Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@07:29:20 GMT

مرغ‌داران زنجانی اصول قرنطینه را تشدید کنند

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۶۱۹۲۱

مرغ‌داران زنجانی اصول قرنطینه را تشدید کنند

ایسنا/زنجان مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: مرغ‌داران به منظور جلوگیری از شیوع بیماری نوظهور آنگارا (التهاب حاد ویروسی کبد در طیور) رعایت اصول بهداشتی قرنطینه‌ای و امنیت زیستی در واحدهای پرورشی را تشدید کنند.

محمدباقر حاج‌کاظمی با اشاره به نوظهور بودن بیماری آنگارا و اهمیت آن از لحاظ میزان شیوع و تلفات در گله‌های پرورشی طیور و وارد آمدن ضررهای اقتصادی بر صنعت مرغ‌داری، اظهار کرد: بیماری آنگارا یک بیماری ویروسی خطرناک و به شدت مسری با تلفات ناگهانی و شدید است و معمولاً طیور گوشتی ۳ تا ۵ هفته و گاهی پولت تخم‌گذار و مادر ۱۰ تا ۲۰ هفته را درگیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گله‌های مبتلا گاهی علائم کلینیکی اختصاصی ندارند و مشخصه آن درصد بالای ابتلا و تلفات ناگهانی و شدید است. جوجه‌ها ممکن است علائم بالینی غیراختصاصی مانند بی‌حالی، ازدحام، پرهای ژولیده و مدفوع زرد و مخاطی به دلیل افزایش ترشح اسیدهای صفراوی نشان دهند. کبد اغلب متورم و بزرگ شده و دارای تغییر رنگ مایل به زرد و کانون‌های متعدد رنگ پریده و یا قرمز رنگ است و یکی از مهم‌ترین علائم بیماری جمع شدن مایعات کهربایی در کیسه اطراف قلب است.

این مسئول با اشاره به اینکه این بیماری هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی بین مزارع پرورش طیور منتقل می‌شود، ادامه داد: اگر مرغ مادر آلوده باشد بیماری به جوجه منتقل شده و این ویروس بعد از ورود جوجه یک روزه به واحدهای مرغ گوشتی مشاهده می‌شود و اگر در یک واحد مرغ گوشتی آلوده مراقبت‌ها و اقدامات ضروری صورت نگیرد، ویروس در آن‌جا باقی می‌ماند و می‌تواند همراه با نقل و انتقالات دان مرغ، کود، لاشه‌های تلف شده و وسایل مکانیکی از واحد آلوده به سایر واحدهای مرغ‌داری منتقل شود.

وی اضافه کرد: این ویروس نسبت به شرایط محیطی مقاوم بوده و قابلیت ماندگاری برای دوره‌های بعدی جوجه‌ریزی را نیز دارد و از آنجا که درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد، رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

حاج‌کاظمی به مرغ‌داران توصیه کرد: اصول امنیت زیستی همچون کاهش تراکم جوجه‌ریزی به خصوص در واحدها و مناطق پرتراکم، قرنطینه کامل واحد و ممنوعیت ورود و خروج افراد، خودرو، کود و سایر موارد در واحدهای آلوده و مشکوک و مدفون کردن همه لاشه‌های تلف شده در عمق چهار متری و پوشاندن با آهک و خودداری از پراکندن لاشه‌های تلف شده در محیط برای جلوگیری از شیوع بیماری را جدی بگیرند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان بیان‌ کرد: نکات مدیریتی شامل تهیه جوجه از منابع مطمئن، پرهیز از پرورش چند سـنی، نبود جوجه‌ریزی اضافه بر ظرفیت سالن‌ها، واکسیناسیون مرغ مادر، رعایت دقیق ضوابط امنیت زیستی و کنترل ترددها، ممنوعیت زنده‌فروشی مرغ در پایان دوره، جلوگیری از ورود پرندگان آزادپرواز به انباردان و سالن پرورش و رعایت مسائل بهداشتی در خودروهای حمل و شست و شوی کامل قفس‌ها را رعایت کنند.

وی تاکید کرد: مرغ‌داران در زمان جوجه‌ریزی نیز نسبت به خرید جوجه از مزارع مرغ مادر واکسینه شده علیه بیماری آنگارا اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: در صورت بروز هرگونه تلفات غیرمتعارف در واحدهای پرورش طیور استان در اسرع وقت به مسئول فنی بهداشتی واحد و اداره دامپزشکی شهرستان با شماره ۱۵۱۲ گزارش تلفات واحد را اعلام کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنجان دام و طيور مرغداري امنیت زیستی مرغ داران جوجه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۱۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اصلاح فواصل بهداشتی کسب و کار‌های کشاورزی موضوع مورد بحث برنامه بالاتر بود که در این برنامه سعید کرمی نماینده سازمان دامپزشکی ومحبوبه محمد زمانی مدیر صدور مجوز‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی حضور پیدا کردند.
در این برنامه سعید کرمی نماینده سازمان دامپزشکی گفت: در بحث کنترل بیماری‌های دامی و انسانی سه راهکار از جمله پیشگیری، کنترل و رفع بیماری وجود دارد.
کرمی بیان کرد: در بحث بهداشت مجموعه و مرزعه قرنطینه، ورود و خروج لوازم و واکسیناسیون بسیار مهم است یکی از مهم‌ترین عوامل و راهکار‌ها کاهش تراکم است و به گونه‌ای این اقدام سیاست مبارزه زنی به شمار می‌رود چراکه از عامل و انتشار و تکثیر ویروس جلوگیری می‌کنیم.
نماینده سازمان دامپزشکی اظهار کرد: در تمامی دنیا در مبحث پیشگیری از محدوده کاهش تراکم استفاده کرده اند و الزام فاصله بین واحد‌های پرورش دام به عنوان رکن اساسی در این بخش به شمار می‌رود.
کرمی تاکید کرد: تجارب گذشته و اتفاق‌های هم که در سال‌های گذشته رخ داده و تجربه بشری هم در حوزه الزامات بین المللی هم حاکی از آن است که در بحث تولید و صادرات چه در حوزه طیور وچه در سایر بخش‌ها تابع شرایط و ضوابط بین امللی بوده است و برای تمامی کشور‌های صادر کننده دام وطیور بحث رعایت فاصله حداقلی الزامی بوده است.
وی بیان کرد: آیین نامه مربوط به اصلاح فواصل بهداشتی و تجدید نظر در آن توسط دامپزشکی انجامش ده و به هئیت دولت رفته است و ما به عنوان دستگاه فنی مربوطه آن را اجرا کرده ایم، اما هنوز این اصلاح آیین نامه توسط هیئت دولت تصویب و به اجرا نرسیده است.

صدور مجوز در حوزه جهادکشاورزی
در ادامه این برنامه محبوبه محمد زمانی مدیر صدور مجوز‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت: صدور مجوز یکی از بخش‌های مهم در حوزه جهادکشاورزی به شمار می‌رود چراکه ممکن است بسیاری از دامپزشکی‌ها و بخش‌های پرورش دام و طیور به دلیل آنکه نتوانسته است مجوز دریافت کنند فعالیت خود را شروع نکرده و حتی تعدادی از آنها هم تعطیل شده است.
او بیان کرد: در ۵ سال گذشته ۴ هزار و ۸۰۰ درخواست مجوز شروع فعالیت دامداری و پرورش طیور داشته ایم که به دلیل نداشتن جرائم تایید نشده و امکان شروع برای فعالیت این بخش‌ها فراهم نشده است.
مدیر صدور مجوز‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی افزود: این ۴ هزار و ۸۰۰ درخواست معادل ۳۰ درصد از درخواست‌های ارائه شده در حوزه جهاد کشاورزی بوده که به سازمان نظام مهندسی کشاورزی ارسال شده است.
محمد زمانی بیان کرد: رعایت فاصله همواره به عنوان دم دست‌ترین و آسان‌ترین راهکار برای جلوگیری و یا پیشگیری از بروز بیماری به شمار می‌رود در صورتی که هم اکنون با شروع تکنولوژی و علم و بهداشت و همچنین تزریق واکسن‌های مختلف می‌توان از بروز بیماری در این بخش جلوگیری کرد.
او بیان کرد: اکثر درخواست‌های مثل دام سبک و سنگین و بسیاری از درخواست‌ها نیاز به سخت گیری‌های آیین نامه فواصل بهداشتی ندارد.
او گفت: نباید بین واحد گلخانه با دامپروی وجود داشته باشد در حالی که امروز بین ۱۵۰ متر است که نباید این فواصل بهداشتی و سختگیری در این بخش وجود داشته باشد.
ظرفیت‌های از دست رفته دام سبک
در ادامه این برنامه افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: طی سال‌های اخیر ظرفیت‌های زیادی از دام سبک را از دست داده ایم و در حال حاضر نیاز داریم این ظرفیت‌ها را بازگردانیم و با توجه به آنکه مسئله حساسیت گوشت قرمز وجود دارد و ما در این بخش نیاز به یک جهش داریم بنابراین باید در حوزه دام آن بخش‌های که حساسیت زا نیست و امکان آن وجود دارد که فواصل را کم کنیم و ظرفیت‌ها افزایش یابد.
وی بیان کرد: مجتمع‌های زیاد پروار بندی داریم که فاصله آنها تن‌ها یک تیغه است و در مجتمع‌های دام شیری از جمله مجتمع فشا فویه است و الحمدلله سازمان دامپزشکی و اشراف خوبی در مسئله بیماری‌ها اعمال کرده است بنابراین می‌تواند با توجه به مدیریت خوب و افزایش فراغ بال و کاهش حساسیت‌ها در برخی از مراکز زمینه را برای ظرفیت‌ها را فراهم کنیم. 

دیگر خبرها

  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند
  • ثبت ۵۷۴ واحد پرورش طیور از قزوین در سامانه سماصط
  • جریمه راننده پراید به سبک جرثقیل‌داران! + فیلم
  • (ویدئو) قرنطینه مطلق برای طراحان سوالات کنکور
  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور