Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه خط انتقال گاز زاهدان به زابل امروز (یکشنبه، ۶ شهریورماه) با فرمان وزیر نفت افتتاح  و شهر زابل به‌عنوان یکی از شهرهای راهبردی شرق ایران و از نقاط  مهم و صنعتی در شمال استان سیستان و بلوچستان گازرسانی شد.

به گزارش خبرنگار شانا، صمد رحیمی، نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران صبح امروز (یکشنبه، ششم شهریورماه) در آیین بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۶۰۹۶ طرح‌ گازرسانی در هفته دولت  که با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و به‌صورت ویدیوکنفرانس در محل افتتاح این پروژه در ایستگاه سی‌جی‌اس زابل برگزار شد، با بیان اینکه این شرکت مصمم است امکانات و تسهیلات گاز طبیعی را در سطح استان سیستان و بلوچستان توزیع کند، گفت: با دسترسی مردم و صنایع استان به انرژی پاک، زمینه شکوفایی استعدادهای سرشار در این جغرافیای پهناور فراهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: یکی از شهرهایی که در اولویت کاری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران قرار گرفته، زابل است که از نظر راهبردی از مناطق مهم و بزرگ استان به شمار می‌آید و تعداد زیادی روستا در اطراف آن واقع شده‌اند که اکنون با گازرسانی به زابل، امکان گازرسانی به این روستاها نیز فراهم شده است.

نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره پروژه خط انتقال گاز «زاهدان - دوراهی دشتک – زابل»، توضیح داد: مسیر گازرسانی به شهرستان زابل از شهر زاهدان آغاز شده و در قالب دو گستره مجزا گاز را به زابل می‌رساند؛ گستره نخست (زاهدان - دوراهی دشتک) به طول  ۱۰۹ کیلومتر و قطر ۳۶ اینچ اجرا شده است که در طول مسیر نیروگاه در حال احداث زاهدان، کارخانه سیمان زابل و شهرهای واقع در مسیر را از نعمت گاز بهره‌مند می‌کند.

رحیمی افزود: با تکمیل گستره نخست در منطقه دوراهی دشتک، گستره دوم (دوراهی دشتک - زابل) به قطر ۲۴ اینچ و طول ۱۱۰ کیلومتر واقع شده است که در مسیر خود شهر صنعتی رامشار را تغذیه و سرانجام به شهر زابل که تراکم جمعیتی بالایی دارد، می‌رسد.

وی تصریح کرد: گستره‌های نخست و دوم پروژه خط انتقال گاز زاهدان - دوراهی دشتک - زابل توسط دو پیمانکار مجزا و در قالب دو قرارداد اجرا شده است که این تمهید، سبب تسریع در روند اجرا و بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت پیمانکاران توانمند داخلی شده است. 

نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه همه تاسیسات جانبی هر دو گستره شامل لانچر و ریسیور، سیستم حفاظت کاتدی و شیرهای بین‌راهی نیز تکمیل شده است، گفت: احداث ایستگاه سی‌جی‌اس شهر زابل نیز در تعهد این شرکت است و نصب آن سبب شده که با رسیدن گاز با خط لوله یادشده به زابل، امکان تأمین گاز مورد نیاز این شهر مطابق با ویژگی‌های فنی و شرایط مورد نظر در شبکه گازرسانی شهرستان زابل مهیا شود. 

۱۴۰۱؛سال سیستان و بلوچستان

به گفته رحیمی، سال ۱۴۰۱ در گفتمان صنعت گاز به نام سیستان و بلوچستان نامیده شده است و اکنون سربازان توسعه گاز، بیش از  ۷۶۰ کیلومتر خط لوله فشار قوی را در گستره استان در حال اجرا دارند به‌نحوی که این جغرافیای پهناور به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است.

وی همچنین درباره پروژه‌، خط لوله گاز ایرانشهر - پالیزان – خاش- میرجاوه، اظهار کرد: این خط لوله با گذر از دامنه کوه تفتان، گاز را به شهرستان خاش، کارخانه سیمان این شهر و سپس به  شهر مرزی میرجاوه در شرق استان می‌رساند و ان‌شاء‌الله این تحول به موازات توسعه دیگر زیرساخت‌ها وظرفیت‌های ذاتی این منطقه، سرمنشاء پیشرفت در همکاری‌ها با همسایگان خواهد بود.

نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تأکید کرد: این شرکت مفتخر است همسو با برنامه‌های آمایش سرزمینی در رونق صنعتی و تجاری جنوب شرق و توسعه تنها بندر اقیانوسی کشور با اجرای پروژه خط لوله گاز ایرانشهر - چابهار - کنارک در چهار گستره به طول ۲۹۰ کیلومتر، افزون بر گاز شهرستان‌های چابهار و کنارک، نیروگاه‌های این دو شهر و روستاهای اطراف، گاز مورد نیاز صنایع پتروشیمی و شهر صنعتی واقع در صنایع مکران را تأمین کند.

اجرای ۵۰۰ کیلومتر خط لوله دیگر برای گازرسانی به شهرهای باقیمانده

رحیمی با بیان اینکه افزون بر همه پروژه‌های در حال اجرا، ۵۰۰ کیلومتر خطوط لوله گاز دیگر نیز برای تکمیل گازرسانی به شهرهای باقیمانده این استان برنامه‌ریزی شده است، یادآور شد: با ساخت این خطوط همه شهرهای این استان از گاز طبیعی بهره‌مند می‌شوند.

وی تصریح کرد: آنچه امروز در استان سیستان و بلوچستان رقم می خورد نمونه بارز اراده نظام جمهوری اسلامی، خاصه دولت سیزدهم در عدالت گستری و برقراری رفاه، آسایش و آرامش برای همه اقوام و مذاهب ایرانی است که انشالله سرآغاز فرداهای روشن برای اهالی شریف این دیار خواهد بود.

نایب رئیس شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به اجرای همزمان ده ایستگاه تقویت فشار در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: به فضل الهی پروژه‌هایی که از این پس افتتاح می‌شوند مجهز به سیستم‌های کنترل تمام‌ایرانی بوده و داخلی‌سازی تأسیسات تقویت فشار گاز از ۸۵ فراتر خواهد رفت.

اجرای پروژه در سرزمین بادهای ۱۲۰ روزه

مجید علیپوری، مجری طرح خطوط لوله هفتم و یازدهم سراسری انتقال گاز هم در تشریح موانع و محدودیت‌های اجرای پروژه در استان سیستان و بلوچستان، گفت: اجرای پروژه در جغرافیایی که از نظر امکانات صنعتی، تامین ماشین‌آلات و نیروی متخصص دارای محدودیت است، اجرای پروژه را نیز با دشواری روبه‌رو می‌کند.

وی در توضیح شرایط سخت اقلیمی حاکم بر این پروژه بیان کرد: وزش شدید بادهای موسمی ۱۲۰ روزه  که به‌طور معمول سالانه بیش از مدت فوق نیز در جریان است موجبات توقف کار در روزهای زیادی از سال را فراهم کرد و غلظت پراکندگی ذرات خاک معلق در هوا، در عمل  در مقاطعی امکان اجرای عملیات مسیرسازی، جوشکاری و عایق کاری را غیرممکن کرد.

مجری طرح خطوط لوله هفتم و یازدهم سراسری انتقال گاز درباره آثار شیوع ویروس کرونا بر روند پروژه توضیح داد: محدودیت‌های ناشی از کرونا، لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و قرنطینه نیروهای مبتلا و اطلاعیه‌های صادر شده از سوی مسئولان محلی مبنی بر تعطیلی کارگاه در روزهای اوج شیوع ویروس کرونا در مقاطعی به کند شدن روند فعالیت‌ها انجامید و دستیابی به برنامه زمان‌بندی را با مشکل روبه‌رو کرد که با تلاش بی‌دریغ، پیگیری‌های مستمر و همه‌جانبه، سرانجام بر مشکلات فائق آمدیم. 

علیپوری نبود دسترسی به آب کافی برای انجام عملیات آزمون هیدرواستاتیک را از دیگر موانع فراروی پروژه دانست و گفت: دریافت مجوز برای برداشت آب از چاه‌های موجود که عمدتا برای مقاصد کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد به لحاظ محدودیت‌های منابع آب در منطقه، فرآیندی دشوار و  زمان‌بر است و ظرفیت کم آب‌دهی چاه‌ها ما را بر آن داشت که سرانجام در بخش‌هایی از پروژه منابع مورد نیاز را از آب منطقه‌ای تقاضا کنیم که با وجود محدودیت‌های منابع آبی استان، با پیگیری‌های پرشمار و صرف وقت بسیار، توانستیم بخشی از آب مورد نیاز را تأمین و نسبت به استفاده از آن در کل مسیر خط لوله اقدام کنیم.

منبع: شانا

کلیدواژه: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران انتقال گاز گازرسانی هفته دولت سیستان و بلوچستان گازرسانی به سیستان و بلوچستان گازرسانی به زابل جواد اوجی وزیر نفت شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران استان سیستان و بلوچستان خط انتقال گاز اجرای پروژه دوراهی دشتک هیئت مدیره نایب رئیس مورد نیاز پروژه خط خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۳۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه توقیف شد / کنسرسیوم توسعه ریلی: کارکنان راه آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند

درحالی حدود یک هفته از رسانه‌ای شدن توقف قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه می‌گذرد که خبر می‌رسد لکوموتیو این قطار توسط شرکت راه‌آهن بازداشت شده است.
 
به گزارش تسنیم، اول اردیبهشت (شنبه هفته گذشته) اداره راه‌آهن افغانستان اعلام کرد 1100 سنگ معدنی از طریق راه‌آهن «روزنک» و از مسیر ریلی ایران به ترکیه صادر شده است.
 
بر اساس اطلاعیه منتشر شده، این محموله صادراتی شامل سنگ معدنی «تالک» بود که به شهر «مرسین» ترکیه صادر شد. در همین راستا مراسم افتتاحیه در ایستگاه راه‌آهن روزنک برگزار شد که در آن علاوه بر رئیس راه‌آهن هرات، رئیس اطلاعات و فرهنگ، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری و بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نیز اشتراک داشتند.
 
درپی این اتفاق، خبر آمد که اولین قطار ترانزیتی حاوی بار 1100 متریک تن سنگ معدنی از افغانستان به مقصد ترکیه در ایستگاه راه‌آهن روزنک در ایران متوقف و اجازه عبور به آن داده نشد.
 
این در حالی بود که 2 روز بعد (سوم اردیبهشت) راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه‌ای اعلام‌کرد: خبر توقف قطار ترانزیتی افغانستان به مقصد ترکیه در ایران کذب است و اساسا هیچ قطار تجاری از سمت افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است. طبق روال مرسوم عبور بارهای ترانزیتی از کشورهای مختلف، ابتدا تشریفات قانونی و هماهنگی لازم و اخذ مجوز برای عبور بار از کشورهای میانی مسیر انجام شده و سپس نسبت به اعزام قطار اقدام می‌شود. این در حالی است که برای عبور قطار ذکر شده از افغانستان به ترکیه از مسیر ایران، هماهنگی مربوطه و در نهایت صدور مجوز راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام نشده است.
 
یک روز بعد از اطلاعیه راه‌آهن یعنی چهارم اردیبهشت جواد طاهرافشار معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی به‌عنوان متولی راه‌اندازی قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه در گفت‌وگویی گفت:‌ بار در حال حاضر در خاک ایران متوقف شده‌ و اعلام اینکه بار وارد خاک ایران نشده درست نیست.
 
*راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه مجوز ندارد
 
در ادامه مرتضی جعفری، معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن در خصوص اخبار منتشر شده پیرامون اعزام قطار ترانزیتی از مبدأ افغانستان به ترکیه اظهار کرد: پیرو بازدید انجام شده سال گذشته توسط تیم عالی فنی راه آهن جمهوری اسلامی ایران شامل معاون فنی و زیربنایی و مدیران کل حوزه‌های مختلف سیر و حرکت، ایمنی و فنی و زیربنایی، از محور ریلی افغانستان حد فاصل "شمتیغ" تا "روزنک" و مذاکرات به عمل آمده در جلسه برگزار شده در وزارت راه و شهرسازی با حضور سفیر  ایران در افغانستان، بر لزوم رفع نواقص و مشکلات ایجاد شده برای خط جهت حمل محمولات تجاری تأکید و مقرر شد انجام اصلاحات فنی و رفع نواقص و کاستی‌های موجود حدفاصل مرز شمتیغ تا ایستگاه روزنک، با هدف ارتقای سطح ایمنی مورد نیاز از وضعیت عملیاتی به شرایط استاندارد فنی، به منظور امکان سیر قطارهای تجاری صورت پذیرد.
 
وی ادامه داد: در این راستا مقرر شد کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان که از سوی سفیر ایران در این کشور معرفی شده نسبت به انجام اصلاحات مورد نیاز و بهره‌برداری محور مذکور با نظارت عالیه وزارت راه و شهرسازی (راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران) اقدام کند. در این راستا طی یک سال گذشته با مساعدت راه آهن 16 قطار عملیات جهت تسهیل انتقال ادوات ریلی به منظور تسریع عملیات اجرایی احداث قطعه چهارم محور ریلی خواف-هرات صورت پذیرفته است.
 
وی افزود: بر اساس توافقات صورت گرفته کنسرسیوم فوق‌الذکر متعهد شده به سرعت نواقص را رفع کرده و پس از ارتقای خط مبتنی بر استانداردهای ریلی، به راه‌آهن منعکس شد تا پس از بازدید از اقدامات انجام شده، امکان سیر ایمن قطار به تایید کارشناسان فنی برسد.
 
معاون بازرگانی و بهره برداری راه‌آهن بیان کرد: علیرغم دستور مساعدت حداکثری از سوی مدیرعامل و پشتیبانی راه آهن  جهت ارسال ادوات ریلی و پیگیری‌های مکرر از سوی راه‌آهن با عبور هر قطار عملیات، کنسرسیوم مذکور در روزهای اخیر از حسن نیت راه آهن سوء استفاده کرده و بدون هیچگونه هماهنگی و اخذ تأییدیه از راه آهن نسبت به بارگیری واگن‌ها و اعلام آن در رسانه‌ها جهت حمل محمولات تجاری ترانزیتی اقدام کرد که مورد پذیرش نبوده و به‌منزله نقض مقررات ریلی بین المللی و توافقات قبلی است.
 
جعفری با اشاره به لزوم حفظ جایگاه جمهوری اسلامی ایران در مناسبات بین‌المللی گفت: باوجود عدم هماهنگی صورت‌گرفته، با توجه به رویکرد توسعه‌ای راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی قطار مذکور انجام گرفته و راه اندازی رسمی مسیر تجاری مذکور پس از رفع نواقص و تأیید متخصصان فنی ریلی با هماهنگی راه‌آهن‌های دو کشور انجام خواهد شد.
 
کنسرسیوم: قطار ترانزیتی مجوز دارد
 
از سوی دیگر خبر می‌رسد که راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، لکوموتیو قطار مذکور را توقیف کرده است! جواد طاهرافشار معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی در این‌باره به خبرنگار تسنیم می‌گوید: کنسرسیوم توسعه ریلی با دستور وزیر راه و شهرسازی برای توسعه ترانزیت ریلی با مشارکت بخش خصوصی تشکیل شده است.
 
وی با یادآوری این‌که 20 فروردین ماه امسال مجوزهای لازم برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان از استانداری خراسان رضوی، مرزبانی و .. اخذ شد، افزود:‌ علاوه بر این ورود این قطار به کشور دستور معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی را دارد. ضمن این‌که ورود قطار ترانزیتی دستور نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در امور افغانستان را نیز دارد.
 
طاهرافشار با بیان این‌که قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه پس از ورود به کشور در ایستگاه شمتیغ متوقف شد، تاکید کرد: ورود این قطار حتی با ناظرات گمرک خراسان رضوی نیز هماهنگ و تشریفات مربوطه انجام شده بود. ما صورتجلسه مرزبانی را هم برای ورود این قطار داریم.
 
وی همچنین از توقیف لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه خبر داد و گفت: متاسفانه کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آنرا با خود بردند!
 
معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی تاکید کرد:‌ یکی از مشکلات ما سفر وزیر راه و شهرسازی به پاکستان بود. فردا شنبه این موضوع را از وی پیگیری خواهیم کرد تا شاهد عبور اولین قطار ترانزیتی مذکور از خاک جمهوری اسلامی ایران و تداوم آن در راستای برنامه‌های توسعه‌ای دولت باشیم.
 
وی یادآور شد: بر اساس مستندات موجود 10 واگن قطار ترانزتیی افغانستان-ترکیه در ایستگاه شمتیغ ایران و 15 واگن در ایستگاه روزنک (در عمق 60 کیلومتری خاک افغانستان) متوقف شده است. دلیل توقف این واگن ها، دستور توقف راه آهن به لکوموتیو کنسرسیوم توسعه ریلی از مورخ 1403/02/01 تا امروز است.
 
طاهرافشار بیان کرد: در پی دستور توقف راه آهن به لکوموتیو، کنسرسیوم توسعه ریلی که وظیفه بهره برداری، تامین و انتقال مصالح و ادوات ریلی و حمل و نقل واگن های تجاری را در افغانستان برعهده داشته، عملیات رفع نواقص قطعه سوم و احداث قطعه چهارم خط آهن برون مرزی خواف-هرات نیز متوقف شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • هنوز تشریفات گمرکی برای قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران انجام نشده است
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد
  • نصب ۲۰ دوربین پلاک‌خوان برای اولین‌بار در شهرستان زابل
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه توقیف شد / کنسرسیوم توسعه ریلی: کارکنان راه آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آن را با خود بردند
  • وزیر دفاع پاکستان: هیچ مانعی نباید روند تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کند