Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر صمت گفت: با حضور در نمایشگاه خودروی روسیه توانستیم ۷۰۰ میلیون یورو تفاهم‌نامه را به امضا برسانیم که تا به نتیجه رسیدن آن‌ها را پیگیری خواهیم کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا پیمان‌پاک در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه در حوزه تجارت خارجی از آغاز فعالیت دولت سیزدهم برنامه‌ای تدوین شد، اظهار کرد: توسعه تجارت غیرنفتی بر مبنای برنامه‌ای طرح‌ریزی شد و با تبیین یک نقشه راه، حرکت برای دستیابی به توسعه تجارت را آغاز کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گام نخست در این برنامه هدف افزایش صادرات تا سال ۱۴۰۴ از ۳۵ میلیارد دلار به ۷۰ میلیارد تعیین شد که در همین راستا تاکنون نیز موفقیت‌آمیز عمل شده که آمار نیز رشد ۳۹ درصدی در سال گذشته و ۲۱ درصدی در پنج ماه امسال را نشان می‌دهد.

رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه صادرات خدمات فنی و مهندسی رشد چهار برابری در یک سال گذشته تجربه کرده است، گفت: در ذیل اقدامات در راستای برنامه تحول تجاری، طرح مانع‌زدایی در صادرات و واردات در دستور کار قرار گرفت. بخشنامه‌هایی صادر شده بود که تجار را دچار چالش‌های فراوانی می‌کرد که پس از بررسی و نشست‌هایی با فعالان اقتصادی، موانع احصا شد و در جهت رفع آن اقدام کردیم.

وی گفت: یکی از مشکلات عدم توازن سیاست تجاری و سیاست‌های ارزی بود که موانع توسعه تجاری را ایجاد کرده بود، بر همین اساس در مهرماه سال گذشته مصوبه‌ای ابلاغ شد تا تسهیل تجارت خارجی را به دنبال داشته باشد.

به گفته پیمان‌پاک، تسهیل برگشت ارز صادراتی، افزایش مهلت برای پرداخت بدهی ارزی، ایجاد فرآیند واردات در برابر صادرات، تهاتر و رفع مشکلات گمرکی از قدم‌هایی بود که برداشته شد.

وی با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت به عنوان نماینده تجار، پیگیری الزامات تجاری در بخش‌های داخلی و خارجی را در دستور کار قرار داد، تاکید کرد: در کشور‌های هدف و در کل زنجیره تجارت قوانین، شرایط لجستیکی، موارد پولی، مالی و بانکی را هدفمند کردیم و مشکلات تجاری را ثمربخشی پیگیری کردیم.


۷۰۰ میلیون یورو تفاهم‌نامه خودرویی


وی افزود: با این روند حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی را برنامه‌ریزی کردیم که یکی از آن‌ها حضور در نمایشگاه خودروی روسیه بود که توانستیم ۷۰۰ میلیون یورو تفاهم‌نامه را به امضا برسانیم که تا به نتیجه رسیدن آن‌ها را پیگیری خواهیم کرد.

پیمان‌پاک در خصوص عضویت در سازمان همکاری‌های شانگ‌های تصریح کرد: مسیر عضویت در این سازمان در حال طی شدن است، اما باید توجه داشت، شانگ‌های یک پیمان سیاسی و امنیتی است که باید از آن استفاده اقتصادی کنیم.


افزایش تجارت خارجی


وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم دیپلماسی اقتصادی فعال شده است، تاکید کرد: تجارت با چین ۳۰ درصد، روسیه ۲۹ درصد، عمان ۷۰ درصدی و آفریقا ۱۰۰ درصد رشد داشته است که نشان می‌دهد، در هدف‌گذاری‌ها و عملکرد آن موفق بوده‌ایم.

رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه با اقدامات در دولت سیزدهم بازار لازم و تقاضا ایجاد شده که باید پاسخگوی این نیاز باشیم، خاطرنشان کرد: برای طی شدن این مسیر باید به وضعیت لجستیکی که سال‌ها به آن بی‌توجهی شده، رسیدگی شود که در ماه‌های اخیر اقدامات در این زمینه آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه با پتانسیل فعلی توانستیم رشد صادرات را رقم بزنیم، تاکید کرد: رشد در حال اتفاق افتادن است و برای توسعه بیشتر نیز، زیرساخت‌ها تا ۱۴۰۲ تکمیل خواهند شد که به عنوان مثال پل آستارا به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و برای اولین بار خطوط دریایی بندرعباس به عمان فعال شد.

پیمان‌پاک با بیان اینکه ایران در سال‌های گذشته کشور صادرات‌محور نبوده است، گفت: در سال‌های متمادی مازاد مصرف را صادرات می‌کردیم و به همین دلیل با نوسان قیمت در بازار یا کاهش عرضه، ممنوعیت‌ها مانع صادرات می‌شد، اما در حال حاضر تولید صادرات‌محور در دستور کار قرار گرفته است تا شاهد جهش تجاری در این بخش باشیم.


تجارت با رمزارز‌ها


رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص تجارت با رمزارزها، اظهار کرد: یکی از راهبرد‌ها تغییر مبادلات از روش‌های سنتی به تجارت مدرن است که یکی از اجزا آن فعالیت در بستر بلاکچین محسوب می‌شود که ۶ ماه گذشته بررسی آن انجام شد.

وی افزود: با استفاده از این بستر می‌توانیم تجار کشور‌های مختلف را با یکدیگر ارتباط دهیم و با استفاده از رمزارز‌ها پرداخت تاجر در صادرات و واردات انجام شود.


۷ میلیارد دلار ثبت سفارش گوشی تلفن همراه در ۵ ماه امسال


رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه واردات گوشی تلفن همراه ممنوع نیست، تصریح کرد: واردات گوشی‌های کمتر از ۶۰۰ دلار آزاد است، اما تخصیص ارز برای گوشی‌های لاکچری که قیمتی بیش از ۶۰۰ دلار دارد، در نوبت قرار دارد.

وی با بیان اینکه منابع ارزی کشور محدود است، تصریح کرد: سال گذشته که نیاز جامعه به دلیل شیوع ویروس کرونا به گوشی تلفن همراه افزایش داشت، چهار میلیارد دلار ثبت سفارش واردات انجام شد که امسال این رقم به هفت میلیارد دلار رسیده است.

پیمان‌پاک تاکید کرد: باید ارز کشور مدیریت شود به همین دلیل تخصیص ارز به تلفن‌های همراه نوبت‌دهی و به مرور انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تفاهم نامه خودرویی توسعه تجارت تجارت غیرنفتی رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران میلیارد دلار سال گذشته پیمان پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۲۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: تفاهم‌نامه ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بین ما و استاندار تعیین شده است تا ۱۴۳ کلاس درس به نتیجه برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از بوشهر، حمیدرضا خان‌محمدی، ظهر امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، اظهار کرد: در مجموعه سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تلاش شده است تا در راستای دستورات مقام معظم رهبری، رویکرد تازه‌ای در پیش گرفته شود و در حوزه تخصصی معاونت ما تقریباً ۶ هزار و ۹۰۰ فضا در کشور تحویل دانش‌آموزان داده شده است.

وی با بیان اینکه خیران به عنوان مهم‌ترین و موثرترین افراد در مدرسه‌سازی هستند، افزود: درخصوص مدارس تخریبی به عنوان یک مسئله اصلی در برنامه سند توسعه به آن توجه ویژه شد.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بیان کرد: در استان بوشهر اگرچه بسیاری از سرانه‌های مدرسه‌سازی حل شده است، اما در بسیاری مناطق نیاز به بازسازی دارد.

خان محمدی اضافه کرد: یکی از مواردی که از اثرات مالیات ملموس است، بازسازی و مقاوم‌سازی مدارس است و تفاهم‌نامه ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بین ما و استاندار تعیین شده است تا ۱۴۳ کلاس درس تا به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه در تلاشیم تا کاربری مدرسه را از اینکه تنها مدرسه باشد به محل تربیت و رشد تغییر دهیم، افزود: در سند هفتم توسعه بخش‌های اقتصادی ویژه برای مدارس برنامه‌ریزی شده تا خودگردان شوند، همه تلاش این دولت برای ارتقای کیفیت به خصوص در حوزه آموزش و پرورش است.

منبع: فارس

کد خبر 749134

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری امضا شد
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق‌های حمایت از صنایع پیشرفته و ضمانت صادرات امضا شد
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد