Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-03@16:54:41 GMT

پشت‌پرده مخالفت با عرضه خودرو در بورس کالا

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۶۰۶۱۸

پشت‌پرده مخالفت با عرضه خودرو در بورس کالا

تین نیوز

بورس کالا برای عرضه خودرو، شاید بهترین راهکار نباشد اما مزایای زیادی دارد که ازجمله آن می توان به خرید مستقیم خودرو از تولیدکننده اشاره کرد. با اجرای این طرح، دست واسطه ها از فروش خودرو قطع و محصولات مستقیماً از خودروسازان خریداری می شود.

 

درحالی که بسیاری از خودروسازان داخلی زیان ده شده اند، همچنان راهکار پایداری برای رفع مشکلات صنعت خودرو ارائه نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید خودروی تیبا برای سایپا بیش از ۷۰ میلیون تومان ضرر دارد که به معنای ضرر بیش از ۵۰ درصدی است!

این در حالی است که اگر همه خودروها در بورس کالا به فروش برسد، می توان به بهبود قیمت ها امیدوار بود. امروز خودرو یکی از بهترین بازارها برای سرمایه های سرگردان شده و همین موضوع در سفته بازی و بالا و پایین بردن قیمت ها به نفع افرادی که تعداد زیادی خودرو دارند و از رانت خرید خودرو از کارخانه نیز بهره مند هستند، مؤثر است تا شاهد بی ثباتی در بازار باشیم.

بورس کالا برای عرضه خودرو، شاید بهترین راهکار نباشد اما مزایای زیادی دارد که از جمله آن می توان به خرید مستقیم خودرو از تولیدکننده اشاره کرد، با اجرای این طرح دست واسطه ها از فروش خودرو قطع شده و محصولات مستقیماً از خودروسازان خریداری می شود.

در بورس کالا قیمت ها نسبت به بازار پایین تر بوده که ناشی از حذف واسطه هاست، این موضوع برای خریداران و مصرف کنندگان منفعت بسیاری به دنبال دارد و باید توجه داشت همزمان، تولید کننده نیز سود کسب می کند و خودرو را با قیمتی بیش از گذشته به فروش می رساند.

با عرضه دیگنیتی و فیدیلتی در بازار شاهد آن بودیم که قیمت محصولات در بورس کالا پایین تر از بازار بوده که این موضوع نشان دهنده شکاف قیمتی میان نرخ کشف شده در بورس کالا با بازار است.

در روش های گذشته، سود حاصل از فروش خودرو بیش از آنکه نصیب خودروسازان شود، به جیب دلالان و واسطه هایی که با رانت و زد و بند محصولات را در بازار عرضه می کنند، می رود و خودروسازان مجبور می شدند محصولات خود را با قیمتی کمتر از قیمت تمام شده به فروش برسانند و اغلب خودروسازان اکنون در معرض ورشکستی قرار گرفته اند.

همچنین عرضه خودرو در بورس کالا منجر به رقابت بازار آزاد با این رقیب جدید نیز شد، به نحوی که شاهد انعطاف در قیمت های بازار آزاد و در نتیجه افزایش قدرت خرید شهروندان حتی در بازار آزاد بودیم.

کارشناسان نیز معتقدند عرضه خودرو در بورس کالا روند خرید و فروش آن را شفاف کرده و این موضوع منجر به احقاق حقوق مصرف کنندگان می شود. بنابراین می توان گفت عرضه خودرو در بورس کالا علاوه بر نجات صنعت خودرو، بدون فشار بر مصرف کننده، منجر به منتفع شدن تولیدکنندگان نیز می شود.

همچنین زمینه برای سفته بازی دلالان در این حوزه برچیده می شود، زیرا خریداران محصولات را مستقیماً از کارخانه خریداری می کنند؛ اما با وجود این مزیت ها همچنان شاهد مخالفت برخی از نمایندگان مجلس و فشار آنان بر وزارت صمت برای جلوگیری از عرضه خودرو در بورس کالا هستیم.

امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در این خصوص به خبرنگار ایمنا می گوید: در چهار سال گذشته وزارت صمت و وکلای مجلس طرح نادرست قیمت گذاری خودرو را پیاده کردند که در نتیجه آن بر هم ریختن بازار و رکود صنعت بود و دو خودروساز بزرگ کشور بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان زیان رسمی دادند.

وی اضافه می کند: با ایجاد موانع توسط وزارت صمت، امضاهای طلایی برای اعطای مجوز به وجود آمد، بنابراین با این اقدام اعضای وزارت صمت قدرت می گیرند.

استیضاح وزیر صمت به واردات خودرو معطوف شد!

به گفته این کارشناس صنعت خودرو، وزیر صمت با برنامه های زیادی بر سر کار آمد و در ابتدا پرانرژی و شجاعانه عمل می کرد؛ استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت بدون توجه به حوزه فعالیت گسترده این وزارتخانه، به خودرو و واردات آن معطوف شد.

کاکایی معتقد است: در این موضوع، طرح وکلای مجلس باید مورد بازبینی قرار گیرد تا سبب زمین زدن صنعت خودرو با واردات غیرکارشناسی نشود، البته وزیر هم تنها طرح مجلس را پیگیری کرده است .

وکلای مجلس می خواهند به هر قیمتی قیمت خودرو را کنترل کنند

وی تصریح می کند: وکلای مجلس معتقدند قیمت خودرو باید کنترل شود و حتی می خواهند برای قیمت خودروهای بخش خصوصی نیز تعیین تکلیف کنند، اما هیچ کس پاسخ گو نیست که چرا قیمت گذاری دستوری خودرو در چهار سال گذشته نتیجه مثبتی نداشته است.

بورس انتخاب مناسبی برای فروش خودرو است

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت می گوید: بورس مسیر چندان مناسبی برای فروش خودرو نیست اما در انتخاب بد و بدتر، بورس انتخاب بهتری است. فروش خودرو در بورس کالا راهکار قانونی است که باعث می شود فروش خودرو به صورت شفاف انجام شود و کسی نتواند در آن اعمال قدرت کند.

کاکایی اضافه می کند: به نوعی نظام صنعت خودرو به این نتیجه رسیده است که قیمت گذاری دستوری نتیجه بخش نیست و برای مدیریت این بازار، عرضه خودرو در بورس کالا به عنوان راهکار، به کار گرفته شده است.

وی تصریح می کند: اصل ۴۴ قانون اساسی پس از ۲۰ سال هنوز اجرا نشده است و دو خودروساز بزرگ کشور کاملاً خصوصی اداره نمی شوند؛ از ابتدای سال جاری دولت در تلاش بود که خودروهای گروه بهمن و کرمان نیز در سامانه متمرکز به فروش برسد.

عرضه خودرو در بورس، همزمان به نفع تولیدکننده و مصرف کننده است

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ادامه می دهد: بخش خصوصی در این بین مقاومت کرده و دو خودرو از این گروه در بورس کالا به فروش رسید. با انجام این اقدام، قیمت این خودروها از بازار نیز کمتر شد. پس از عرضه در بورس کالا، قیمت این خودرو که در کارخانه ۷۰۰ میلیون تومان به فروش می رسید، در بازار یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود و اکنون قیمت آن در بورس کالا در حدود یک میلیارد تومان است، بنابراین این اقدام به نفع تولید کننده و مصرف کننده بوده است.

کاکایی اضافه می کند: با ایجاد چنین سودی در بورس کالا، خودروسازان به رقابت با یکدیگر تشویق می شوند، کیفیت های خود را افزایش می دهند و با افزایش عرضه حتی به تدریج شاهد کاهش بیش از پیش قیمت ها نیز خواهیم بود.

وی خاطرنشان می کند: متأسفانه وکلای مجلس بدون توجه به تجارب چهار سال گذشته، همچنان بر کنترل قیمت ها اصرار دارند و این در حالی است که سازوکار بازار برحسب عرضه و تقاضا تعیین می شود، واقعیت های اقتصادی به گونه ای است که وزارت صمت به دنبال خروج از این شرایط است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: خودروسازان سایپا بورس کالا رقابت خرید و فروش نمایندگان مجلس دانشگاه علم و صنعت واردات خودرو معدن و تجارت قیمت خودرو بخش خصوصی هیئت علمی دانشگاه اصل ۴۴ خرید و فروش خودرو بورس خودرو خودرو ساز عرضه خودرو در بورس کالا صنعت خودرو وکلای مجلس فروش خودرو واسطه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۰۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد

احمد علیرضابیگی، اظهار داشت: دولت از بنیان اعتقادی به واردات خودروی کارکرده نداشت. دولت اگر حس کند استیضاح وزیری رای می‌آورد، به وزیر می‌گوید استعفا بده.

به گزارش دولت بهار، نماینده تبریز در مجلس یازدهم در مصاحبه‌ای با تلویزیون اینترنتی سیمرغ، به موضوعات مختلفی از جمله شاسی بلندها، گشت ارشاد، ردصلاحیت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، بورس، فساد چای دبش و .. پرداخته است.

بخش‌های مهم این مصاحبه بدین شرح است:

- گفتم مگر گربه از درب مجلس بدون اذن و اراده هیئت رئیسه می‌تواند وارد شود که اینهمه ماشین شاسی بلند در حیاط مجلس خالی کنند.

- کاش پیش بینی‌های من غلط از آب در می‌آمد، اما عملا همان اتفاق افتاد که پیش بینی می‌شد. ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند. بواسطه اظهارنظر رد صلاحیت شدم.

- گفتم همه از رهگذر گشت ارشاد نان می‌خورند. مصوبه گشت ارشاد مربوط به دوره آقای خاتمی بوده و دکتر احمدی‌نژاد با آن مخالف بود. آقای مطهری و پزشکیان و ۷۰ نفر دیگر رئیس جمهور وقت را بدلیل مخالفت با گشت ارشاد مورد سوال قرار دادند.

- آقای رئیسی تصور نمی‌کرد استیضاح آقای فاطمی امین رای بیاورد. نمایندگان مجلس برای فرار از اتهام، رای به استیضاح دادند. وزیر که برکنار شد، قیمت خودرو شکست. دولت بجای ایجاد امکان رقابت برای مردم، خودش تصدی گری می‌کند.

- دولت از بنیان اعتقادی به واردات خودروی کارکرده نداشت. دولت اگر حس کند استیضاح وزیری رای می‌آورد، به وزیر می‌گوید استعفا بده.

- قیمت ارز ترجیحی را افزایش می‌دهیم تا جبران کسری‌های دولت اتفاق بیفتد، ولی با این کار چه بر سر خانوار می‌آید، محل توجه نیست. هیچگاه مردم این ارز ارزان قیمت را در سفره‌های خودشان نمی‌توانند ببینند. چای دبش یکی از مصادیق فساد در کشور است عین همین در روغن و نهاده‌های دامی و .. وجود دارد. طبق آمار بانک مرکزی میزان خروج سرمایه از کشور بیش از ۱۱ میلیارد دلار در سال است.

- نظام به این نتیجه رسیده بود و تشویق مردم به ورود به بورس داشت اتفاق می‌افتاد. دولت بخشی از مصارف خودش را از رهگذر به یغما رفتن ثروت مردم در بورس تامین کرد. هر کاری کردیم آقای قالیباف استیضاح آقای دژپسند را اعلام وصول نکرد. در قانون بودجه سهم قابل توجهی به پرداخت سررسید اوراق اختصاص پیدا کرده یعنی به جایی خواهیم رسید که سررسید‌ها به اصل بدهی غلبه کند.

- ما برای تامین حقوق بازنشستگان خودمان، ناچار شدیم دست در جیب مردم ببریم.

- اگر بخواهیم در بوجود آمدن شرایط امروز سهمی را به مجلس اختصاص بدهیم، سهم قابل توجهی است. متاسفانه مجلس نتوانست موفقیتی را در برآوردن آنچه مد نظر مردم بود بدست بیاورد.

دیگر خبرها

  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد
  • بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها