Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی واکسن قابل استنشاق برای مقابله با ویروس کرونا ساختند که می‌تواند توسط خود بیمار با استفاده از دستگاه تنفسی تزریق شود و تا سه‌ماه در دمای اتاق پایدار است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی واکسن قابل استنشاق برای مقابله با ویروس کرونا ساختند که می‌تواند توسط خود بیمار با استفاده از دستگاه تنفسی تزریق شود و تا سه‌ماه در دمای اتاق پایدار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فناوری پتنت شده، به شرکت اگزوم بیوتک (Xsome Biotech) فروخته شده تا مراحل تجاری‌سازی آن انجام شود.

مکانیسم تحویل این واکسن، یک اگزوزوم مشتق شده از ریه به نام LSC-Exo است، که نشان داده شده نسبت به نانوذرات مبتنی بر لیپیدی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرند در فرار از پوشش مخاطی ریه موفق‌تر بوده و می‌تواند به طور موثر با واکسن‌های مبتنی بر پروتئین کار کند.

چنگ از محققان این پروژه می‌گوید: «چالش‌های متعددی در ارتباط با تحویل واکسن وجود دارد که می‌خواهیم به آن‌ها رسیدگی کنیم. اولاً، استعمال واکسن از طریق تزریق عضلانی در انتقال آن به سیستم ریوی کارآمدی کمی دارد و بنابراین می‌تواند اثربخشی واکسن را محدود کند. واکسن‌های استنشاقی فواید زیادی برای مصرف‌کننده خواهد داشت.»

وی می‌افزاید: «واکسن‌های mRNA در فرمول فعلی خود به نگهداری در محیط سرد و پرسنل پزشکی آموزش دیده برای تزریق نیاز دارند. واکسنی که در دمای اتاق پایدار است و می‌تواند توسط خود فرد تجویز شود، زمان انتظار برای بیماران و همچنین استرس بر حرفه پزشکی را در طول همه‌گیری کاهش می‌دهد. با این حال، فرمولاسیون جدیدی برای تحویل از طریق استنشاق نیاز دارد.»

اگزوزوم‌های آزاد شده توسط سلول‌های کروی ریه (LSCs) توسط محققان برای تحویل واکسن به ریه‌ها استفاده شد. این وزیکول‌های با اندازه نانو که به نام اگزوزوم شناخته می‌شوند، اخیراً به‌عنوان یک روش مؤثر دارورسانی شناخته شده‌اند.

ابتدا، محققان به بررسی این موضوع پرداختند که آیا LSC-Exo می‌تواند پروتئین یا «محموله» mRNA را در سراسر ریه‌ها منتقل کند. محققان توزیع و نگهداری LSC-Exo را با نانوذرات مشابه نانوذرات لیپیدی که در حال حاضر با واکسن‌های mRNA استفاده می‌شوند، مقایسه کردند. در مقاله‌ای در Extracellular Vesicle منتشر شد، محققان نشان دادند که نانوذرات مشتق شده از ریه در رساندن محموله mRNA و پروتئین به برونشیول‌ها و بافت عمیق ریه نسبت به ذرات لیپوزوم مصنوعی موثرتر هستند.

در مرحله بعد، محققان ذرات ویروس مانند (VLP) را با قسمت بیرونی LSC-Exo با بخشی از پروتئین اسپایک، معروف به دامنه اتصال گیرنده یا RBD تزئین کرده واین واکسن جدید را تولید و آزمایش کردند.

چنگ می‌گوید: «واکسن‌ها می‌توانند از طرق مختلف کار کنند. به عنوان مثال، واکسن‌های mRNA متنی را به سلول شما می‌رسانند که به آن دستور می‌دهد تا آنتی‌بادی‌هایی علیه پروتئین اسپایک تولید کند. از سوی دیگر، این واکسن VLP، بخشی از پروتئین اسپایک را به بدن معرفی می‌کند و سیستم ایمنی را تحریک می‌کند تا آنتی‌بادی‌هایی علیه پروتئین اسپایک تولید کند.»

در مدل‌های جوندگان، واکسن LSC-Exo تزئین شده با RBD (RBD-Exo) باعث تولید آنتی‌بادی‌های مخصوص RBD شد و جوندگان را پس از دو دوز واکسن از عفونت با SARS-CoV-۲ محافظت کرد. علاوه بر این، واکسن RBD-Exo به مدت سه‌ماه در دمای اتاق ثابت ماند.

این مطالعه توسط مؤسسه ملی بهداشت و انجمن قلب آمریکا تأمین مالی شد. دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی پتنت این فناوری را به ثبت کرده و این حق اختراع به صورت انحصاری به شرکت اگزوم بیوتک، یک شرکت استارتاپ انشعاب یافته از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی داده شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واکسن کرونا استنشاقی نانوذرات واکسن پروتئین اسپایک دمای اتاق واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۵۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اقدامات آماده سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیر‌های منتهی به آن جهت اجرای طرح اربعین حسینی

ایرج دست نشان مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای آذربایجان غربی در نشست تسهیل در تردد زائران اربعین در محور‌های مواصلاتی کشور در ایلام که با حضور معاون وزیر و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، مدیران کل ستادی و مدیران کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان‌های مرزی و معین برگزارشد با اشاره به تردد بیش از ۱۳۲هزار مسافر از پایانه مرزی تمرچین در مدت زمان اجرای طرح اربعین حسینی سال گذشته تصریح کرد: در این مدت ۱۵هزار زائر نیز از پایانه برکت به آذربایجان غربی توسط ناوگان حمل ونقل عمومی جابجا شدند که افزایش ۳۸درصدی را شاهد بودیم و در این خصوص چالش‌ها احصا شده که رفع آن‌ها جهت تسهیل تردد زایران ضروری است.

وی اظهار کرد: تعیین مرز برای ورود و خروج زوار در زمان ثبت نام در سامانه اربعین براساس استان محل سکونت یا تمایل شخص در جهت برنامه ریزی براساس آمار دقیق در هر دو مرز، تردد مستقیم زائرین از داخل کشور به داخل خاک عراق و کربلا توسط ناوگان مسافربری ایرانی و درصورت کمبود ناوگان ایرانی انتقال مسافران به مرز حاج عمران و سپس استفاده از اتوبوس‌های عراقی تا عتبات عالیات از پیشنهادات اداره کل درجهت حل چالش‌های مطرح شده در سال گذشته است.

دست نشان خاطر نشان کرد: تعیین مسیر اتوبوس‌ها و هدایت آنها به سکوها، قرار گیری کانکس ابطال قبض پارکینگ در محل مناسب، ارائه بلیط به ازای دریافت پاسپورت برای جلوگیری از ازدحام، نصب تابلو‌های مشخص کننده مسیر و بنر‌های راهنمایی، ارائه نرخ کرایه منصف و تهیه نرم افزار پلاک خوان از پیشنهادات اداره کل در جهت خدمات بهتر در پایانه برکت است.

دست نشان درخصوص اهم اقدامات انجام شده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی در اربعین ۱۴۰۲ درمحور‌های منتهی به مرز تمرچین نیز افزود: لکه گیری و روکش آسفالت با اعتبار ۱۵۷میلیارد تومان و به طول ۴۵کیلومتر، اجرای خط کشی به طول ۱۰۰۰کیلومتر و با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان، اجرای روشنایی به طول ۱۰کیلومتر و اعتبار ۲۰میلیارد تومان، تهیه ونصب تابلو و علایم به تعداد ۹هزارو ۷۵۰عدد و اعتبار ۲۰میلیارد تومان، افزایش گیت‌های گذرنامه در محل پایانه مرزی تمرچین به تعداد ۳۸مورد، مرمت و بهسازی سالن‌های مسافربری و تجاری پایانه بااعتبار ۲میلیارد تومان، تهیه ونصب ۱۶دستگاه کولر و ۵دستگاه آب سرد کن با اعتبار ۳ونیم میلیارد تومان ازجمله اقدامات اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای آذربایجان غربی در اربعین ۱۴۰۲بود.

وی تصریح کرد: اورهال روشنایی محور پیرانشهر-تمرچین به طول ۵کیلومتر با اعتبار مورد نیاز ۱۰ میلیارد تومان، خاک برداری و خاکریزی در مسیر تمرچین به طول ۳۰هزار مترمربع با اعتبار مورد نیاز ۵میلیارد تومان، تعمیر تابلو و گاردریل به طول ۱۵۰کیلومتر با اعتبار مورد نیاز ۲۰میلیارد تومان و اجرا‌ی خط کشی محور منتهی به تمرچین به طول ۱۵۰۰کیلومتر با اعتبار مورد نیاز ۲۰میلیارد تومان از برنامه‌های پیش رو در اجرای طرح اربعین حسینی ۱۴۰۳است.

این مقام مسئول یاد آور شد: فعال سازی اتاق پایش تصویری مستقر در پایانه مرزی تمرچین جهت بهره برداری از سامانه‌های تردد شمار و نظارت تصویری، استقرار همکاران مرکز مدیریت راه‌ها بصورت شیفت‌های ۲۴ساعته در اتاق پایش تصویری پایانه مرزی تمرچین، اخذمجوز نصب دوربین‌های نظارتی در محوطه پایانه مرزی تمرچین جهت پایش زائرین با اعتبار مورد نیاز ۱۸۰میلیارد ریال و اخذ مجوز نصب ۲سامانه ثبت تخلف در کریدور اربعین از دیگر برنامه‌های اجرایی اداره کل برای اربعین ۱۴۰۳ است.

دیگر خبرها

  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • ایمن‌سازی ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در معابر پایتخت/ نصب ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر
  • جای خالی خلاقیت در صنعت بازی سازی/ از نظر کمی رشد مطلوبی نداشیم
  • ارتقای روابط تجاری با افتتاح یک مسیر ریلی جدید + فیلم
  • راه‌اندازی مرکز زنجیره سرمای واکسن با اعتبار ۱۳ میلیارد در زاهدان
  • آغاز اقدامات آماده سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیر‌های منتهی به آن جهت اجرای طرح اربعین حسینی