستان قروه وجود دارد.

به گفته وی، علت اصلی پایین بودن قیمت خیار این بود واحدهای فراوری بزرگ هنوز وارد خرید نشده بودند که با پیگیری های انجام شده از این حالت خارج می‌شوند.

خیار از بین همه صیفی‌جات بیشتر به آب نیاز دارد

رییس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان قروه گفت: خیار از بین صیفی‌جات از همه بیشتر به آب نیاز دارد و جز محصولات پر آب بر است برای تولید هر کیلوگرم خیار در عرصه و فضای باز به 350 لیتر آب نیاز است که این مقدار در گلخانه به 25تا 30 لیتر کاهش می‌یابد.

حامد آیینی افزود: گلخانه یکی از راه حل‌های مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کم آبی است در کشت گلخانه راندمان عملکرد و تولید محصول را به ازای هر مترمکعب آب مصرفی 10 برابر افزایش می دهد.

به گفته وی، یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی با هدف صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش بهره‌وری انتقال کشت سبزی و صیفی از محیط باز به گلخانه است.

آیینی اظهار کرد: یکی از راه‌های تجاری‌سازی و اقتصادی کردن محصول خیار و جلوگیری از متضررشدن کشاورزان کشت قراردادی این محصول است که قبل از تولید آن در واقع بازار فروش آن به نرخ روز در قرارداد مشخص شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون کشت آبی و پروانه بهره‌برداری کشت غالب شهرستان 45 درصد گندم،21 درصد سیب‌زمینی و 34 درصد سایر محصولات است،افزود: علت پایین بودن قیمت خیار بر اساس محصولات کشاورزی که وابسته به عرضه و تقاضا است.

آیینی در ادامه افزود: با توجه به اینکه سال گذشته قیمت خیار15 هزار تومان بود باعث افزایش قیمت خیارشور شد و کارخانجات نتوانستند محصولات خود را بفروشند.

وی به خرید توافقی اشاره کرد و گفت: فقط نباید تولید کننده را دید باید مردم هم لحاظ کرد که توان خرید محصول را داشته باشند.

انتهای پیام/2330/73

منبع: فارس

کلیدواژه: خیار صیفی جات شهرستان قروه جهاد کشاورزی شهرستان قروه گلخانه ای قیمت خیار صیفی جات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۰۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی روز یک شنبه در جمع خبرنگاران، به تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ اشاره و اضافه کرد: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی برای امسال سطح زیر کشت محصول گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد.

به گفته وی در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزارها افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

فتحی با پیش بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در سالجاری، گفت: پارسال با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی و همت متخصصان و کارشناسان موفق به تولید چهار میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که از این میزان در حوزه زراعت ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصول تولید و به بازار مصرف عرضه شد که در برنامه تحولی امسال این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری از طرح‌های آب و خاک در پایاب سدها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید با اجرای کشاورزی حفاظتی، اصلاح الگوی کشت، به زراعی و به نژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی صورت خواهد گرفت.

فتحی با تاکید بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیر بخش زراعت استان، یادآور شد: در این بخش یکهزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال از طریق بخش خصوصی نیازمند بودجه است که طبق پیش بینی‌ها برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های آذربایجان شرقی به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار در سالجاری، افزود: انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان دارویی در این راستا تولید شود که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد افزایش را تجربه خواهیم کرد.

فتحی از افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۷۵ تن در سال جاری خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید اجرای برنامه‌های مختلف پیگیری خواهد شد.

وی از اجرای تعداد هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یکهزار و ۴۵۲ میلیارد ریالی در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم اکنون ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای در این استان اجرا می‌شود، اضافه کرد: برای این طرح‌ها ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته است.

کد خبر 6097633

دیگر خبرها

  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • تشکیل ۵۸ پرونده خرید ادوات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه