Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@17:19:15 GMT

نقش گروه خونی در باروری زنان چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۶۵۳۹۵

نقش گروه خونی در باروری زنان چقدر است؟

دانشمندان در مطالعات خود دریافته‌اند نوع گروه خونی زنان در باروری آن‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از گاردین، کسانی که گروه خونی O دارند، ممکن است به دلیل تعداد کمتر و کیفیت پایین تخمک برای باردار شدن مشکل داشته باشند؛ در حالی که به نظر می‌رسد کسانی که گروه خونی A دارند، بارورتر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۵۶۰ زن با میانگین سنی ۳۵ سال که تحت درمان باروری بودند، در این تحقیق که توسط کارشناسان کالج پزشکی آلبرت اینشتین در نیویورک و دانشگاه ییل رهبری می‌شد، شرکت کردند.

نمونه‌های خون برای اندازه گیری سطح هورمون محرک فولیکول (FSH) به عنوان یک نشانگر شناخته شده باروری، از شرکت کنندگان گرفته شد.

سطوح FSH بیش از ۱۰ نشان می‌دهد که زنان در باردار شدن با مشکلات بیشتری نسبت به زنانی که سطح آن‌ها زیر ۱۰ است، مواجه خواهند شد.

سطح بالای FSH نشان دهنده کاهش ذخیره تخمدان است که هم به کیفیت تخمک و هم به تعداد تخمک‌های باقی مانده برای لقاح اشاره دارد.

این مطالعه نشان داد زنانی که گروه خونی O داشتند، دو برابر بیشتر از سایر گروه‌های خونی، سطح FSH بالاتر از ۱۰ داشتند. این یافته‌ها با در نظر گرفتن سن زنان از دو کلینیک مختلف نیز نتیجه مشابهی داشت.

در همین حال، افرادی که گروه خونی A داشتند نسبت به افرادی که گروه خونی O داشتند، به طور قابل توجهی کمتر احتمال داشت سطح FSH بالاتر از ۱۰ داشته باشند.

افراد دارای گروه خونی A حامل آنتی ژن A هستند که پروتئینی در سطح سلول است؛ اما این آنتی ژن در افراد دارای نوع O وجود ندارد.

دکتر ادوارد نجات از دپارتمان زنان و زایمان در کالج آلبرت انیشتین، گفت: در دو گروه از زنانی که به دنبال درمان باروری بودند، احتمال داشتن سطح FSH بالای ۱۰ در زنان دارای گروه خونی O دو برابر بیشتر از گروه‌های خونی غیر O بود.

ما دریافتیم که زنان دارای A و AB و زنان دارای ژن گروه خونی A در برابر کاهش ذخیره تخمدان، مقاومت بیشتری دارند.

دکتر نجات گفت: سطح FSH تنها یکی از نشانگر‌های باروری بوده و مطالعات بیشتری مورد نیاز است. سن یک زن مهم‌ترین عامل در تعیین موفقیت او در باردار شدن است. FSH پایه به ما ایده‌ای از کیفیت و کمیت تخمک‌های یک زن می‌دهد.

تونی رادرفورد، رئیس انجمن باروری انگلیس نیز در این باره گفت: این اولین بار است که محققان ارتباط بین گروه خونی و پتانسیل باروری را نشان داده‌اند؛ با این حال هورمون‌های دیگری وجود دارند که کاهش ذخیره تخمدان را پیش‌بینی می‌کنند که ارزیابی آن‌ها نیز مهم است.

به اعتقاد رادرفورد باید یک مطالعه بزرگتر در جمعیت عمومی انجام شود تا مشخص شود آیا گروه خونی باعث ایجاد مشکلات بالقوه برای همه زنانی که سعی در باردار شدن دارند یا خیر، می‎شود.

او گفت: ما باید گروهی از زنان را بررسی کنیم تا ببینیم آیا گروه خونی بر شانس باردار شدن شما تاثیر می‌گذارد یا خیر. این نیاز به کاوش بیشتر دارد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه گروه خونی گروه خونی گروه خونی O باردار شدن گروه خونی A

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۵۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • آشنایی با روش میکرواینجکشن در لقاح مصنوعی
  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد