Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، اغلب مردم فکر می‌کنند که چین یا هند پرجمعیت‌ترین شهرهای دنیا را دارند در حالی که توکیو در ژاپن با بیش از ۳۷ میلیون جمعیت شلوغ‌ترین شهر دنیاست.

توکیو در ابتدا یک روستا برای ماهیگیری بود که در کتاب‌های تاریخ از آن به عنوان "ادو" یاد شده است، اما پس از افزایش جمعیت و تبدیل شدن به شهر، کمتر پیش آمده که شهر توکیو کاهش جمعیت چشمگیری را تجربه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توکیو در جنگ جهانی دوم شاهد تنها کاهش عمده جمعیت در تاریخ این شهر بود (اگرچه کاهش‌های کوچکتر دیگری در طول سال‌ها وجود داشته است). جمعیت توکیو فقط در پنج سال به نصف کاهش یافت و زمانی که ژاپن در سال ۱۹۴۵ تسلیم شد، جمعیت آن تنها ۳.۵ میلیون نفر بود این سبک از فرسایش تدریجی جمعیت در توکیو نقش عمده‌ای در کاهش جمعیت فراوان این شهر داشت، اگرچه حملات هوایی گسترده متفقین نیز تلفات حیرت‌آوری داشت، حداقل ۱۰۰ هزا نفر در بمباران آتش نیروی هوایی ایالات متحده در توکیو در ۹ مارس ۱۹۴۵ کشته شدند و تخمین زده می‌شود که حدود یک میلیون نفر بی‌خانمان شده‌اند.

پس از جنگ، جمعیت دوباره به سرعت افزایش یافت که شاید نشان دهنده این باشد بسیاری از ساکنان آن به طور موقت شهر را ترک کرده‌اند. کمتر از یک دهه طول کشید تا شهر به سطح جمعیت قبل از جنگ بازگردد و در سال ۱۹۵۶، جمعیت توکیو برای اولین بار از ۸ میلیون نفر گذشت. از آن زمان، رشد جمعیت در توکیو به روندی ثابت روبه‌ افزایش بوده است.

در این سال‌ها تحولاتی که در نوع تقسیم‌بندی شهرها در ژاپن رخ داد هم از اهمیت بسزایی برخوردار است و در قرار گرفتن شهر توکیو در صدر لیست پرجمعیت ترین شهرهای جهان موثر واقع شد؛ زیرا استان و شهر توکیو ادغام شدند و این محدوده‌ شهری توکیو را بیشتر کرد.

توکیو هرگز شهر آرامی نبوده است. جنگ، زلزله‌های شدید، سونامی و بسیار از اتفاقات دیگر، همواره این شهر که یکی از پرجمعیت ترین شهرهای دنیا است را ویران کرده است، اما زیبایی توکیو در دوباره برخاستن و از نو ساختن است. به نحوی که در حال حاضر، توکیو دارای یکی از بهترین سیستم‌های حمل و نقل شهری است. فضای شهر و معماری و ساختمان‌های آن در مدرن‌ترین و به روزترین حالت ممکن است. البته وقتی از یک شهر صنعتی حرف می‌زنیم، احتمالا تصور شما به سمت فضایی دودآلود و بدون سرسبزی می‌رود؛ این در حالی است که باید بگوییم توکیو از نظر فضای سبز هم شهری بسیار زیبا و غنی است.

کد خبر 700376 برچسب‌ها مدرنیته ژاپن جمعیت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مدرنیته ژاپن جمعیت پرجمعیت ترین شهر میلیون نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۷۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!

ونیز ایتالیا نخستین شهر در جهان شد که برای بازدید از کانال‌های تاریخی و جاذبه‌های دیگر در روزهای اوج از گردشگرانِ روزانه هزینه دریافت می‌کند. درحالی‌که برخی مسئولان ونیز انتظار دارند اعمال این سیاست از جمعیت گردشگران انبوه بکاهد، اما برخی دیگر، از جمله شهروندان ونیزی اعمال این قانون را زیر سوال برده و حتی نسبت به آن معترض شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این اقدام برای مقابله با توریسم بیش از حد و کاهش اثرات مخربی که جمعیت زیاد می‌تواند در برخی از مکان‌های آسیب‌پذیر شهر داشته باشد، طراحی شده است و در عین حال می‌تواند برخی گردشگران را به بازدید از این شهر در زمان‌های غیر اوج گردشگری ترغیب کند.

هزینه ورود به شهر ونیز که تقریباً ۵.۳۷ دلار است فقط در ۲۹ روز از شلوغ‌ترین روزهای سال بین ۲۵ آوریل، مصادف با تعطیلات در ایتالیا تا ۱۴ ژوئن اعمال می‌شود.

بیشتر افرادی که به این شهر وارد می‌شوند باید ثبت‌نام کنند و یک کد QR یا بلیت دریافت کنند، اما برخی از گردشگران از پرداخت هزینه معاف هستند، به عنوان مثال، بازدیدکنندگانی که شب را در هتل یا اقامتگاهی رسمی می‌گذرانند مشمول این هزینه توریستی نمی‌شوند. به همین ترتیب، ساکنان، افراد متولد ونیز، افرادی که از اقوام ساکن، کارگران، دانش‌آموزان و بازدیدکنندگان زیر ۱۴ سال هستند نیز از پرداخت این هزینه معاف شده‌اند.

افزون بر آن قوانین، محدودیتی برای تعداد گردشگرانی که ممکن است در یک روزِ معین بازدید ونیز را رزرو کنند وجود ندارد.

«لوئیجی بروگنارو» ـ شهردار ونیز ـ سیستم جدید را آزمایشی برای محافظت از شهر خواند و «سیمونه ونتورینی»، مشاور گردشگری ونیز، اظهار کرد: «تمام جهان دوست دارند از ونیز دیدن کنند و این برای ما افتخار است. اما همه افراد در جهان نمی‌توانند دقیقاً در یک روز این کار را انجام دهند.»

کارشناسان تردید دارند که این هزینه توریستی بتواند به طور معناداری از جمعیت گردشگران بکاهد یا منابع مالی کافی برای پوشش هزینه‌های مربوط به مدیریت آب و پسماند در اختیار مسئولان قرار دهد.

«مگان اپلر وود» ـ مدیرعامل برنامه مدیریت دارایی‌های گردشگری پایدار (STAMP) در دانشگاه کرنل ـ در بیانیه‌ای اظهار کرد: «بیشتر تحقیقات برای شهرهایی مانند ونیز نشان می‌دهد که مالیات اضافی آن‌طور که ادعا می‌شود ورود گردشگران را کاهش نمی‌دهد. به منظور پرداختن به بار گردشگری، نهادهای مدیریتی باید هزینه هر گردشگر را تعیین کنند تا اطمینان حاصل شود که استفاده عادلانه و پایدار از منابع محلی وجود دارد. پس از تعیین این هزینه‌ها، اصلاح مالیاتی برای پوشش این هزینه‌ها الزامی خواهد بود.»

به گزارش رسانه‌های دیگر، برخی از ساکنان ونیز پنجشنبه گذشته به این سیاست جدید اعتراض کردند و حتی برخی از آنها با پلیس ضدشورش ایتالیا درگیر شدند.

این شهر تالابی تقریباً ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد، در حالی که چند نسل پیش جمعیت آن چندین برابر بود و حالا در شلوغ‌ترین روزهایش، می‌تواند تقریباً به اندازه ساکنانش گردشگر جذب کند.

ونیز به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو شناخته می‌شود و سالانه پذیرای بیش از ۵ میلیون گردشگر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک
  • هنرمند ایرانی جایزه طراحی زاکا در توکیو را به خود اختصاص داد